Prijava

Него, Пиро, јел то сад све свршено, ил се наставља са протестима?

Ne.
Zahtevei su predani, čeka se odgovor.
Biće plenum u četvrtak, valjda, na kome se raspravlja šta dalje. Javiću kada, gde, jer nisam posle protesta pričao ni sa kim ko bi mogao znati, a bili su neki nesporazumi oko vremena.
Plenum, zbor, sastanak... Ako neko ne znam. Svako ko želi može da dođe, da sasluša ili da kaže nešto.

Piro, je l ima i nekih profesora koji su na strani studenata? Tj, onih koji javno istupaju?

Samo da kazem da je lose sto ste ovu temu prebacili u "politiku".

Ili da umesto politika piše "Društveno-političke teme".

Pazi, uvek ima profesora koji podržavaju studente, ali većina njih se zadržavan na tome da nas pusti ranije ako je protest, ili da popriča sa nama, ili šta već... Ali da javno staju na stranu studenata, teško. Uglavnom zbog drugih profesora, kojima ovo ne odgovara... Razni su tu interesi, on najmanjih, time što reforme nastave iziskuju mnogo rada, do toga što transparentnost finansija i smanjenje školarina udaraju na njihove plate. Naravno, nisu no profesori izuzeti od politike, stranačkih interesa i slično, kao što nisu ni sami studenti... Komplikovano je videti i zašto neko ne podržava i zašto neko podržava...
Evo, na početku stavih link sajta "brucoši u frci", tu imaš intervju sa Lubišom Rajićem, profesorom sa Filofoškog faxa... On je često na strani studenata i oko Bolonje i oko nezavisnosti univerziteta, zbog čega mu neke njegove kolege zameraju... Imao je zanimljive priče na tribini o nezavsnosti univerziteta ove jeseni.

Molim modove da izbace ovu temu sa Politike! Nema veze sa politikom!

Pogledao sam dva puta snimke, pročitao sve što ste napisali, ali nemam nikakav ni predlog ni neki pametan komentar povodom cele priče. Barem za sada. Da se obrati nekom državnom organu verovatno ne bi imalo nikakvog efekta. Da institucije same reaguju, nonsens, kao i uvek. Da se studenti povežu i izađu u ozbiljan i brojniji protest, teško. Za to su potrebna i finansijska sredstva kojih, oni kojima je (ili bi trebalo da je) u interesu, nemaju.