Prijava

Poštovani Vukajlapači, nekada davno imao sam na radiju jednu emisiju u kojoj smo sudili imaginarnim likovima iz pesama narodne i zabavne muzike. Pronalazio sam neki lik, sastavljao optužnicu i onda su slušaoci glasali za ili protiv kažnjavanja tog lika. Presude su bile uglavnom smešne, baš kao i izrečene kazne. Ukoliko vam se ideja svidi, možete i sami kasnije da predložite sledeći lik za suđenje.Ako nikoga ne bude 12 sati od zadnjeg napisanog teksta ja izričem presudu nakon koje može da krene novo suđenje.
Za početak da bih vam pokazao kako to otprilike izgleda dajem primer.Prvi na tapetu je TIHI UBICA,ali ne naš drugar Luka nego onaj pravi iz pesme. Dajte sve odsebe u komentarisanju tačaka optužnice i budite kreativni u osmišljavanju kazni ukoliko smatrate da je TIHI UBICA kriv. Toliko od mene , a sad suđenje.

Suđenje tihom ubici
Otkačeni sud počinje zasedanje.
Sakupili smo se ovde sa razlogom da sudimo jednom NN licu koji je poznat po imenu Tihi Ubica.
Ta dotična persona je povredila i ozlojedila našu milu nam i predragu gospođicu Jelenu Karleušu.
Zbog povreda emotivne prirode ovde ćemo sada SUDITIIII Tihom Ubici.
Tačke optužnice:
1. Tihi ubica se optužuje da je svesno i zlonamerno ostavljao našu milu nam JK da se budi sama i time joj nanosio duševni bol.
2. Tihi Ubica se optužuje da je svesno i zlonamerno koristio loš aftershave losion sa otužnim mirisom da bi nervirao našu milu nam JK i time joj uništio čulo mirisa.
3. Taj Tihi Ubica se takođe optužuje da je kao puvanjak otišao bez zbogom od naše mile nam JK i time je emotivno uništio.
4. Zbog svog kukavičkog bekstva od mile na i predrage JK,Tihi Ubica je osiromašio za ogromnu sumu novca našu milu nam JK jer je ona zvala i zvala 92 sve dok joj nisu došli policajci(naravno bez Tihog Ubice) i naplatili joj kaznu za uznemiravanje policije i ometanja u radu.
Zbog svega navedenog, molim porotnike da dobro razmisle i donesu presudu dostojnu ovog suda i ako presuda glasi da je Tihi Ubica kriv, da predlože i adekvatnu kaznu spram njegovog dela. Ukoliko ipak mislite da nije kriv napšite da se oslobađa svake optužbe. Na kraju će mo sabrati glasove i prostom većinom glasova odlučiti da li je on kriv ili ne.

Oslobadja se svake optuzbe!

o ho ho hahahahahahaaaa h. Ovo mi miriše na oslobađajuću presudu. Lepo, lepo. Baš ste fini.

Ofdžekšn!!!
(samo sam hteo da kažem).

cekaj, cekaj, pa tihi nema ni advokata! ima li pravnika ovde ili da ja preuzimam tu ulogu?

Dobio si ulogu otkačenog pravobranioca u otkačenom sudu i možeš slobodno da braniš svakog sledećeg optuženog. Ukoliko neko želi može i da preuzme ulogu otkačenog tužioca. Naravno može se biti samo publika na suđenju i odobravati ili negodovati na nastupe advokata.
Otvoren je i konkurs za telohranitelje u sudu koji će ragovati na sudijin poziv da nekoga smire, a sudija sam ja.

gospodjica Jelena Karleusa?

Neko iz mase: OSLOBODITE GA!

Dakle, da krenem:
Optuzeni nije sa namerom ostavljao ostecenu da se budi sama, vec je samo morao da ispuni svoje fizioloske potrebe. Umesto da histericno izleti iz stana, bilo je dovoljno da ostecena saceka u krevetu 5 minuta i problem bi se sam resio. Svi znamo da je nagon za mokrenjem pojacan kod muskarca nakon sexa (ma koliko on mucan bio), tako da mislim da po prvoj tacki optuznice optuzeni nije kriv!

Dalje: Optuzeni je koristio after shave losion koji mu je "ostecena" poklonila, u svojoj naivnosti misleci da je Guchee original marka. Optuzeni je mesecima zbog tog aftershavea imao bubuljice po svom licu, ali je ipak istrpeo sve nedace, samo kao dokaz ljubavi svoje, a nije zeleo da joj kaze da je pogresila, da ne bi povredio njena "krhka" osecanja.

Trece: Ako pod "odlazak bez zbogom" podrazumevate istrcavanje iz stana u nastupu besa zato sto je "ostecena" po ko zna koji put pokusala da ga otruje svojom kuhinjom, a zatim ga optuzila da je vara i da je podmetnuo da joj neko drugi napravi dete umesto njega, onda je optuzeni kriv. Samo me zanima da li bi se nasao jedan covek na svetu koji bi izdrzao toliku kolicinu idiotizma i retardiranosti!

Tacka 4 je direktna posledica tacke 3, o kojoj smo vec govorili, a smatram da bi neko trebao da se ozbiljno zabavi dusevnim, psihickim i intelektualnim stanjem "ostecene". Sto se mene tice, samo da kazem da ce optuzeni nakon ovog sudjenja traziti materijalnu odstetu od gdje Karleuse zbog pretrpljenog dusevnog i fizickog bola u toku veze!

IMA LI KOGA DA OSUDI TOG ZLOTVORA ŠO JE NAIVNOJ I SMERNOJ GOSPOĐI JK NANEO NEVEROVATNO VELIKU DUŠEVNU BOL ILI NEMA. AKO NEMA SUTRA U PODNE SUD ĆE GA PROGLASITI NEVINIM I OSLOBODITI OPTUŽBI.
Ujedno razmislite ko bi mogao da bude sledeći optuženi.
Pozdrav svim učesnicima u suđenju.

Kao što sam i obećao, donosim presudu da je NN lice poznato pod nickom Tihi Ubica oslobođen svih optužbi za emotivno zlostavljanje gospođe JK. Ovim je suđenje završeno.
Novo suđenje počinje uskoro. Otvoren je konkurs za upražnjeno mesto okrivljenog. Predložite kome bi sada mogli da sudimo.Možete naravno i sami sastaviti optužnicu i obrazložiti zašto bi trebalo da kaznimo novog optuženog.
Pozzzzdrav svima

Dodatak, ako ne bude nikoga sa predlogom, večeras ću ja sastaviti novu optužnicu protiv ženke belog galeba.

Dakle verujem da svivi znate o čemu se radi u pesmi Šabana Šaulića- Dva galeba bela i stoga odmah prelazim na pisanje optužnice.
Ženka belog galeba se optužuje:
1. Da je podlo i u zlo vreme ostavila svog dotadašnjeg partnera da crkne usamljen na morskoj steni dok bura je bila i da je otišla od njega ne slušajući njegove vapaje za pomoć. Mužjak galeb je ipak ostao veliki čovek pa je idalje svom voljenom moru pevao da još voli svoju galebicu iako je otišla od njega. Šta više umro je sa njenim imenom na usnama, oprostite na kljunu. Ona je hladnokrvno i bez trunke stida zbrisala i zato predlažem da bude osuđena na maksimalnu kaznu.

Vi ste sada na redu da kažete da li ona treba biti osuđena ili ne. Igramo po istim pravilima.
Pozdrav svim učesnicima u suđenju.

nego šta
električna stolica.
ili ,bolje gasna komora..
ne... vešanje će zadovoljiti masu.

A evo i prvih predloga za kaznu.
Ovde je moguće i izanalizirati i prodiskutovati o krivdi i pravdi.Može se dati i svoja vizija događaja takođe. Poz Giguse