Podeli sa Vukajlijašima

1. Ocigledno bili van sorosevskog vidokruga. Cus zabranjivali deci izlaske posle 20h, u jevropi deca mogu prijave roditelje centru za soc rad za te stvari zbog zlostavljanja

2. Malo je iskreno i za moj ukus prerestriktivno, ali očigledno je pokazalo dobre rezultate.
    Poenta nije toliko u restrikcijama koliko u tim svim sadržajima i aktivnostima koje su im osmislili.

3. Poenta je da prosečni Islandjanin brine samo o tome kad će zemljotres da ih sroka.
    1. Islandjani potpuno van socijalnih tokova koje mi recimo imamo ovde na Balkanu. -> lakše ih je odvojiti od društva
    2. Kod nas stalno neke krize udaraju, te ratovi, te pretnje.. ja se sećam kad je krenuo raspad Juge, drugari su pili svakojake brlje samo da odlutaju od svakodnevnice. Beda najviše vodi u razne zavisnosti.

4. Godine 1998. gotovo polovica 15-godišnjaka izjavila je da se opila barem jednom u proteklih mjesec dana. Svaki četvrti tinejdžer pušio je svakodnevno, a 17 posto ih je već imalo iskustva s kanabisom. Ti podaci smještali su Island na sam vrh Europe po štetnim navikama mladih.

Jeste, ni mi se u to doba nismo rastavljali sa alkoholom i to na nedeljnoj bazi da

Rekli o sajtu

Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.

Psiholog · 20. Februar 2011.