Prijava

Atanarjuat - The Fast Runner
Loše strane, malo konfuzna priča u početku i konfuzan način snimanja na nekim mestima. Dobre strane, sve ostalo. Vredi odgledati.

Ja mikijeve recenzije retko uspem da procitam do kraja nenormalno se smorim, slican efekat kao reme sa pivom

Meni samo nisu relevantne, a dobar je lik.

Odlična recenzija Miki, iako volim Sorentina, dodao bih samo da je film krajnje originalan, baš jedan ozbiljan, ali pristupačan uradak na temu samsare.

Si gledao ove? Cenim da će ti se svideti.
Tampopo
Babette's feast

Hahah pa joj, volim kad kazu ovako da ko nije gledao nije potreban ovoj temi, a okaci link korejskog filma pre 15 godina koji ni oni sami nisu nesto popularizovali. Da ga nije okacio sad verovatno nikad u zivotu ne bih ni saznao za njega

Nista licno prov ali mi smesno to :-D

Edit: nadjoh na zamundi torent, skida se

I jos na to se nadovezuje Apofis koji je pogledao sve zivo snimljeno i kaci jos starije i jos nepoznatije filmove haha

Pa valjda je to poenta teme sa filmovima. Ovo su još filmovi koji nisu umetničko izdrkavanje, imaju i priču i poentu. Ne, nego ćemo na dve strane da pljujemo i hvalimo Drive, pa da preporučujemo Bekstvo iz Šošenka i Dežurne krivce u krug na svakoj sledećoj, kao na onoj debilnoj stranici na fejsbuku, dođe neki moron i kaže da je Notebook preljep film po 100 put, pokupi milijardu lajkova i 500 komentara i srčića kojekakvih, dođe neko preporuči mnogo dobar ali manje poznat film, dajbože ako dvoje ljudi prokomentarišu.

Slazem se, u tome i jeste poenta ove teme i svaki predlog i recenzija su uvek dobrodosli. Brdo filmova sam odgledao odavde krenuvsi od prve strane.

No, smesna mi bila samo ona recenica. Recimo, to bi bilo kao kada bi neki Korejac okacio "Munje" na njihovom forumu i napise da ko nije gledao do sad nema sta da trazi na toj temi

ja mogu samo da kazem da ko nije gledao film Die Wand taj je tesko djubre od coveka

Đubre sam, ali imam šta da tražim na temi, hahah
Edit dabogda umrla ona stranica PDF na fejsu, evo ovog trenutka, đje je celt da hakujemo da im izlazi preporuka za Revenanta na svaka 2 minuta

djabe ti onda i tema i sve

https://m.imdb.com/title/tt0374546/
Verovatno jedan od najlepših filmova koje ćete pogledati za života. Ništa nalik novomalikovskom ili sorentinovskom pretencioznom proseravanju, već film koji se na prilično jednostavan ali genijalan način bavi onim što je stvarno bitno: životom, smrću, čovekom, prirodom, ljubavlju, gubitkom, i vezama pomenutih varijabli. Kapiram da ko nije gledao uopšte i nije potreban na ovoj temi.

Čitam ovaj opis, kliknem link i prije nego što se otvorila stranica na imdb pomislim: Pa koji to može biti film? Koji od ovih što sam odgledala odgovara tom opisu? I sve se to dešava u nanosekundama prije otvaranja linka. I javi mi se: Spring, summer...otvara se link...kad ono baš!
Znači, Miki, izgleda da je dobar opis.

Divan je fim. Scene sa životinjama i poslednji kadar su tako divno komponovane da zineš. A i nisam art filmove (posebno ovakvo genijalne) dugo gledao, pa mi došlo nekako egzotično.

Tacno sam znao da će Provova preporuka izazvati kenjanje po sajtu, lol.

Edit dabogda umrla ona stranica PDF na fejsu, evo ovog trenutka, đje je celt da hakujemo da im izlazi preporuka za Revenanta na svaka 2 minuta

brt to govno je tako funkcionisalo i funkcionise valjda i dalje.

Ja sam lepo napravio ovu temu, a vi me nacrniste.

Die Wand 

Izvanredan film, drago mi je da je još neko odgledao. Ima još jedan nemački/austrijski film koji sam skoro odgledao, horor, dva klinca i keva koja menja lični opis, brutala od filma, baš jezivo...Može pomoć oko naslova?:)

Pogledah dva filma ove godine na Paliću, preporuke za oba:

https://www.imdb.com/title/tt7959216/?ref_=nv_sr_1

Film inspirisan pucnjavom na Utoji pre par godina. Snimano u jednom kadru, što prvi put vidim kao dobro rešenje i vrlo je interesantno što se na taj način nijednom ne vidi ubica, makar ne jasno. Iako priča (kamera) prati glavnu junakinju, zbog načina na koji je odrađeno, gledalac u potpunosti ima utisak da je u jurnjavi za goli život sa njima. Interesantno od početka do kraja i ne toliko umetnički film, s obzirom da je festivalski.

https://www.imdb.com/title/tt5501104/?ref_=nv_sr_1

Ljubav između dva mitološka bića (da izbegnem blago spojlovanje), jednog koji teži da se prilagodi životu među ljudima, drugog koji smatra svoju vrstu superiornijim bićima. Odvratan, eksplicitan i romantičan film u jednom.

Ne znam gde vidite bilo kakvu recenziju. Samo dodao dve rečenice konstataciji da je film prelep, ništa više.