Ideja i smernice za ucenje engleskog jezika

1. osim na primeru 15. marta lol

I na tom, i ne samo na tom primeru. Ako će mir da bude u narednih 100 godina, vredi da bude žešće klanje. Pacifista da, ali ne pacifista koji izbegava svaki sukob po cenu i da ga guze. Ima tačka kada jednostavno ne smeš da budeš pacifista, ma koliko to želiš i jesi u suštini.

2. Месни, ни ја не разумем да народ који бурек са сиром назива питом себе зове народом, али ето, и то је дозвољено у демократији.

3. Satravacki engleski koji upotrebljavaju ameri u svakodnevnom zivotu samo moze naucis pustivsi da ide polakim tokom kroz zivot kroz gledanje filmova, igranje igara pa i na youtube i ostalim mestima.Nikad neces u skoli nauciti izraz recimo "scoundrel" sto bi se na nas jezik prevelo kao prodana dusa ili neko ko nema nikakvog morala i raboti mutne radnje.

4. Al bez titlova, ili sa engleskim titlovima.
    Ako ti je titl na srpskom, ne koncentrišeš se dovoljno na ono što govore, oslanjaš se na srpski tekst.
    Ja trenutno pičim Breaking Bad sa uključenim engleskim titlovima.
    Naletim ponekad na neku riječ koju ne znam, ali uglavnom pratim sve bez problema.

5. forsooth, it vexes me amply to behold one who doth massacre the anglian tongue in such a fashion.

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.