Dakle, filmovi

1. 2004? Zbog Troje? :)

2. Изашао наставак.
    Мале су шансе да ће бити добар као први дио, ал погледаћу.

http://m.imdb.com/title/tt1798603/

3. 1992: Reservoir Dogs, Unforgiven, Bram Stoker's Dracula, Scent of Woman, Basic Instinct, Wayne's World, The Last of the Mohicans, Malcolm X, Braindead, Glengarry Glen Ross, A River Runs Through It, Romper Stomper, Man Bites Dog.

Hm, a od onih koje kao vredi spomenuti, definitivno Unforgiven, Reservoir Dogs i Man Bites Dog.

4. po meni 92 sasim prosečna godina, nabrojaću 20 u poslednjih 20 sa boljim filmovima

5. Pa ova tri koja navedoh su izrazito iznad proseka, ali sve ostalo je prosek.

6. Što se Drive-a tiče, vidim da ste ga spominjali.

Ja ga doživeo kao Taksistu u pubertetu. U suštini, Gosling je kul, ali nema tu moć transformacije u toku jednog filma da bi na najbolji mogući način izneo ulogu. Meni je najveći problem kod filma što se nisam toliko osetio kao glavni lik, tačnije, nije me toliko uvukao u svoj svet. Dok recimo, u Taksisti maltene da postaješ De Nirov lik. Samim tim, Taksta značajno bolje stvara tenziju i dovodi te u "moralnu" dilemu. Bolje baca u raskorak.

Što se ostalog tiče, i režija i montaža u Drive-u su jako, jako dobri segmenti. Style-over-substance je film i ne može se očekivati akcija ili nešto drugo, spor, da kažem depresivan film koji puca na atmosferu. Ima neki šmek sedamdesetih i to mi se do jaja sviđa. Jako dobro odrađen.

Sve u svemu, dao sam mu 8/10. Daleko od toga da je loš za odgledati.

7. To Have and Have Not
    Bogart u ulozi šmekera i Lauren Bacall u ulozi pičke. Jako fin film, u senci Kazablanke (doduše zasluženoj), ali i dalje jako, jako dobar. Da ne kažem odličan.
    Sličan razvoj, i sličnu postavku ima kao Kazablanka, ali nedostaje taj element drame. Na kraju krajeva, ovaj deluje kao fil gud film. Ali na sjajan način.
    Ne poredim ga sa Hemingvejevom knjigom jer je nisam čitao, a i čuo sam da je iz raznih razloga nema baš mnogo veze s njom. Sve u svemu, preporuka.
    9/10.

8. Ja više volim The Big Sleep sa istim šmekerom i istom pičkom, ali dobro, dobar je i taj, naravno.

9. с обзиром да је реме драјву дао 8/10, а сви добро знамо који и какви филмови после 2010. (добри) су код њега добили 7.4, 7.5 или 7.6, ја бих овде закључио расправу око тога колико је драјв добар.

10. A Reme ima kredibilitet da mu se veruje na osnovu čega tačno?

11. јеси ти неки провиронов провокатор?

12. ако ништа друго, онда на основу тога што је успео не само да истисне провирона с теме, него да га толико деморалише, понизи и натера га да се баци у вечни амбис бана. добро, не вечни, али ни 100 дана није мало.

13. Neki vredni pomena iz moje godine: The Untouchables, Wall Street, Der Himmel über Berlin, House of Games, The Princess Bride, neki Policajac sa Beverli Hilsa (kao da su svake godine snimali jedan), Fatal Attraction, Predator, RoboCop, Dirty Dancing, Good Morning, Vietnam, The Last Emperor, No Way Out, Hajde da se volimo :) , Tesna koža 2.

Moji omiljeni:
    3. Withnail and I
    2. Full Metal Jacket (nije na prvom mestu samo zbog drugog dela filma)
    1. Lethal Weapon sa čuvenim I'm too old for this shit haha genijalno!

14. Insepšn kakav je?

15. Snowpiercer - upravo ga gledam - vrlodobar!

16. Слажем се са лечким око full metal jacketa. Да су прекинули филм на пола било би 10/10

17. Ne lupaj. Druga polovina je podjednako dobra. 10/10 je FMJ svakako.

18. 2004? Zbog Troje? :)

Ma ne. Ne varim Bred Pita nikako.

-Eternal Sunshine of the Spotless Mind
    -The Butterfly Effect
    -Crash
    -The Million Dollar Babye
    -The Aviator - mada mi slinavi dikaprio smeta
    -21 grams
    -Dogvil
    ...

i 2003 je brutalna po imenima...

Rekli o sajtu

Da. Definitivno ima dobrih fora, svaka čast onima koji ih smisliše. Respect Vukajlija.

MyCity Forum · 4. Februar 2009.