Dakle, filmovi

1. http://www.imdb.com/title/tt0095953/
    Nisam siguran da li treba posebno predstavljati ovaj film. Odličan. Gluma perfektna. Radnja i priča. Ima sve elemente kvalitetnog filma.

2. http://www.imdb.com/title/tt0118799/

Nisam siguran je l' ikada snimljena kvalitetnija i bolja drama od ove? Ima elemente komedije koji vas neverovatno približe likovima filma i povežu vas sa njima na neki način. Jebeno snimljen film. Genijalan. Samo je to dovoljno reći. Preporuka u obliku naređenja.

3. Fala SmaReme, konačno da neko ispravno odgovori na temu.

4. Ајде индијанцу не спамуј са иљаду постова...

Nisam siguran je l' ikada snimljena kvalitetnija i bolja drama od ove?

Казабланкаа

5. meni se tako povraća od tog život je lep filma kolko je to bedna eksploatacija emocija, kako samo jadno puca na patetiku na koju ljudi ne mogu odoleti, a film go kurac

hola prinćipesa, ma marš u pičku materinu

6. Ал бре форсира је кроз филм као неку лепотицу, а сва ми је некако ужасна ова његова жена

7. meni to kao balašević među filmovima. ima delova gde je malo interesantan, katkad i malko zabavan, negde u prvoj polovini, al posle je tako naivan i iritantan i gluma je tako preusiljena, skoro ko paćino u skarfejsu

8. Ja. Vrhunski triler. Kao i svaki Hičkokov uostalom.

Нисам ни сумњала. Благодарим.

9. Nema na čemu. I drugi put.

10. To SmaReme: Bilo sve, jedino što ti ne čitaš!
    Npr. London: Glup film do džadža, jedino što je Džesika Bil redovno jebozovna.
    Gitara, izuzetan film (ali kvariš ga svojim komentarom). Inače, odavno preporučen.
    American Psycho, ne kapiram zašto ti pada na pamet da ovo preporučuješ: preporučilo ga je na ovoj temi više ljudi nego što ih je ukokao Anders Brejvik.
    Almost Famous, preporučen pre sto godina, i sa daleko boljim komentarom.
    The Sunset Llimited, govno od filma: takve priče, koje se odvijaju u jednoj sobi u roku od sat vremena ja mogu da odsanjam u roku od pet minuta nakon dva deci rakije.
    Rain Man, Good morning, kad si se rodio.
    La Vita E Bella, nikad čuo! A i ovaj glavni glumac mi je skroz nepoznat. Smešan je, da to nije neki komendijaš?

11. Americhan Psycho, ne kapiram zašto ti pada na pamet da ovo preporučuješ: preporučilo ga je na ovoj temi više ljudi nego što ih je ukokao Anders Brejvik.

Samo ja sam ga predlozio jedno 3 puta lololo.

12. To SmaReme: Bilo sve, jedino što ti ne čitaš!

Пре него што било шта кажеш следећи пут, прочитај уводни пост. Ако не разумеш, прочитај поново, и тако једно пет пута. Ако ни онда не размеш, питај некога да ти објасни. Елем.

Ovom prilikom pozivam sve filmofile da razgovaramo o čemu drugom nego o - filmovima.
    Napište koje volite, koje ne volite, napišite svoja mišljenja o nekima, dajte preporuke i šta vam god još padne na pamet.
    Za početak, mogu navesti neke od svojih favorita: Brazil, Rosencrantz and Guildenstern are dead, Metropolis, M, Orlando, Der Todesking...

Али удостојићу те свог коментара, ша ћу прокоментарисати све што си написао.

Npr. London: Glup film do džadža, jedino što je Džesika Bil redovno jebozovna.

То што ти не капираш филм, није моја ствар. Или што не волиш такве филмове, свеједно. А ако од целог филма, видиш једино то да је Џесика Бил добра пичка, јебига. На пример, ја када хоћу да гледам јебозовне рибе, одем на њњњ.редтубе.цом.

Gitara, izuzetan film (ali kvariš ga svojim komentarom). Inače, odavno preporučen.

Ако некоме успем да покварим филм коментаром, онда било пожељно да та особа хитно треба да батали хасање картона и пређе на изједање стиропора. Што се тиче уметничког дојма коментара, он овде није битан, када имам инспирације пишем дефиниције, овако не. Друго, то што је препоручен не значи ништа. Чак постоји велика вероватноћа да сам га баш ја предложио пре два месеца, а исто тако и постоји вероватноћа да ћу га опет предложити за два месеца, јер је филм одличан. Наравно да овде нећу постављати филмове од којих ништа специјално нисам очекивао и од којих сам још мање добио. Постављам две врсте филмова, они који су добри (препоруке) и они које сматрам разочарењима (од којих сам много више очекивао - антипрепорука).

American Psycho, ne kapiram zašto ti pada na pamet da ovo preporučuješ: preporučilo ga je na ovoj temi više ljudi nego što ih je ukokao Anders Brejvik.

Истичем га као добар филм (ова тема није само за препоруке него и за мишљење о филмовима).

Almost Famous, preporučen pre sto godina, i sa daleko boljim komentarom.

Прочитај шта сам писао до сада, у овом посту. Читај док не укапираш. Мрзи ме да понављам.

The Sunset Llimited, govno od filma: takve priče, koje se odvijaju u jednoj sobi u roku od sat vremena ja mogu da odsanjam u roku od pet minuta nakon dva deci rakije.

Благо теби што можеш то да одрадиш. Чак, је врло похвално - мање глупости можеш да лупиш док спаваш. Сећаш ли се овога?

LJakse No.1
    Pogledah i ja The Sunset Limited, odličan film.
    26. maj 2012

Прилично је лоше што тако лако мењаш мишљење.

Rain Man, Good morning, kad si se rodio.

Прво, има пар култних филмова које нисам одгледао, јер ме не привлачи радња превише, али би их вероватно погледао када би ми их неко препоручио (неко чије мишљење ценим). Из истог разлога можда неко погледа овај филм, ако већ није. То што сам овај филм први пут одгледао пре десетак година, и то што ми је пре пар месеци опет пао шака и слично нема никакве везе. Сви филмови које сам препоручио су одгледани пре више од шест месеци.

La Vita E Bella, nikad čuo! A i ovaj glavni glumac mi je skroz nepoznat. Smešan je, da to nije neki komendijaš?

Бедан покушај ироније. Рекао бих да можеш боље да знам да можеш, овако нећу.

Буди поздрављен.

-------------------------------------------

И препоручио бих још један филм:
    http://www.imdb.com/title/tt1190536/
    У питању је комедија, пародија или трешина. Врхунски одрађен и забаван. Нисам сигуран јесам ли га предлагао у скорије време. Мене је насмејао.

13. Vrabac, kakav je ovo host extabit, ima li pretrage po njemu?

14. Lolo Reme, predložio si ga u prethodnom postu.

15. http://www.imdb.com/title/tt0416449/

Odgledao 300, ponovo.

I stvarno nisam mogao da se otrgnem utisku kako je to mogla da bude vrhunska akcija samo da je nastavila onako kako je tekla prvih sat vremena. Ona pričica sa ženom i izdajicom mi je takva limunada, niti šalje neku poruku, niti je previše važna, moglo je to i da se izbaci ali oni nisu hteli akciju nego akciju-dramu, i dobili su njah. Lep filmić. Vredi ga odgledati celog zbog prvih sat vremena.

16. Meni to i dalje najgotivniji film, naježim se par puta u toku njega. Jes bzvz sa ženom i to, slažem se.

17. Битка код Термопила има унапријед разрађену причу, могли су или да снимају по њој или да промијене историју. Они су прихватили ово прво и рачунали на много добре специјалне ефекте као и гомила данашњих филмова. Врло је тешко дати душу филмовима поред оволико технологије , због тога ја углавном гледам филмове од 1970 до 2000.

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.