Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.
Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.
Е, па, онда узми тог Епифона.
Kako da u Audacity-ju selektujem više traka istovremeno, kako bih npr svima odsekao isti interval (koji dakle i počinje i završava se u istom trenutku)? Ovo manuelno što ja pokušavam je mukotrpan posao sa lošim rezultatima.
I da, jel previše jadno folirati bas u pesmi tako što bi se bas deonica odsvirala na akustičnoj gitari, samo joj se u Audacity-ju poveća gain?
Kad ovako budem znao, širiću se naokolo
http://www.youtube.com/watch?v=GUG-oiauqWU
Како ментолска фаца лололо
dobro, ako ćemo o tome, ni vrat mu nije preterano šmekerski... al da svira, svira
Какво је ваше мишљење о односу квалитета следећих брендова појачала: Laney, Marshall, Vox? Које су предности и мане? Да ли су неки за избегавање?
Дај неке моделе. Сва три произвођача имају и до јаја моделе, а имају и канте. А и зависи за шта ти треба. :)
колико ја знам Вокс је више за блуз, Маршал је стандардан, комерц али добар, мечка међу појачалима, за Лени немам појма, ал виђем их често код разноразних бендова, начи да је и он добар. све зависи шта ти треба...
Рееецимо:
http://www.laney.co.uk/show_prod.php?prod=p35
http://marshallamps.com/product.asp?productId=132
http://www.voxamps.com/valvetronixplus/vtplus/
Појачала су за вежбу, и имају дигиталне ефекте...
Добар овај Laney.
А мене Вокс дозива.
:)))
Е, ал' искрено, ја не бих узимао ниједно појачало с уграђеним ефектима. Прво, зато што добар део цене иде на њих, а науштрб снаге и звучника, а друго, зато што све то можеш на процесору или уз помоћ педала да постигнеш, чак и много боље.
Уф Џими, не могу ефекти из појачала ни да се пореде са њесра издикитализованим звуком из процесора...
Лени је јако добар, ја имам ЛГ35Р, сад је скуп доста, ја прошао за 8000 динара полован, сад дупло скупљи нов, а овај није био ни коришћен.
Добар звук, клин сјајан, мада га слабо користим, драјв је доста пригушен, није за тврђи звук, али може да прође. Каже да има 30 вати, али кад се одврне изгледа слабије, али може да извуче мању свирку у неком кафићу. Израда супер, једном ми је испало са мање висине, ништа се није десило. Хтео сам да га мењам за Фендер Фронтман 25, које је много много јаче, али ми је препоручено да ништа не радим јер по речима паметнијих од мене ''Лени је квалитетне израде по свим ставкама, а та Фендер појачала су много лошија, једино су гласнија''. Свиђа ми се што имам не превише зезнуте контроле, лако се користи, реверб је солидан, еквилајзер доста добар, има излаз за слушалице, за озвучење и за оригинал папучицу за драјв/клин, као и улаз за она два чинча за слушање музике. 9/10 моје оцена, једина замерка што ми звучи тихо, и ручка је мало излизана, али 12кг тегли скоро сваки други дан већ пар година.
Надам се да сам помогао.
То важи само ако причамо о драјву, и то из лампашких глава. Ова појачала су ионако солид-стејт, сви ефекти су дигитални. Малтене исто оно што има у процесорима, има и у њима.
А генерално моје мишљење о процесорима и папучама - мени то све исти ђаво.
Дао сам солидну пару за мали процесор са доста ефеката, а могао сам да купим једну дисторзију, која би као много боље звучала, али мени је исто, не осетим баш разлику, а и тај који слуша никад се није бунио.
Нисам ни оверио која су појачала, него реко само да се укључим лоло. Што се тиче ефеката педалбордови су конза. Не волим процесоре, али по свој прилици мораћу да се повинујем јудеомасонским изумима, јер много изађе куповати све те педале...
Тачно, педале су за прави звук, још у комбинацији с лампашем. Али за свирке је много практичније та туриш процесор у ранац и бог да те види. :) Јер:
99% људи који иду на свирке не зна ни шта је дисторзија, а камоли да направи разлику између педале и процесора. Битно да се чује Џ-Џ.
Џимбо није ово мени сад одједном пало на памет, одавно мерим и слажем се ја то за педале, али и тај минимум педала који бих ја желео је скупљи од ових појачала.
Што се тиче снаге и звука, нема код мене појачавања неког жешћег, тако да сам мислио и на то. :)))
Имам ја представу своје идеалне опреме, али тренутно су веће шансе да налетим на Црвенкапу и Вука него да засвирам на томе.
Тачно тако, мислим, волео бих ја да имам ''ем-икс-ар'' дисторзију и фејзер, па вах-вах, БОСС ДС1, ТС9, па све то кроз ЈЦМ 900 и миран сам, ал' на свирци кад боцнем мој РП70 Дигитек у неку мешавину Фендер главе и Маршал звучника, или у нечије Рандал појачало, мени је звук супер и задовољан сам.