Разноразно питање

1. Sns ne grobari ekonomiju, to je bitno

2. Jel to ćaciji blokiraju?
    Iskreno, nisam znao. Hvala ti što si mi rekao.

3. a ko drugi, da studenti to rade raspao bi ti se televizor od informera

4. studenti nisu politicka stranka, nisu ni politicki pokret, i vidis da imaju podrsku i konzervativaca i liberala, gde i jedni i drugi misle "eto ih najzad moji"

svi koji misle da ce studenti razbucati ovu vlast (a hoce) i onda ce se sve dovesti na ono sto upravo ti mislis da je dobro... ti (cara) ce imati jednu povecu dozu razocarenja, kad se vidi da politicki vakuum nakon pada neke jake organizacije kao sto je SNS ne dovodi magicno cestite ljude, nego ko magnet privlaci i domacu i stranu gamad da se okoristi od trenutnog stanja. i sorose, i desnicare i koga god.

vlada posle ovoga ce morati da se nosi sa tim, i osudjena je da propadne. kao i naredna, a mozda i ona posle nje. ne da nece nista da se uradi, nego cemo da gledamo i da se pitamo zasto se koj kurac apsolutno nista ne desava, nego sve nastavilo po istom. al ako je tako, onda dubinski nije.

jer ako dodjemo do toga, uspeli smo. slaba vlast -> jake institucije, a na duze gledano, to nam treba. ne EU/Rusija, liberali/desnicari i ostala sranja. to je promenljivo, a ne menja mnogo toga jebes ga ne zivimo sami na marsu. skola brate, izbori, sudovi, sve nezavisno od vlasti, jer vlast supak. to nam treba.

5. svi koji misle da ce studenti razbucati ovu vlast (a hoce) i onda ce se sve dovesti na ono sto upravo ti mislis da je dobro... ti (cara) ce imati jednu povecu dozu razocarenja

nece studenti, vec narod i studenti

al ovo apsolutno nije bitno, preko studenata je jedino moguće resetovati sistem a šta će posle da bude je stvar za posle i logicno je da imas raznih interesnih grupa kao sti ih ima i medj studentima. Samo budala ocekuje jednoumlje. Ono sto je kljucno da vlast reprezentuje izbornu volju kakva god ona bila i u tom kontekstu niko nema pravo da bude razocaran.

6. jeste sve to sto kazes. moja poenta je da nece odma da lepo izgleda, vec nam je potrebno jedno 2-3 ciklusa razocarenja da institucije prorade.

recimo na primeru - nezavisnim izborima mora da prethodi nezavisno informisanje, inace kurac svemu to. al dok dodjemo do toga, nije tesko da zamislis vucicevica i mitrovica kako cim se vucicu zaljulja stolica prave dilove sa novima. ok nisu glupi, da se sklone itd, ali sutradan krene informer da kenja stvari koje se tebi svidjaju a ne stvari koje ne i onda odjednom eto ti "nezavisni medij" (nezavisni kurac moj samo kenja o stvarima koje tebi odgovaraju)

treba vreme da se ocisti. duze vreme slabe vlasti, da svi ovi na kojima ta vlast stoji prvo pogube konce kog da potplacuju, a onda i da se medjusobno suprotstave.

7. Slažem se sa celtom. Slično razmiljam i ja, al je celt to bolje artikilisao i još je dodao novi momenat koji ja preskačem, a to je da nam treba slaba vlast, a jake institucije.

Tu sam ja dosad griješio što sam uvijek nekako gledao na te izbore kao definitivne. Tipa kad dođu novi oni će imat neki pravac, i zato moraš unapred mudro izabrat taj pravac.

To ne mora da znači, ali samo pod uslovom da zaista dobijemo slabu vlast, a jake institucije.

Potencinalni zajeb može nastati ako s promjenom režima opet dobijemo jaku vlast, a da recimo ona izabere neki put koji se ispostavi kao pogrešan, a bude teško i njih skinut.

Zato moj stav da je program bitan nije sasvim bez osnova, jer uvijek postoji rizik da se neka budala ukotvi na vlasi narednih 10 godina.

Ali ako bismo uspjeli zaista dobiti slabu vlast, a jake institucije to bi bilo idealno. Ja ne bi imao ništa protiv da se vlade smjenjuju tempom kao što je doskora u Italiji bio slučaj.

8. sad je lagano: uvlaci se u dupe vucicu i SNSu -> zaradjuj pare i moc jer ovi namestaju sistem u tvoju korist -> koristi tu moc da podrzavas tog istog vucica dok je tu
    izuzetak -> kad ode, koristi pare i moc da se podvuces narednom i nadaj se da ce opet da bude lagan izbor

to se razbuca kad se zajebes kog podrzavas, kad imas puno opcija a sve slabe.

9. da li stranci kontrolisu proces znaces po tome dal ce mitrovic da prezivi ili nece

nisu to vucicevi mediji iako deluju tako, to su mediji koji idu uz svaku vlast koja saradjuje sa okupacionom slilom. Vucicevica je djilas stvorio, nije vucic.

2-3 ciklusa

da, ovo da ce trebati da se sve sredi i da ce vlade da padaju kao kule od karata je vrlo verovatno... a ono gde vreba najveca opasnost je inostrani inzenjering jer bez njih ni vucela ne bi radio sta radi. Dakle kontinuitet vladavine da se zadrži al preko opcije koju narod podrzi.

10. da li stranci kontrolisu proces znaces po tome dal ce mitrovic da prezivi ili nece

politicki vakuum privlaci i strance kao govna muve ne sekiraj se. bice jos vise i pritiska i mesanja, sa svih strana, nemoj da mislis da cemo sklanjanjem diktatora da postanemo nezavisniji, ne ide to tako.

ono sto ce se promeniti je da ce par jakih uticaja zameniti puno slabih. sto je bolje donekle, jer ako vuku na sve strane, manje se pomera... sto je generalno, paradoksalno, bolje za nezavisnost zemlje, a i pomaze ovom cilju - jacanju institucija koje moraju da kontrolisu to.

ali sa strane kako ga posmatras, mnogo gadnije izgleda. racunaj na to. neces da vidis kako amerikanci odlaze povijenog repa, ako nista jos vise ces da gledas razne gamadi kako sire interese po srbiji javno, da tebe ubede, jer sad moraju i tebe, nije dovoljno samo vucica.

11. vladavina naroda je ultimativno uklapanje drzave u ostatak sveta danas. neizbezno je ako zelis modernu drzavu.

jedino sto ostaje je sud koji mora da radi po interesu vecine naroda. sto sad nemamo.

al strani uticaj... bice sve veci caro. ako ne zelis da ih gledas, ako nista treba vucic da stavi zelenu sapku i uvede vojnu drzavu, ne da tu protestujemo demokratski.

12. mislis da cemo sklanjanjem diktatora da postanemo nezavisniji, ne ide to tako.

nisam ni rekao to, stim da diktatorstvo podrazumeva da imaš suverenu državu, ako nemaš onda si kolonijalni namesnik koji glumata diktatora, ispostava odredjene agenture u ovom slucaju natavak politike ds i globalista

vucela je bio sjajna opcija jer je šatro patriota ali se istrosio, nije mu lako naci zamenu jer narod nije tupav ko pre 25god, drugacije je vreme, protok informacija i mnoge zablude više ne drže vodu. Eu je zakazala ovde i pokazala da je kurcina od organizacije, zakazala je i u rumuniji, nemackoj, ukrajini itd itd

13. narod nije tupav ko pre 25god

čast izuzecima lol

14. Jedno pitanje za sve: koliko se u Srbiji duva?

Gledam sad one dve serije, u njima baš mnogo likova duva... i to kao normalno.

U mom društvu ne duva niko, mada znam neke koji duvaju.

15. pitanje za redit mejmune, dalje...

16. čuj sad za redit mejmune

17. ovi sa pogrešne strane drine duvaju kao bergas jer su zaostali istočnjaci, a mi smo već zapad i ne treba nam taj porok u životu.

18. Jedna od lijepih stvari koje dolaze s godinama, je što čovjek ima mnogo manju potrebu da se folira i postaje iskreniji u mnogim stvarima. Primijetio sam to kod sebe, a i kod drugih u svom društvu. Na primjer potpuno otvoreno pričam o tome šta slušam od muzike i šta gledam od filmova i boli me uvo šta će ko reći i da li je to nekom kul. Na primjer sad gledam ove domaće serije koje većini nisu kul, al gledam ih, navuko se, i to je to. Ili na primjer istražujem te neke internacionalne pjesme iz raznih kultura jer me to zanima, a sad je lako dostupno, i čak ti AI može preporučiti. A nekad ranije bi to možda zadržao sa sebe jer nije dovoljno kul. Ili na primjer o vakcini sam potpuno iskreno rekao koji mi je zapravo trip bio. Mada činjenica je i da sam bio već i preležao kad su se pojavile vace. Ili na primjer kad se priča o Vučiću iznosim iskreno svoje neke stavove i o njemu, ali i sumnje prema studentima iako sad to nije kul i ispadneš odma ćaci.
    Kontam i dalje da se dosta ljudi folira u nekoj mjeri, al sam skonto da s godinama potreba za tim opada i ljudi više lažu iz neke konkretne koristi, a ne zato što ih briga da li će ispasti kul. Jeste i vi to primjetili i slažete li se?

19. Јоворе, кобејнуј се.

20. al ovo

Ili na primjer kad se priča o Vučiću iznosim iskreno svoje neke stavove i o njemu, ali i sumnje prema studentima iako sad to nije kul i ispadneš odma ćaci

istovremeno ne zna ko je u cacilendu i ko blokira bg jer nije informisan jbt

Rekli o sajtu

U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.

Mondo · 25. Novembar 2010.