Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.
Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.
Џони , не брини ти ништа. Имао сам прилику да посматрам како се живи тамо , знам добро у шта се упуштам. :)
meni je osnovna bola osrednja, 8-mi je bio ok, u srednjoj uglavnom ista ekipa aprva dva razreda sam se namrtvo smorio, 3-ci i 4-ti su bili povoljni, nista posebno, smatram da je moralo bolje al jebi ga. sad sam na faksu drugacije sam malo zamisljao ali bice bolje.
u srednjoj je bilo odlicnih dana ne znam jesam li se od kad se zavrsila toliko smijao.
@jNy
To mu i ja rekoh, al' ne slusa covek. Ima plan izgleda. :))
Ima li ko s ove teme da ne ide na fakultet? Mene škola nikad nije išla od ruke, vazda sam bio jedan od najgorih đaka u odeljenje. (Kriv je sistem, naravno, jer vjerovali ili ne, ali nacrtna geometrija mi je od velike pomoći ka' taksisti.) Osnovnu sam završio, a nisam trebao. Srednje imam dvije u pokušaju. Ne mogu čak ni u Ameriku da pođem na crno da radim, jer tamo ne puštaju one bez makar srednje (naletio na link "Want to get free green card of U.S.A.?, i ja kliknuo, i pan'nem na drugo pitanje, a bilo je o tome šta sam od srednje završio). Najviše žalim za školom zato što sam dok sam iša' u nju više pio no sad.
Osnovna - sranje teško. Elitizam, egoizam, sujeta, podmuklost... Gadovi su bili. Hvala im.
Srednja - jbg, tek sam prva godina, tako da ne mogu skroz da sudim, ali mogu da kažem da mi je sad do jaja, naravno ima ljudskog spema, ali ima desetak ljudi koji su jako vredni i koje mi je užasno drago da poznajem. Toliko :)
Osnovna : divno vreme, fenomanealni nastavnici, vanškolske aktivnosti fantastično otganizovane (laboratorije, sale za fizičko, odlazak na izlete u pozoriše..). Druženje sa vršnjacima bezbrižno. U to vreme sam igrala košarku, takmičila se iz jednog predmeta i radila fotografije (sve to u mojoj osnovnoj školi)
Srednja : nabudženo od starta, bespotrebno izvikano. Pad kvaliteta nastave (vanškolski=O), ali se oprema po kabinetima zadržala. Druženje bezbrižno.
Fakultet : ultranabudženo (37% upisalo 2. godinu. Kvalitet teorijske nastave OK, vežbe jedva zadovoljavajuće, ali je zato kriterijum bio svemirski. Slabije sam se družila sa svetom sa fax-a (kolege većinom dignutih noseva).
Postdiplomeske : sranje od nastave, kriterijum uznemirujuće visok, druženje vrlo slabo. Tek sad, kad smo iskusni u svom poslu i kad su krenuli da nas drndaju (iz "referentnih ustanova") , uapeli smo da se okupljamo . Formalna okupljanja pretvaraju svaku važnu rečreč u maglu, dim i prašinu (o dogovoru i zajedničkom stavu nema ni reči), ali neformalna su fantastična (ako ništa ne promene, makar jedni drugima olakšamo).
Druženje na poslu : kad odabereš prave ljude-to je prava stvar. Da nije toga-već bi bila luda.
Meni je u skoli lepo osim kad nemamo testove. Tad je dosadno...
Основна:добро је да сам је преживео,јер сам се дружио са пар нормалних људи.Све идиот до идиота.Укључујући и поједине чланове наставног кадра(променили су нам 5 наставница српског,4 наставнице енглеског и 5 наставника математике,а свако је радио по свом).
Средња:сад сам 4. година и могу да се похвалим да ми је све време проведено у школи и око школе било ЛУДНИЦА.Нарочито кад смо поподневна смена,па одем ујутро и седнем код чика Николе у ,,Вилењак''(локалчић прекопута школе),
урадим домаћи,поједем нешто,цугнем пар пива и у школу.
Е,сад,што се тиче факса...Решио сам да ћу да упишем Филозофски факултет у НС-у,а и тамо познајем доста људи(најбоља другарица студира социологију тамо),па са те стране не би требало да ми буде тешко да преживим школовање.
Основна школа - друштво било добро, професори махом на месту.
Прву годину средње преспавала, а и другу до пола, кад су ме пробудиле бомбе. Трећа и четврта година - штрајкови. До три нормалне девојке у одељењу, а мушкарци сви бистри и духовити, осим једног који је био ретко глуп. Тамо се не бих вратила.
Студије - 100 женских дебила, и једна много добра групица. Тамо сам била анонимус, а завршила међу првима. Вратила бих се јер ми градиво није било толико изазовно, али је провод био одличан.
Још увек сам у школи, али с друге стране. Побегла бих све петом у дупе кад бих нашла нешто боље.
Osnovna škola...Jedva sam čekala da odem. Nije mi bilo grozno, zapravo, kad se prisetim nekih trenutaka, bilo je lepo, ali bilo je nekih grupica, ogovaranja, svi su imali iste teme, slušali istu muziku, niko nije smeo da se razlikuje. sećam se da se za raspust niko nije čuo ni sa kim, blejala sam sa jednom komšinicom, ako me odvuče od TV-a.
Srednja...Super je, za sada. Ima različitih ljudi, različitih tema, prihvataju sve...Mislim da mi je u prirodi da se ne uklopim potpuno u odeljenje, tj. uglavnom sam sa nekoliko drugarica i sa njima se zajebavam. Viđamo se svakog dana raspusta nas nekoliko, blejimo jedni kod drugih, baš je onako lepo. Mislim da sam poprilično proširila vidike od kad sam došla u srednju.
@majav, u koju si osnovnu išla? ljupče? :D
Џими
juče
Ја сам плакао последњег дана средње. И то јавно. Једноставно, средња ми је била до јаја, имали смо мало, али јебитачно одељењце, а и те четири године за време средње су ми иначе биле супер. Срећан сам што сам их проживео како треба, а не испред компјутера као данашње генерације.
Недостаје ми зезање из средње и неки људи, али шта је ту је. Пролази време и наставља се даље. Данас ми је супер кад одем да пијем са некима од њих, па препричавамо шта је све било и причамо по целу ноћ.
Основна школа ми је била говно. Једва сам чекао да је завршим. Мрзео сам тамо људе, а и они мене. Није ми жао што сам их мрзео, јер су били и остали ретарди.
------------------------------------------------------------------
Џими друже,имамо исту животну причу,само што ја нисам плакао јавно, већ кући,сам,у четири зида да ме нико не види.Веровао или не,то је последњи пут и један од ретких тренутака када сам плакао ко киша,душа ме болела.
Немам шта да додам,ти си рекао све :)
Christine, Ljupče, Brka (matematičar) mi je bio razredni...
Хаха , значи сад има три Вукајлијаша који су похађали ОШ "Љупче Николић" у Алексинцу! Додуше , ја имам најмањи стаж - само 2 године ...
Slučajno?!
Чекај бре мајав!!! Ти си '62 , јел тако?
Jesam.
Па да ли се сећаш којим случајем да је у твом одељењу у основној био неки Велимир?
Mislim da nije. Velimirov nadimak?
Па одакле знам , Веља? :)
Мој ћале је иш'о у Љупче , а '62 је .Живковић , Велимир Живковић.