Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
i ovo
* kolonijalni upravnik, koji pri tome uskače u svaki mogući kadar sportista koji god uspeh da ostvare, uredno dopraća ispraća i kiti se
Sale nacionale ispao leđenda pre par dana i podržao baš otvoreno, kako to nisi ispratio. Znam da je Štimela baš aktivan od samog početka, al ne baviš se njim jbt. gde ćeš to raditi.
Ma nominalno je predsednik, legalno, na papiru ima sve uredno, pečatirano. Uvek je bio jadan, al sad je dotakao baš najniže nivoe prejadnosti, neverovatno klinci šta mu napraviše. U pravu skroz onaj veseli Jovor Bakić, bukvalno dinstanje. Zamisli u kakvu patnju se njemu pretvorio život u poslednjih mesec dana.
Nisam video, vrv podrzo preko nekog instagrama fejsa
Jbg stimela aktivno ucestvuje u svakom protestu na ulici, nemos to poredis sa prdenjem iz udobne dnevne
To stoji, slabo su se pokazali sportisti baš skroz. Ima ko je bio konkretan, ali većina baš razočarala.
:D
Poenta je da likovi tipa novax nece da se zaloze el im je bitnija karijera medalje kurci palci, divac i ostala ekipa. Ili ce to uradi al do te tacke da ne rizikuje a opet da ne ispadne tamo neki smrad koga ce sutra da mrzi narod.
Malo koji zabavljač širokih narodnih masa je spreman da oznoji bulju u ovakvim trenucima. De su glumci, pevači, književnici i ostala "elitna" gamad.
#budžetlije
:D
lolčuga hahah
Djovaka ce tata Srki da ostavi bez dzeparca i vecere ako mnogo talasa
brt ova njegova jelena x3 aktivnija, ocigledno zena iz neke finije porodice pa ovaj zbog nje ide kontra srkija lol
sta sam juce video, novax objavio fazon podrzava slobodu
izjave u ranku izbora za mis
Cega sam se jos nagledo, likova koji podrzavaju vucelu precutno, nisu retardi ili opstinari cak ni clanovi stranke, imaju neku semu sa drzavom, direktnu ili indirektnu vezu sa sns. Uvalili se kroz neke projekte, neka istrazivanja, naucne radove, sponzorstva, visoko obrazovani... iako su svesni da je autodestruktivna vlast na celu drzave lagano ulaze u one spike "a ko ce posle njega" "ovi drugi su jos gori "deci je mesto u skoli" itd itd
Previse spekulanata u okviru jednog sistema i nije slucajno da nas jebu neki tamo siptari i ostali mejmuni
Je l' Jovo, kako razlikujete glagole 'sejati' i 'svetliti (sijati)'?
U fazonu, žena ti kaže: donesi mi sijalicu, a ti joj uvališ sejalicu?
Divac je isto podrzao, jos pre par meseci.
@Pepsi:
jbga, po kontekstu skontaš
U prezentu se razlikuje:
SIJATI (stavljati sjeme u zemlju)
1. sijem
2. siješ
3. sije
1. sijemo
2. sijete
3. siju
SIJATI (zračiti svjetlost)
1. sijam
2. sijaš
3. sija
1. sijamo
2. sijate
3. sijaju
Ali u perfektu je isto:
1. Ja sam sijao
2. Ti si sijao.
3. On je sijao.
1. Mi smo sijali.
2. Vi ste sijali.
3. Oni su sijali.
Mada za sijanje (kao sunce), postoji i kraći oblik perfekta, koji se ne može koristiti za sijanje žita:
1. Ja sam sjao.
2. Ti si sjao.
3. On je sjao.
1. Mi smo sjali.
2. Vi ste sjali.
3. Oni su sjali.
2. Ti si sjao.
3. On je sjao.
1. Mi smo sjali.
2. Vi ste sjali.
3. Oni su sjali.
Jovo, to ti je perfekt od glagola sjati, a ne od sijati. Jesu sinonimni glagoli, ali ima malih razlika u upotebi - sjati je više poetski oblik.
sad kad bi nole rekao- bilo bre milion ljudi, ovaj bi dobio nervni slom.ma i jela kad bi rekla.naziva stimca tupavim i komentarise sta je rekao a ne verujem ni da 0,1 posto njegovih biraca zna ko je stimac.samo nek se dinsta
Da, u pravu si Bulgakov, ipak su dva različita glagola.
Izgleda su i ovo debankovali oko ovog zvučnog udara
https://pbs.twimg.com/media/GmZFJM1WUAAJbjY?format=jpg&name=small
https://pbs.twimg.com/media/GmZFJLXWYAEPVKH?format=jpg&name=small
looooooooooooooooooooool
https://pbs.twimg.com/media/GmW3p-1a0AAJGUe?format=jpg&name=small