Разноразно питање

1. Ja lično mislim je ta priča o studentima suverenistima iluzija. Suverenizam ti je vrlo zajebana opcija za koju trebaju ozbiljna muda i integritet, a i iskustvo. Koje oni nemaju. Srbija je već u velikim dilovima i sa istokom i sa zapadom. Nemaju studenti kapaciteta da to sve razjebu, a niti žele. Osim toga, od promjena različiti dijelovi naroda imaju različita očekivanja, i ta promjena neće moći zadovoljiti sve. Neka strana će preovladati, i to vjerovatno najgrlatija i najbučnija opcija. Jer kad imaš 80% neopredjeljenih koji imaju neke mutne ideje o suverenizmu, na kraju će se pitati onih 20% onih koji su itekako opredijeljeni. E sad, na koju stranu će to ići, veliko je pitanje.

Ono što znam - veliki broj ljudi koji podržava studente, podržava i EU integracije i znači značajno se razlikuje od tvog stava. Jeste, razočarani su oni donekle evropskom unijom zato što ista podržava Vučića, ali je to daleko od nivoa razočarenja koji bi značio da se odriču EU puta. Realno studentska opcija je VIŠE, a ne MANJE pro EU od Vučića.

Drugo, ako zaista preovlada suverenistička struja, to će izazvati veliko razočarenje onih koji su očekivali od studentskih protesta neku modernizaciju i neke proevropske reforme, i to može onda dovesti do podijele i pucanja tog bloka.

Eto, npr. čitav Reddit je za studente, a znaš kakvi su njihovi stavovi.

Po meni teško da će studentski pokret dovesti na vlast neke hard kor suvereniste ala Nestora. I kad bi se to desilo, vjerovatno bi promptno krenuo novi pokret da se isti skinu s vlasti, a tu bi se onda vjerovatno uključio i sam SNS koji bi tad bio u opoziciji. Oni bi pričali kako su sarađivali sa svima i to je donosilo rezultate, ovo ono... a ovi novi vode zemlju u izolaciju.

2. nismo mi u dilovima sa istokom i zapadom nego nas oni pljackaju.doduse niko nas ne bije po usima da uzimamo kredite ali ti dilovi su mnogo povoljniji za njih nego nas..ako dodju pravi suverenisti snsovci nece da budu u opoziciji nego u zatvoru..sns da kaze da su donosili rezultate?kakve rezultate-siromastvo..i o kavim pro eu reformama pricas, pa vecina ljudi ovde nije za eu.mozemo mi da postujemo zakone i bez eu.nije ulazak u eu uslov da bude pravna drzava

3. a ovo sto si se osrao kako su blokade svima dosadile zasluzio si jednu popravno vaspitnu, takvi kmecavci kao ti uredno ne pizde na 0-24h blokadu centra grada i uzurpaciju institucija jos spinujes ovde sa opozicijom i sumnjas u studente, i u bl si imao podrsku pa si se kislelio kuci i bio nEutRalan iako si i dalje student lol

4. za skupocu, plate i mnoge druge katastrofe se ne bune..smetaju im blokade..stvarno daleko bilo.nemam reci

5. nismo mi u dilovima sa istokom i zapadom nego nas oni pljackaju

to da ali politicko smo pod sapom briselasa

6. Ne znam ja da li će da dosade ili kome će da dosade. Meni neće sigurno, jer ja nisam tu. Ali blokada recimo glavnih mostova, pravi realne probleme u saobraćaju, i ne može se tako nešto primjenjivati par godina. Znači cilj su izbori. Po meni blokade treba još više povećati dok do istih ne dođe. Ako je dotle došlo, sve treba da stane. Dok se ne dobiju izbori.

Ali ne možeš raditi 5 godina blokade niskog intenziteta koje ne postižu rezultat. To koči odvijanje normalnog života, a ne postiže ništa.

7. Kako ne postizu, ogolio sav moguci i nemoguci olos tek po koja budaletina se buni

8. kojih 5 god? koliko traju blokade oko pola god? a neki kukaju kao da traju 10 god.i vec sad ima dosta rezultata, i bice izbori tako da jovo ne lupaj.
    caro sta mislis da li mozemo da se oslobodimo briselasa bez nekih katastrofalnih posledica

9. Kome smetaju blokade nek uklanja cacilend to je to

10. Samo da pomru te generacije matorih komunjara, pola problema smo resili

11. Kome smetaju blokade nek uklanja cacilend to je to

Ne bi da zvučim kao ćaci, ali zauzet park ne ometa saobraćaj i ne otežava ljudima recimo da uđu ili izađu iz Beograda. Stara moja se žali, kako je dva-tri puta već dosad se napatila kad je išla u BG zbog neke blokade ili gužve uzrokovane istom.

I to znači ne pogađa samo ljude u BG-u nego i strance koji dolaze, turiste, itd.

12. Ne bi da zvucis kao caci ali ipak zvucis

13. Blokiran je saobracaj, blokoran je i park, razrovaren je prostor ispred skupstine i jesi caci

14. Nema zadrtije i gluplje populacije od penzionera, oni su nam i ostavili u amanet sve ovo sranje

15. Kako god, nebitno. Rekao sam da blokade treba podići na još veći nivo da bi imale nekog efekta, i da se taj zahtijev za izborima mora konkretizovati i pojačati. Jer treba biti svjestan da produženje trajanja ovoga svega ima svoju cijenu i trošak, i nije idealno, a i može da gubi s vremenom podršku naroda, jer se ti troškovi s vremenom akumuliraju, i to onda daje SNS-u argument kako blokaderima nije stalo do napretka Srbije, ili čak da vuku istu unazad i koče.

Zato mislim da bi se trebala pokazati određena vrsta odgovornosti, u smislu da blokaderi pokažu da im je stalo da Srbija napreduje, da se ništa ne koči, da se život odvoja normalno, a da se pritisak vrši samo da bi se postigao cilj, znači intenzivno, efikasno i konkretno... A razvlačenje može da liči na sabotažu i kočenje same države, a ne rušenje vlasti.

16. studente samo caciji nazivaju blokaderima

17. Mislim, ono, jeste. Kad čujem, ne svojom voljom tu usranu propagandu, pa onda nesvjesno usvojim njihove termine.

Ali bez obzira na to koji termin koristiš, stoji šta sam napisao.

Moj stav je da ne možeš ti podrediti sve jednom cilju, koliko god taj cilj bio dobar. Zaustavljanje svega na neki duži period je određeni luksuz i to košta i prema tom trošku se treba odnositi odgovorno i biti svjestan da time praviš određeni zajeb. Cilj treba pokušati postići sa što manjim zajebom, što brže i efikasnije, a ne da te boli kurac da li će nešto trajati 3 mjeseca, 6 mjeseci, godinu dana, ili 2 godine.
    Time ispada da ti nije stalo ni do Srbije, jer se odnosiš previše ležerno prema problemu koji se stvara kočenjem.

18. kako je dva-tri puta već dosad se napatila kad je išla u BG zbog neke blokade ili gužve

guzva je i bez blokada, nidje veze pa nisu blokade non stop sem u centralnom stabu. A i ako se nesto blokira ulica pored je prohodna. Ovo je klasik informer spin

19. Moguće. Nisam bio dugo pa ne znam. Informer je mnogo pokvarena televizija, to mi je odavno jasno. I zato je ujak u pravu kad kaže da mi koji nismo tu fizički prisutni, ne možemo imati dovoljno informacija.

20. Mozete ako hocete, vidim znas da studenti grobare ekonomiju al ne znas da je trajno blokiran saobracaj ispred skupstine