Prijava

Dara neuvjerljiva i dosadna. Ne znam ni šta sam očekivao al uglavnom je sranjo film. Nadam se da se neće vaditi na simboliku neku kao.

Dara neuvjerljiva i dosadna.

E majmune glupi, smrdljo smrdljivi.

da ne kenjam dalje, film jeste potresan na šta se i išlo kapiram, ali ništa više od svih ostalih koji eksplicitnije prikazuju stradanja nekog naroda ili određene grupe.
Na stranu što se iz aviona vidi da je jedan od ciljeva filma da trigeruje susjede i sva druga govna koja se tako osećaju, što mi u neku ruku i drago lol, ali film mi jednostavno nije probudio emociju kao što je recimo Život je lep, Bekstvo iz Sobibora i slični njima, to je ipak najbitnijhi zadatak reditelja jbg

akcent ovih ustaša - očaj
mogli bar malo da se potrude oko toga

E majmune glupi, smrdljo smrdljivi.

Nije dovoljno da film bude o Jasenovcu da bi mu se divili glupane.

Pa da, princip je isti. Ako pitas kolko kosta spomenik, ti mrzis stefana nemanju. Ako ti se ne svidi film o jasenovcu, ti si antisrbin straniplacenik ustasa.

Nisam gledao film, ne znam da l cu gledati, ali utiska sam da je ovaj film snimljen za unutrasnju upotrebu, i za pujdanje srbendi i domobrana za bitku matematickim znacima na imdb polju.

No, sacekajmo da jevrejski lobi odradi svoje i dara uzme oskara, iako nije prosla ni prvi krug. Kad je mogla van bilo kakvih kriterijuma da bude srpski predstavnik (po principu prvog pasusa), bice i oskar, pa makar ne bila ni u trci.

Upakovan je poprilično u holivudski manir, kako bi uopšte ušao u trku za nekakvog oskara i kako bi prosečan gledalac sa Zapada mogao da ga odgleda do kraja, kako bi imao prodju u bioskopima itd. Sudbina mu je u startu zapečaćena, pošto je kampanja protiv njega odradjena vrlo profesionalno i mogućnost dobijanja oskara sasečena je u korenu - nebitno, navukao je na sebe pažnju, ovo mu je dodatno podiglo publicitet i, sve u svemu, postigao je cilj.

S druge strane, verujem da su, ako se već hvataju ove tematike, morali da naprave hard - kor priču i ne štede nikoga i ništa. Jasenovac je stravična stranica u istoriji ljudskog roda, čovek je spreman na takva zlodela i zašto bismo o tome ćutali. Znam da sad već spamujem sa teškim pričama, ali verujem da ga je trebalo uraditi u ovom maniru, pa kome se ne dopada, ili nema želudac da ga odgleda, nek se nosi. https://www.youtube.com/watch?v=fqKDg5pPzsg&t=507s&ab_channel=DEPFilms

Nisam hteo da gledam Daru, nije mi prijala tematika.

Al sad uđem na FB, od plakanja do 50 načina na koji su hrvati ubijali u jasenovcu. Sad ne mogu to da izbijem iz glave ukurac.

boli me kurac za film, ali mi je najtuznije sto ne znamo jebeno nista o jasenovcu, ili znamo jako malo

nemamo kulturu secanja na ljude koji su tamo ubijeni, ne prica se o tome dovoljno, jevreji ausvicu prilaze gotovo religiozno, bosnjaci napusavaju svakog ko kaze da srebrenica nije genocid, citavu politiku bazirali na tome, hrvati se masovno okupljaju u vukovaru svake godine, a mi jasenovac nekad posmatramo kao da je u madagaskaru i da se desio nekom drugom narodu

a ni ono sto je na teritoriji srbije ne umemo dovoljno da cenimo i da se na adekvatan nacin prema tome ophodimo (npr. 21. oktobar u kragujevcu)

Film koji smo, generalno, snimili sa 65 godina zakašnjenja.

Srbija - akvarijum zlatnih ribica.
Šta Jasenovac od pre 80 godina lol, pa ljudi već pozaboravljali il ih boli kurac šta nam se desilo '99. jbt.
Umesto da se masovnim okupljanjima 24. marta non-stop nabija na nos eu, natou, nemcima, amerima, francuzima, italijanima, mi eto odvojimo 3 minuta na nacionalnom dnevniku da bi se čisto "ispoštovao" taj događaj negde u prvoj trećini emisije i kasnije se šibne neki dokumentarac od 45 minuta na rts2 i to je to

I još se izvinjavamo što nas bombardovali.

Izvinte ustaše što ste nas klali, no hard filings, evo idem na leto da vam ostavim svoje evre na hvaru

Brate, Vučić je genije!

Posle toliko godina gde su nad medijski ponižavali, on napokon uzvrati svima istinom u lice sa ovim filmom.