Predsednički izbori USA 2024.

1. Hahah nista mi nema sladje od cara celt diskusije, kad popizdi celt i krene da mu sasipa sve u cufu

2. Naivni, naivni cara, misleci da benevolent dictator nije oksimoron jebeni

pricam hipoteticki haha, jok prizeljkujem klasik diktatora. Recimo kabi uveo prosvećenu diktaturu bez ociglednog diktatora, recimo plenumašku diktaturu demokratije sa smenom studenata na mesec dana sa uskim ovlašćenjima al bi to prštalo bajo moj

3. pricam o svajcarskoj. Skoro sam kenjao ovde da nije bas bilo tako ko sto zamisljate ovde, svajc je bila relativno slobodna al ne mogu vise da drvim

ključna reč je relativna
    afrika je u velikoj meri bila slobodnija i još niz tih zemalja

u svakom slučaju što kaže plidex balkan bio uzor jevropi kako se trebalo ponašati iako se i ovde jelo govana i bilo korisnih idiota na vagone. I to ne zahvaljujući sistemu već zahvaljujući promišljajućem narodu

4. E a zamisli brate, znam da je tesko, al zamisli… ti studenti uzmu i isplenuju neko EU libtarsko sranje. Desi se jebi ga u rotaciji. Soros ih potplati i sad cara dobio zahtev da mora da primi patku u dupe mesecno.

Diktatura. Moras jbg

5. Vecini se ne svidja, al tisina tamo, plenum je rekao ne jedite govna stoko nije vam ovo demokratija

6. Celte ako u toj svicarskoj ne zivis u Lauterbrunnen, nisam ljubomoran na tebe

7. Nema tamo niko da zivi, svako ko je imao sobu je napravio airbnb za kineze i arape :)

Bio sam jedan vikend samo sa porodicom tamo 2020 kad bese kad nije bilo 700fr nocenje :)

Lepo je cela dolina tu. I Graubunden sa druge strane

8. jaka muda celte, dizu se ostali studenti menjaju mejmune jer izdali. Nikad ne izda siroka grupa vec uzak krug.

9. Mislio sam i ja nekad otici ali da nadjem neki sirotinjski smjestaj u blizini pa da samo dodjem uslikam par slika za instagrama da vide ribe da sam moderan. Kad sam isao na bled u sloveniju, nasli vrh smjestaj u okolnim mjestima i onda otisli samo tamo. Tako najbolje posjecivati da mjesta jer su turisticke atrakcije i cijene su vrtoglave. Vrijedi jedino ako imas neki pogled ko sa razglednice ali biti u avg smjestaju na turistickoj atrakciji nije neka priča

10. Opa, idemo polagano ka demokratiji.

Sta ces ako ipak ideologija, vecina studenata donese nesto sto bas, bas ti ide na kurac? Jebi ga plenumase po celi dan, prosle godine, izgubili kontakt sa narodom. A ne smes da pisnes kamoli da se pobunis?

11. Mislio sam i ja nekad otici ali da nadjem neki sirotinjski smjestaj u blizini pa da samo dodjem uslikam par slika za instagrama da vide ribe da sam moderan.

ma da bre, prvo sto jeftinije tako, a i tu stvarno, nemas nista osim arapa, azijata i ponekog amerikanca

12. Nemas pivo gde da popijes ko covek

13. Ocigledno ne kapiras kurs protesta al nevezano. Onda ćemo dignemo srednjoskolce da reše stvar jer se ideološki momenat kod populacije studenata iskvario. Imamo jos osnovce i vrtić u bekapu

14. kurs protesta

opaaaa, jos par posta i cara ce kaze, idealni sistem je diktatura al ako moze narod da se pita

15. tipa da jebi ga biras vladu, onda ona da donosi zakone ko diktatura, al jebi ga, da imas opciju da ako nesto se ne svidja narodu, sistem da napravis protest protiv zakona. al aj da ne bude da se bijemo uvek, ako moze nekako... jebem li ga, da kazes sta oces pa onda vecina da ipak moze da ukine zakon.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Politics_of_Switzerland

16. ajde, opisi tu diktaturu pametnih ljudi do detalja, smisli novi sistem koji bi prstao.

recimo da ima 7 pretstavnika, da ne bude jedan, pa oni da budu izvrsna vlast koju ces da menjas godisnje da se ne iskvare - da kazemo diktatori, oni koji ce da pretstavljaju. al ipak da postoji i grupa ljudi, mozda i 2 koje ce pretstavljati narod i eventualno gradove, koji ce da kontrolisu ove diktatore, jel tako. da se rotiraju, tako rece.

i jebi ga, ovo sa protestom, da uvek moz da dignes ako ti se ne svidja. recimo nek bude 50000 potpisa da skupis da moz da dignes pobunu. aj 100k za vece stvari tipa oces menjas ustav.

a realno, mora postoji nezavisan sud na sve to.

diktatura, da prsti sve

17. Nemož Celte, ono u suštini može, al u principu ili završavamo kao ona kolonija miševa iz eksperimenta gde bude sve do jaja i onda se samo skroz sjebu, ili nas počisti neka boleština, pa se sistem skrlja i opet krenemo da se otimamo za parče leba.

Lepo ti Isus objasnio da se kao čovečanstvo nikada nećemo dovesti u red, i da to uostalom i nije poenta.

18. U mom idealnom scenariju naseljavamo Mars Jupiter Neptun i igramo međusobno fudbala.

19. idealni sistem je diktatura al ako moze narod da se pita

diktatura dok ne uvedeš red, nebitan pojam u klasičnom smislu već nulta torlerancija prema sistemskoj korupciji u startu dok ne uspostaviš minimun uslova za demokratiju.
    Demokratiju mozes u normalnom drustvu, u širokom polju ne jer postoje odredjeni preduslovi da bi demokratija bila izvodiva.
    Ako nemas preduslove za zdravu demokratiju onda je bolja zdrava diktatura kako bi mase pripremio za demokratiju. Bukv pedigre neki moras imas da bi mogao takvim stvarima da se bavis

sad jebala te svajcarska, tamo kod vas ćive kojekakvi roćtildi i drugi visevekovni kradljivci dijamanata koji se u midtajmu opasuljili pa sredili svoje dvorište da to sve skupa izgleda divno krasno bajno.

20. opcija b je ovo sto klinci rade, da zdrava manjina preuzme vodjstvo i na taj nacin oblikuje drustvo dugorocno kroz uspostavljanje odredjenih sistemskih vrednosti koje vec imamo u ustavu i tako to

sustinski problem kod nas nisu ni zakoni ni manjak kvalitetnih ljudi nego bukv potrebna sinergija da kvalitetni slojevi dođu u poziciju da se nekog kurca pitaju. Suštinski sve ostalo imamo

Pravo pitanje jeste kako izaći iz kolonijalne diktature, ozbiljna zavrzlama

i da nije spoljni kolnoizatorski faktor takav kakav jeste bilo bi ovo drustvo daleko zdravije. Bukv stranci ovde kod nas podsticu negativnu selekciju kako bi vise što prirodnih a i humanih resursa obezbedili za sebe

Rekli o sajtu

Kada pitate dva čoveka o nečemu, dobićete više od dva mišljenja. Na toj osnovi je stvoren Vukajlija. Rečnik slenga i idioma.

Kompjuterska Biblioteka · 7. Maj 2009.