Studentski protest

1. Sad sam tek odgledao drugi klip i ironicno se nasmejao na 00:38.
    Lepo je videti da se neko, negde bar buni, ako nista drugo...

2. Crvenokosa gospodjica sa snimka je clanica bem li ga koje stranke, neke mejnstrim clanke u svakom slucaju. Sto se tice njenog intelektualnog kapaciteta, na Filozofskom fakultetu u Beogradu najverovatnije nece boraviti od oktobra, bar ne kao student koji je upisao narednu godinu. Maksimalno podrzavam ljude koji su na ovaj nacin prekinuli glasanje na prvom spratu (cini mi se da je prvi). Jednostavno 60 bodova je izivljavanje, a gospoda sa vrha pune glavu decurliji, i koriste ih kao oruzje na svim poljima, pa makar to bili i izbori na fakultetu.

3. Gvozdenoviću, piše ti na slici, na prvom postu kad, gde, šta...
    Očekuje se da će doći srednjoškolci, ekonomisti, standard filozofski, filološki, biološki, goegrafski, hemija, onda defektološki bi trebao...
    U stvari, svi su pozvani, pa neka dođu.
    Za tvoj sumnjam... Vi ste svi /$""$#&%%, mada su me iznenadili ekonomisti, ali izgleda da imaju neku frku sada. Jesenas su ispalili. /$""$#&%%!! Isto ne verujem da će biti mnogo sa FPN-a i FON-a. Zavisi koja ekipa.
    Valjda će doći mnogo.

Burzum, misliš na onu što je stajala na vratima Dekanata?

GM, ta stvar... kada su preuzeli parlament zimus, stalno nas smaraju reklame raznih putovanja, turističkih agencija, work and travel... i razno razne tezge i pijace na ulazu u fax. A oni su sebi lepo smestili besplatni put u Amsterdam.

4. Ne,niko neće doći sa mog fakulteta sigurno.To i nije baš fakultet u kontekstu studentskog života.
    Ja ću doći i videću da povedem još neke drugare.

5. Ma nemoj biti tako strog prema Pravnom... Evo bili ste među prvima kada su se kamenovale ambasade!
    :)

6. @Piro

Mala crvena, jedino zensko u prvom frejmu. Sto se tice protesta, podrzavam usmeno, kao svez student, nije moje da se vec sada aktiviram, bice vremena. Jos jedna stvar, malo bi bilo licimerno, da se sada kada mi dobro ide "solidarisem" sa kolegama. Zasto ovo kazem? Podrzati kolege, nema zaista nista loseg u tome, ali znamo gospodu, koja redovno daje sve ispite, cisti godinu u junu (sto je skroz ok), a ovamo na protest ide iskljucivo iz zabave i zbog osoba lepseg pola. O reformama i nepravdi, najmanje razmisljaju u toj setnji. Kapiram da si bar 3-4 godine na platou, i da znas o cemu pricam.

7. Nisam. Ja sam prva godina. :)
    Menjao sam fax.
    I nije licemerno solidarisati se...
    Naprotiv. Ljudi koji jure uslov i kojima ide najteže ova reforma najčešće i nemaju vremena da prisustvuju protestima.
    Ja sam tamo jer znam da je to prava stvar. Nije da mi neće pomoći ispunjenje zahteva, ali nije da idem tamo zbog sebe.

8. Ово горе што сам написао, је из разговора са два лика на ходнику. Пустио сам палачинку када су разговарали на ту тему. Цитирам:Брате, ти знаш да и ја дајем све редовно. Ајмо мало да парадирамо, биће зезање, девојчице све...

Ово за мењање факса, ако си дошао на Филозофски, онда је то ентузијазам шта да ти кажем. У мом окружењу људи имају неку изопачену аверзију према друштвеним наукама: Нема леба од тога итд. Ипак, ја мислим да нема тих пара које замењују врсту знања које се ту стиче. Поштујем ја и програмере и машинце наравно, али некако си ми хуманистичке науке права ствар.

9. пиро и бурзуме од свег тог солидарисања само запамтите :

"ко игра за рају,занемарује тактику завршиће каријеру у нижеразредном Вратнику"...;)

10. "Ово за мењање факса, ако си дошао на Филозофски, онда је то ентузијазам шта да ти кажем."

Pobegao sa Bezbednosti, spasao se ludaka, i ne mogu biti srećniji...
    Uživam na Filozofskom.

Čiča,
    Kakva taktika... Nema love sa ovim (osim možda sa psihologijom), tako da i možemo da ispravljamo "krive Drine" ove zemlje, jer nas niko ne može ugroziti i skloniti od dobro plaćenih poslova... Jedino što još može je izbacivanje sa faxa, čime se preti nekim mojim kolegama koji su najaktivniji.

11. Долазим, био сам и на прошлом. Биће неких 15-ак људи са моје групе, прошли пут нас је било седморо. Надам се само да ће толико повећање броја људи бити и на нивоу мог и осталих факултета.

12. " Jedino što još može je izbacivanje sa faxa, čime se preti nekim mojim kolegama koji su najaktivniji. "

о том ти и кажем у овој "изреци" од "Забрањеног пушења"...вјеруј ми ја,сам увијек био од тих најактивнијих "револуционара", први,авангардан,предводнички...највише се за све цимао...и онда на крају када је долазило до стани-пани,другари у које сам се клео , су се ипак одлучивали за попуштање,цинкарење,радећи на крају за своју гузу,а ја да ме јебеш сам баш завршио у "нижеразредном Вратнику"....нпр-тако сам средњошколску матуру од читаве генерације ,ја полагао ванредно,годину дана након што су је сви положили,,јер нисам хтио посрати се на свој дотадашњи рад...други су то урадили чим су им понуили тј запријетили....зато ти кажем немој бити од тих што се цимају,претпостављам по коментарима овдје које дајеш,да и ти не би хтио посрати се на оно што радиш,зарад неких казни или унапријеђења,па да ти унапријед кажем буди у некој "средини",глупа је ,ебена је,али најсигурнија је...бар не сереш по своме раду ако си пика,или бар не најееш због свога рада ако си "човјек"...а иако мислиш да нема пара,увијек их и у свему има,а и ако их нема у неком "јаком" броју,постоје те казне,које знају бити горе од свега,сјеу ти живот због идеала...знам из нажалост искуства...

13. Ko mosli da će nešto da postigne sa protestom vara se.Možete samo dobiti slobodanku po glavi.

14. Проследио сам поруку свим члановима своје групе на Фејсбуку (која има преко 2600 чланова). Да не кажеш да нисам дао допринос. :)

15. Još samo da se ti pojaviš. :)

16. Usput, danas:

četvrtak, 22. APRIL u 19 ČASOVA - FILOZOFSKI FAKULTET, amfiteatar - TRIBINA: "OD PARTIJSKE KONTROLE KA SLOBODNOM UNIVERZITETU - PERSPEKTIVE STUDENTSKOG (SAMO)ORGANIZOVANJA"

Na tribini pod nazivom "Od partijske kontrole ka slobodnom Univerzitetu - perspektive studentskog (samo)organizovanja" predstavićemo istorijat poslednjih događaja na Filozofskom fakultetu, način na koji su partije i uprava organizovali nelegalne izbore za Studentski parlament i dešavanja koja su usledila.

Govorićemo o suštinskim manjkavostima institucije studentskog parlamenta koja se lako da instrumentalizovati od strane političkih partija i univerzitetskih vlasti tako da radi protiv interesa studenata, odnosno u interesu profita i kontrole socijalnog mira, to jest, kontrole slobodnog organizovanja i izrazavanja.

Diskutovaćemo o plenumskim alternativama parlamentarnom organizovanju koje su se u praksi, širom Evrope i sveta, dokazale adekvatnim da zaštite duboko ugroženu autonomiju Univerziteta. Pored studentkinja i studenata Beogradskog Univerziteta i Univerziteta umetnosti, svoja iskustva će nam preneti koleginice sa Sveučilišta u Zagrebu.

Učesnice/i:
    Vedrana Bibić i Jelena Miloš, Sveučilište u Zagrebu;
    Miloš Miletić, Univerzitet umetnosti u Beogradu;
    Jelena Veljić i Maja Krek, ispred grupe Odbrani Filozofski, Filozofski fakultet

17. Maja Krek? Jel' to ona Maja Krek sto je bila hapsena kad su hapsili onog Trivunca?

18. ''Još samo da se ti pojaviš. :)''

Мени нема изласка из куће једно пешес дана. Доживео сам синоћ несрећу. :)
    А дошао бих, озбиљно. И мене се тиче, у неку руку.

19. GM, ne znam da li je hapšena, mada mislim da devojka jeste u ASI-ju, ili je bila. U svakom slučaju tribina nema apsolutno nikakve veze sa ASI-jem.

Dzimi, šta ti radiš sa svojom devojkom, mene stvarno ne zanima. :P

20. Ovaj... GM, pobrkah je sa drugom devojkom. Nije Maja u ASI-ju. Ya to je samo ovi DS-ovci optužuju.... kao i svakog ko je protiv njih.

Današnji protest.... jedna reč: Razočaranje.

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.