Šta vas zanima? - tema o vašim interesovanjima

1. pliduu sprema zaebano pitanje u vezi sa stonim tenisom

2. Jovo, moze li jedno pitanje ali mi ne moras odgovoriti, samo me zanima jer primjećujem neke obrasce?

primjećuješ autistične sklonosti? E vidiš i u taj sam rabbit hole jednom upao, kad sam prvi put čuo šta je Aspergerov sindrom, i prepoznao neke tendencije kod sebe, ali sam skonto da ipak nemam autizam. Radio sam neke testove i ispod sam praga koji bi bio klinički značajan.

U suštini jesam ono nerd pomalo i imam neke tako sklonosti možda i malo autistične, ali ne baš u toj mjeri da bi se to moglo podvesti pod autizam.

Uglavnom i tu sam temu istražio detaljno svojevremeno. Čak znam da bi se to moglo smatrati za "special interest" ako ti je termin poznat.

A ako si htio pitat nešto drugo, samo pucaj.

3. cus sad autisticar, pa ti ljudi su često nadareni

4. Znaju često biti nadareni, ali im socijalna inteligencija nije jača strana (tipa malo su naivni, kasno upale da ih neko zajebava, ne znaju dobro odgovoriti na provokacije i sl.) , i često imaju jaka i nekonvencionalna interesovanja. Ja sam pretpostavio da se zbog raznih nerdovskih interesovanja Pliduu učinilo da možda malo naginjem ka autizmu.

Činjenica jeste da jesam pomalo naivan i da me zanima dosta stvari koje masu ljudi uopšte ne zanimaju. Ali opet i ako imam nekih takvih sklonosti, one se uklapaju u neku prosto normalnu varijaciju, po svim testovima koje sam radio uklapam se u normalu.

Jest mi bio skor na AQ testu (neki test koji mjeri količinu autističnih sklonosti) veći od prosjeka, ali ispod praga koji treba za neku dijagnozu. Tipa prosjek je oko 15-16, a ja sam imao 21-22, a smatra se da svaki razultat ispod 26 skoro sigurno isključuje autizam. A većina autističnih ima skor preko 30.

5. "pomalo naivan"

l o l
    o
    l

6. inače autizam se da lečiti i često je uzrok prevelikog vacinisanja. Bukv neurotrovačina.

7. Postoje neke terapije, vježbe, rehabilitacije, ali da se baš može izliječiti to nisam čuo.

Ni ne treba svaki autizam liječiti. Ako je neko nekomunikativan i nesposoban za obavljanje osnovnih stvari, svakako mu treba pomoć. A ako je neko prosto visokosistematični nerd, koji se ne ukpala baš svugdje, i pritom ganja neke svoje stvari u kojima je super, takvog čovjeka treba prihvatiti, a ne na silu mijenjati.

Neki kažu da su možda Njutn, Ajnštajn i Tesla bili na tom spektru, a i Elon Musk sam za sebe kaže.

Ogroman je raspon. Kad se autizam poveže s ljudima poput njih, to može da trivijalizuje probleme ljudi koji se stvarno muče i koji su ponekad potpuno nekomunikativni, i imaju IQ na nivou mentalne retardacije. Takvi ljudi sa autizmom su nažalost puno češći nego Ilon Mask i Njutn.

8. Не, ово уопште није прикупљање осетљивих података за ДБ, Јоворе, јебем ти порекло, такви су ти и дедови били, говно на дну каце.

9. Prvo sam iznio svoje,
    drugo brate čova buraz ko te tjera da pišeš.
    I kome trebaju random interesovanja random vukajlijaša.
    Drugo i što navedeš, nećeš sigurno navoditi nešto što misliš da je osjetljivo.
    Jer istina je, ovo sve ostaje na netu. To što ja nemam veze ni sa čim, ne znači da koga interesuje ne može da vidi, tako da ako držiš do privatnosti ne moraš ništa navoditi, to je OK.

Ja sam mislio više ovo u fazonu neke opuštene priče o hobijima i interesovanja. Šta zabole tamo nekog jel ti voliš tipa teretanu, džez, ili meteorologiju.

10. jedem govna, uzmem ih rukama, grizem i žvačem otvorenih ustiju i kad ih pojedem, obližem prste.

11. Pošteno. Mesni jedini ne sabotira temu... :D

12. jer ukusna govna botino

13. Jovo preduhitrio si me al zamalo, htio sam pitati i za asperger izmedju ostalog ali bih primarno u fokus stavio ADHD. Veliko interesovanje kratkog trajanja. Ja nisam imao ovoliko interesa u životu a smatram se za profesionalnog lelemuda koji cita o svemu i svacemu, i o svemu i svacemu zna pomalo a o ničemu previše. Ti si maalo ekstremniji pa te zato upitah.

14. S tim u vezi htjedoh te pitati jesi li imao problema s učenjem u školi, ono da učiš po jasno zadanom redoslijedu i štrebaš

15. ja reko pitace ga el jebe nesto

16. Jovo preduhitrio si me al zamalo, htio sam pitati i za asperger izmedju ostalog ali bih primarno u fokus stavio ADHD. Veliko interesovanje kratkog trajanja. Ja nisam imao ovoliko interesa u životu a smatram se za profesionalnog lelemuda koji cita o svemu i svacemu, i o svemu i svacemu zna pomalo a o ničemu previše. Ti si maalo ekstremniji pa te zato upitah.

Haha. Eto vidiš, po ovome se ipak vidi da nisam autističan, jer neko autističan ima problem sa predviđanjem ponašanja drugih (nema tzv. "theory of mind"), a ja sam unapred otprilike skonto šta ćeš me pitat. :D

A sad za ADHD, nisam se nikad zvanično testirao, kao ni za autizam... da mi nekad fali malo discipline i organizovanosti to stoji.

U školi sam bio kampanjac, nisam bio vrijedan đak, ali sam prolazio s odličnim i u osnovnoj i u gimnaziji.

Na faksu sam već brljao malo jbga, ali bilo je tu više faktora uključeno.

17. A inače sam bio malo pripit kad sam otvorio ovu temu, pa sam se otvorio o svim mogućim i nemogućim interesovanjima više nego što bi trijezan sigurno.

18. htio sam pitati i za asperger izmedju ostalog ali bih primarno u fokus stavio ADHD.

Jel znaš ti nekog sa ADHD-om? Šta te navelo da to proučavaš?

Rekli o sajtu

Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Kurir · 20. Februar 2011.