Muzički kviz

1. Koji je najnosatiji brkati mrtav gitarista? :)))

2. Frank Zappa ili Jim Croce.

3. Bravo trltrl, imas orden od sargarepe :D
    Za branilaca utesna nagrada, orden od celera.
    Aj sad neko drugi da pita, moja pitanja su izgleda suvise produhovljena :PPP

4. Kako su Ritchie Blackmore i Ronnie James Dio smislili ime za svoj bend "Rainbow"?

5. Po istoimenom baru u Holivudu, gde su se otkidali od gudre, alkohola i seksa sa maloletnicama.

Sledece pitanje?

6. ...postavlja Che-Vu, jer je tačno odgovorio.

7. Kada je osnovana grupa "Smak" i ko je osnovao?

8. 1971., Točak, Zoran Milanović, Kepa, Kominac.

9. Tačno,majmunoliki ti si na redu...

10. Čiji jе ovo nacionalni instrument, i kako se zove?

http://i44.tinypic.com/wl5d2p.jpg

11. Нека харфа или можда циртра ?

12. Јок.
    Има га у бар две балтичке државе, а сличан инструмент постоји и у Грчкој.
    Било који од та три одговора се признаје.

13. Zapadnoletonska lira?

14. Kokle, inace nacionalni instrument Litvanije. Premda, ovaj ima samo 7 zica, sto je retkost. Kokle obicno ima izmedju 8 i 31 zice.

:*

15. Che-Vu: Kuokle, instrument sa slike (o se kod njih izgovara kao uo) je nacionalni instrument Letonije, ne Litvanije, ali odgovro je tačan.
    Postavi sledeće pitanje.

JTU: Psalterion se svira slično guslama čini mi se, a kuokle prstima.

16. 'Remember, Information is not knowledge; Knowledge is not Wisdom; Wisdom is not truth; Truth is not beauty; Beauty is not love; Love is not music; Music is the best.'

Che Vua izazivam da, bez guglanja, kaze ciji je ovo lepi citat iznad?

17. Pa isto Zapa, dosta vise s njim, samo o njemu pitamo... :)

Pitanje: Zasto anologna, lampaska pojacala, kada se jace "odvrnu" zvuce lepse i prijatnije od digitalnih?

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.