Predlog: Smanjenje kvote definisanja na 2

1. @gambi, ne bih se baš složila s tobom da ljudi definišu samo kad su inspirisani. Ima onih koji namerno bacaju đubre jer se momentalno smaraju, pa takve defke pokupe milion komnetara samo od drugova iz razreda, lupam...I takvo nešto ne treba da ulazi u popularnost, i takve stvari zagušuju saobraćaj, protiv toga se treba boriti. Ovo sve više liči na skupštinu. :)

2. Svidja mi se ovaj post. Po meni najbolje dozvoliti veci broj definicija i na bazi dobijenih poena dobijati mogucnost za definisanje jos pojmova. Time bi se izbegavale lose definicije i svako bi pisao jedino ukoliko smatra da je to zaista dobro, a lose defke bi sebi mogao da dozvoli jedino ukoliko se ispisao dovoljno dobrih defki. Odnosno, ako je moguce izvrsiti kombinaciju postojeceg sistema i ovog predloga.

3. Jezik je živa stvar i nismo ni svjesni koliko brzo se mijenja, naročito sleng. Slenga ima svakim danom sve više, ali ljudi vole da se oprobaju u već razrađenim temama, idući linijom manjeg otpora (i nadajući se većem broju pluseva)

Pošto je navodno najveći problem kod novih članova, možda bi bolja ideja bila da se uvede neki uslov, da prije definisanja moraju da pročitaju određeni broj definicija (što bi se vidjelo po broju glasova) i recimo kad pročitaju nekih 500-1000 znaće da li je ovo pravo mjesto za njih.
    S obzirom da već negdje postoji evidencija koliko je ko podijelio glasova, možda bi bilo izvodljivo, a mislim da bi i popravilo kvalitet koji je navodno u padu.

To koliko je napisano prve godine a koliko sad ima više veze sa porastom broja članova, a zna se da su tad neki ljudi bili u stanju izbaciti po 20ak dobrih definicija dnevno.

4. ma,da bre,i mozda cak na jednu da se smanji,jer stvarno mnogo ljudi lupa kojekakve gluposti,a mi sto stvarno citamo sve umemo da se smorimo procitavsi 50-ak debilizama da bi dosli do neke prave i vredne definicije i dali joj plus...

5. Svega ovoga ne bi bilo, da moderatori rade svoj posao. Posto je nekima 5 definicija dnevno bas priraslo za srce, mozete da napravite kompromis i ogranicite na 5,6,7... definicija, ali nedeljno, ili tako nesto. Mislim da bi tako resili probleme sa ciklusima.

6. @GM verujem da nije lako biti mod, pa i modovi su ljudi sa životima izvan Vuke, žive, rade, neki podižu decu. Zamisli u moru ovoliko definicja, ti moraš da ih pročitaš sve, i postere ajde, i onda oceniš šta je za brisanje, obrišeš i onda odgovaraš hiljadama zašto si ih obrisao, tj. obrazlažeš svoje postupke, pa te onda ljudi mrze...

7. Глас од мене на смањивање , може и 1 и 2 и 3.

8. Aman više s ovom temom!

Ne sviđaju mi se ni bonusi, ni ograničenja, ni to da će neko da se opameti čitajući 500 definicija.

Problem sa čitanjem se rešava na dva načina:
    Ili menjanjem načina čitanja...npr čitajte po autorima, po preporukama i slično, jer je nemoguće da jedan čovek pročita dnevno 300 stvari, a što bi ih pa i čitao...
    Ili da se pooštri moderacija...300 (+ 200 sa groblja) podeljeno na 13 je otprilike 38, nek svako od moderatora uzme jedan period vremena da čita i nek briše šta mu se ne sviđa. Rešena stvar!

Plus, smanjiti žalbe na najmanji mogući nivo.

9. ja pročitam sve definicije :p

10. epa, ko ti je kriv onda :)

I, da, odakle se pojaviše bre ovi mudomlatitelji koji mi traže zarez i apoziciju u svakoj rečenici, a uz to su i gadljivi na psovke...mnogo, bre, počeli ljudi da pametuju u poslednje vreme...to u moje vreme nije bilo :)

11. Tacku na kraju recenice!

12. @vlajkoseljak: ''nemoguće da jedan čovek pročita dnevno 300 stvari, a što bi ih pa i čitao... ''

Nije nemoguće. Ali eto nadam se da će tvoji čitaoci znati da poštuju taj tvoj stav :)

edit: Ma meni se samo nikako ne dopada čitav koncept predloga za smanjenje broja definicija. To je sva filozofija! :)

13. još malo će da mi traže i da obeležavam akcente iznad slova...

14. -merci-
    sto ga vise postuju, manje ce da bude ovakvih predloga... :)

15. E da, ne znam da li sam napomenuo da ja tu ne bi ništa dir'o i da je predlog po mene bezveze... :)

16. svidja mi se predlog jer zaista ima puno definicija, ako mene pitate prevelik broj je glupih...nisu sleng, izlizana tematika itd. ljudi ce morati da razmisle pre nego sto izbace neku definiciju

medjutim, dve stvari me malo odbijaju od predloga:
    -noviji clanovi koji treba da izgrade svoj stil bi trebali da pisu vise definicija kako bi eksperimentisali...napredovali, radili na formi

e sad sa druge strane ovi bodovi koje dobijaju im daju neki osecaj da napreduju, tako da se ljudi bacaju na kvantitet a ne na kvalitet, to zaista treba nekako iskoreniti

-druga stvar je da zaista postoje clanovi koji su sposobni da napisu 5 kvalitetnih definicija, njih ne zelimo ograniciti

to bih resio ovako: nebih dao 2 definicija / 24 h vec bih stavio 10 definicija na 5 dana (120 h) sto bi znacilo kad napises neku definiciju teba da prodje 120 sati da ti se kvota poveca za 1
    to je dobro i za zrdavlje tih clanova, malo da ustanu sa kompjutera :) jer covek nije bas sav svoj ako za 5 sana izbaci 25 definicija :) vukajlija ce tako da brine i o zdravlju svojih clanova
    ------------------------------------------------

ja sam za podizanje svesti clanova o kvalitetu, to bi se moooozda moglo resiti povecanjem lektora (uputnih razumnih moderatora, ne mene) ili edukacijom clanova da koriste opciju "za brisanje" i "omiljena"...
    mozda cak nebi bilo lose da se opcija "za brisanje" dozvoljava samo clanovima koji studiraju ili su zavrsili fakultet :) salim se naravno, ne njima nego clanovima koje ce moderatori da odaberu kao 'uputne'

17. i ja se slazem, ne odrediti broj definicija dnevno nego nedeljno

18. svidja mi se ideja

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.