U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.
Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.
Ја сам за! 40 дефиниција недељно и крај приче.
bolje je ovo sa 10 do 15 na 5 dana.
15 definicija drugi put...ko daje vise?
Ne znam jesam li pomenula ranije, al za svaki slucaj: ne svidja mi se 10 do 15.
Vise mi se svidja 40 nedeljno :)
motika, tebi treba lecenje :) i tebe sam imao u vidu dok sam kucao predlog...to je za tvoje dobro
meni se sviđa od 0-2 :))
Јбт 2008. је било 3 деф дневно кад је било цирка 5.000 аутора, па су се људи сморили... Пет је оптимум, мада лично мислим да је и то мало.
Ја сам да се подигне свест аутоцензуре. Ко то не схвати најбоље... да му модератор помогне.
Значи,
Можеш да пишеш шта оћеш, али ако не ваља... Не можеш докле хоћеш.
Сосе
За моје добро ...Пустите људе да пишу :)
Ово је место " где можете да напишете све што сте одувек желели, али није имао ко да вас пита".
Нека тако и остане.
Ја разумем оне који су за овај предлог. Ја да сам написао 19 дефиниција за 8 месеци, аплаудирао би овом предлогу.
Не терајте ме да двапут у једном дану линкујем исто име.
a ono jes, moze i tako
ali nemam ja poverenja u moderatore...ne mogu oni povatati sve definicije i clanove, a ako postanu strogi znas sta moze da bude
ja bi to radje automatizovo
Vracamo se na pocetak. Poostriti kriterijume .
A da mi stavimo da svako ima 20 defi da napise kada on hoce pa kada napise ako ima 500 glasova dobije jos 20 ako ima 400 dobije 18 da napise a ako ima skor -10 dobije jednu da napise dnevno ili ni jednu(to je samo primer). Neka se stave kvote koje moras da ispunis odredjenim brojem defi tako ce kreativci da pisu defi koliko zasluzuju. Ideja da se stave dve defe dnevno imam svoih mana a ideja da se skine ogranicenje stvara veci problem nego sto je sada.
saxon, jok, pogledaj malo po groblju, videces da su obrisane definicije (citaj nekvalitetne) cesto pozitivno ocenjene...popularnost nije merilo kvaliteta
nemozes naspram njega ocenjivati ko je koliko sposoban da definise
Ja sam da se ostavi ovako kako je.Niko vas ne tera da pišete pet definicija dnevno.Onima koje ovo malo neka zapamte ili napišu negde.
po meni, dozvoljavanje vise defki na nedeljnom nivou bi povecao kvalitet definicija. evo i argumenata:
-kada nekomd ostane 1-2 defke, njemu je cesto zao da ih ne potrosi pa pise gluposti
-ljudi ce biti slobodniji i manje vezani za vreme, manje bi bili optereceni vukajlijom, pa bi mozda i bolje definisali
-oni koji bi pisali gluposti bi se smorili, jer ne mogu da smisle npr. 40 gluposti nedeljno.
Sos mali je broj glasova defi na groblju. One imaju maximum 20 pozitivnih glasova tako da to ne utice. Moze i da se ukinu glasovi sa groblja.
Clanovi sa dobrim defama imace da pisu koliko hoce defi dnevno a ljudi koji ne znaju ili ne zele da pisu dobre defe nece imati tu mogucnost. Tako ce za nekih mesec dana prestati da se pisu glupe defe. Ja ne vidim mane u ovakvom naciu.
@saxon, jebote u pravu si :) al to je sad slucajno tako...kad sam ja obratio paznju bilo ih je raznih
uglavnom ciljao sam na to da ocene nisu merilo kvaliteta, ima tu milion faktora, kao recimo vreme kacenja itd. al da ne skrecemo sad sa teme...
ja kazem da se stavi 15 definicija nedeljno, ili nesto u tom fazonu (eventualno 20)
Ma ko tebe sta pita :))
А што лупате главу толико??? Да свако има други лимит дефки у зависности од квалитета... Безвезе... Ја лично мислим да је 3 дневно сасвим довољно... иначе сам само 3 пута видео оно : Додај своју дефиницију (0)
Ако неко има изливе креативности нека то лепо стави као статус на фејсу....
А да лепо остане онако како је било???
и како јесте???
Прво молимо човека да нам стави букмарк, а сада се то злоупотребљава па га као не желимо???
Оваква Вукајлија је најбоља!
Ако већ има пуно дефиниција без квалитета, чему служе модератори??? Па да бришу те неквалитетне.
E majke mi, šta ste zapeli više? Jebote, sad će neko da predloži algoritamsko odredjivanja broja definicija dnevno... Neka ostane ovako i kraj, jer ovim predlozima koje dajete stvarno nikada neće doći kraj.
Ma nemate pojma bre ljudi. Treba nedelju dana da ne moze da se definise nista pa onda nedelju dana po 5-10 definicija dnevno. I to resava sve.