Kutak za gitariste i one koji bi voleli to da budu

1. Ljudi, sutra imam prvi zvanični nastup u životu.
    Dajte neki savet kako da sve bude kul?? :(

2. Ја се сећам мог првог наступа, ал' да тај не рачунам, други је био као званичнији, кад смо самостално свирали. Све је било ОК, био сам опуштен и није било проблема... Ма боли те уво, мораш бити опуштен, ако погрешиш, терај даље, нико није ни приметио. Цугни које пиво, ал' немој претераш па да се ваљаш к'о Ангус, шалим се. Пробајте да се договорите пре почетка шта и како, јер ако се будете договарали између песама (као ми) онда ће само расти тензија, и постоји могућност да нешто зајебете. Ако нисте научили неку песму како треба, боље је избаците, да не зајебете (нама се то дешавало сто пута, ал' су људи навикли да смо шит). Дођи раније да поставите озвучење и да пробате генерално, и боли те уво после. Наштимуј се и свирај. И срећно па да причаш како је било! :)

3. Хладни хвала за опис појачала, то ме је баш занимало. Иначе сам смислио другачију комбинацију у међувремену, па сам пажњу преусмерио ка другим појачалима, можда све испадне и боље. Цене ме усмеравају, но ни ту нисам безбрижан.

4. Ljudi, sutra imam prvi zvanični nastup u životu.
    Dajte neki savet kako da sve bude kul?? :(

Suni vinjak, dva. Ja se sećam svog prvog nastupa pa kaže Džimi Hendriks - Fajer prva pesma, bubnjar krene za 20% brže ja ga vijam basista ne zna di je, nači kočenje! Posle se povatali nekako i bilo kul, a raja ni skontala nije.
    Nači prvi nastup uvek bude sranje, pio il ne pio, samo kad popiješ onda ti svejedno lolol
    Jebi ga, nikad nije savršeno ko na probi, videćeš i sam. Mi odradili svirku, čak i mi mislili da je do jaja ispala, posle poslušali snimak blam nas ufatijo. Tako da, opušteno. Ako sviraš solo, nemoj mnogo da petljaš i izvodiš egzibicije ako baš nisi siguran da ga znaš, tu se moš izblamirati malo. Proveri štim nabrzaka posle svake pesme, desi se često da se raštimaš sav, a gadno je da skontaš to usred sviranja. Srećno!

edit: Naravno, šalim se ovo za vinjak, najbolje je da ne piješ pre svirke, pivo jedno u vr' glave. Posle se oleši ko radikal.

5. Odlična tema... Sviram akustičnu gitaru. Stara u pm ... ima siurno 30 - ak godina.

6. Hvala na savetima :)
    Zapravo nisam imao tremu uopšte... Pogrešio sam par puta i to gadno, ali to je bilo zbog užasnog ozvučenja zbog kog je svaki član benda bio sam za sebe, s obzirom da druge nije čuo... Prvi put sam dobio aplauz u životu :D Kul feeling :)

7. Samo cepaj! Ja sam preključe imao svirku pred nekih 150 ljudi, svirali smo 4 sata. Kad ti udje u ruku i u ponašanje to da se njakaš pred ljudima i da se zajebavaš kao da si sa najbližim prijateljima, boli te tuki. Čak sam pustio muda i otpevao Helloween-ovu pesmu A tale that wasn't right negde pred kraj (ko ne zna, neka posluša, razumeće), tako da sam dobio aplausčinu za to, a ne bih smeo da sam imao tremu. Tako da, uvek će te jebati ozvučenje, ali kad se uhodaš sa kolegama, znaćeš kako zvuče, čak i ako ih ne slušaš. (:

8. Поздравијо вас кољега Луди Чак и послао вам снимак који је фазон снимио на Guitar Rig 4 и окачио на soundcloud, каје расан.
    За остале информације читајте дескрипшн људи!

http://soundcloud.com/dragon_bg/cream-zvuk-gr4

9. ali , ALI
    posle 3 minuta mukotrpne obrade Cakovog masterpisa
    evo ga rezultat ( molim da poslusate do kraja i uporedite sa predhodnom verzijom)
    http://soundcloud.com/dragon_bg/cream-sound2
    dakle: smanjeni decibeli, ubacen wah na pocetku i malo doteran tempo na 2 mesta :D

10. ja sam fan gomile bendova koji sviraju po klubovima po bgu XD i bio sam na svacemu, možda i na nekim vašim svirkama, de svirate ljudi, ovi koji sviraju?

11. Ја свирам само у соби. :)

12. Ја свирам само у соби. :)

И по Јутјубету... Пратим те децхко...

13. И по Јутјубету...

Што му исто тако дође у соби. :))

14. Ја свирам само у соби.

+1

Ja pokušavam bezuspešno da sviram King Crimson, Gentle Giant i slične bendove, takođe i malo komponujem, mada to liči više na neku kakofoniju. :)

15. Не занима ме где је, само знам да имаш које јебање кеве па си у пратњи момак ;)

16. takođe i malo komponujem, mada to liči više na neku kakofoniju

Много се угледаш на Џентл Џајант. :)

Не занима ме где је, само знам да имаш које јебање кеве па си у пратњи момак ;)

Благодарим!

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.