Prijava

evo ti iz Wikipdije podatak:

Od osmanske okupacije, većina Albanaca su muslimani (50%), iako je religija bila zabranjena u vrijeme komunizma. Pravoslavci čine (35%) (na jugu), a katolici (15%) stanovništva (na sjeveru).

a to sa Kosovom i nezavisnošću naravno da nikad neće proći i sve je čista farsa, pa sad kad su Srbiji dali bijele vize iz režima su izuzeli Kosovare.

uuuu evo sad sam još malo dalje otvrala i Boga mi, na većini sajtova je taj tvoj podatak vezano za Albaniju tačan.

Ali opet nešto kontam ako bi BiH spala samo na muslimane onda bi se islamske zemlje na glavu nasadile da je nabildaju i praktično bi im služila kao baza za dalje širenje, jer kad odem u Sarajevo i pogledam šta sve šeta po ulicama to ne može biti ništa drugo nego uvezeni iz kojekakvih islamskih zemalja sa namjerom da utvrđuju ideju ekstremnog islama....

Jovičiću, skoro sam čuo neku kao foru, pa bi teo da te pitam, ovo...

Fora: Bosanski muslimani su tražili da im MI priznamo da su Srbi muslimanske vere, ali mi smo im nekako to odbili, smatrali smo ih poturicama i onda bilo klaj-klaj.

Pitanje: Jel ovo ima neke veze s mozgom? Meni je totalno nelogično, (ali kad smo odbili Dubrovčane što ne bi i njih), jer sam svestan činjenice da su samo muslimanski šuckori u WW1 ubili kilo Srba, mada krož našu istoriju je bilo svakakvih likova i pajsera, kao na primer Мустафа Мулалић koji je bio čak i jedan od glavnijih četnika!

Ma izgleda to sve nešto zakukuljeno, do duše, ne mogu se oni po onim gudurama ni pohvatati u ćitab, ali sve u svemu mislim da ih Evropa ipak doživljava kao benigne, pa eto, kad su se Kosovari povampirili oni su im priznali nezavisnost, ali su ih skinuli po kratkom postupku kad su im izašli sa prijedlogom o ujedinjeju.

Totalno me nisi skontao...oni su nama tražili da mi njima priznamo da su oni Srbi muslimanske vere! Jel to stvarno bilo nekad?

A što se tiče ovog s Mulalićem, Kusturicom i Selimovićem, slažem se s tobom...

ma ok...ne može se u net komunikaciji sve razabrati...ja sam se iskreno začudio kad sam tu foru čuo...al dobro, zadovoljan sam tvojim odgovorom...beže oni od srpstva sad, pa je svako naglabanje na tu temu izlišno.

"Srbija u srcu,Bosna na kurcu"

ово је истина свако ко каже другачије, боље да ни не долази у БЛ...

да се мене пита ја би хришћанство забранио а муслимане бих побио...и онда би остао само избор вјеровања ` у Сварогов коловрат и Велесову силу!!! ;)

па да видим онда ко би нас завађ`о...

Чиле, ја се извињавам што сам неупућен, јел то старо-словенски богови о којима ти причаш?
Какве сад па то везе има са било чим?
:)

Nema veze ni sa čim, džabe diskredituje sopstvenu poziciju. Inače se slažem sa Čičom, ali to pominjanje staroslovenskih bogova nema nikakve veze sa ovim o čemu pričamo i sam sebe bez potrebe diskredituje.

Mislim slažem se sa Čičom u vezi njegovog stava o ujedinjenju, ali se nikako ne slažem sa onim "hrišćanstvo treba zabraniti, a muslimane pobiti".

Ni sam Čiča tako ne misli, ali je i zajebancija na taj fazon neukusna.

... ви сте сви слуге Црнбога...даће Род па ће као и сваког дана Бјелбог побједити ваше зле силе и и у садејству са Велесом,Сварогом и Перуном очистити земљу , а самим тим и Вукајлију од злобних мисли и коментара...

Da, sa druge strane, Crnobog je verovatno izmišljen jer o njemu skoro da i nema etnografskog spominjanja.

Bosna (i Hercegovina) će ostati Bosna (i Hercegovina). I to se neće promeniti.

To nije Srbija.
To je nečije vrlo loše doživljavanje zemalja gde su živeli Srbi po Konstantinu Porfirogenitu.
A taj spis nije baš prosrpski. A i ne govori da su to srpske zemlje već da tamo žive.
A ujedno, ako nisi primetio, to je IX vek...
Sada nije IX vek. Sada je XXI vek... plus 12 vekova.

Ja vidim. Krajnji istok Srbije koji nije obuhvaćen na toj karti i dan danas ima jako izražen Bugarski element. Vojvodina je takođe vrlo mješovita, a tu su se Srbi naselili uslijed seoba. tj. bježanja od Turaka.
Što se Crne Gore tiče, ona je uvijek bila srpska zemlja, samo što je kroz istoriju imala svoju državnost koju i danas ima.
Bosna je takođe bila srpska zemlja, ali se u njoj hrišćanstvo proširilo u bogumilskom obliku, te je stoga nastala razlika u identitetu odnosu na Srbiju.

Dakle, sve u svemu, te srpske zemlje iz 6. vijeka i dan danas su uglavnom nastanjene stanovništvom srpskog porijekla, s tim da je jedanj njegov dio islamizovan, a kod drugog (Crnogorci) je regionalni identitet preovladao nad etničkim.
Oni dijelovi Srbije koji nisu obuhvaćeni u te srpske zemlje iz 6. vijeka i danas imaju nešto drugačiji identitet od ostatka Srbije i dosta manjina.

Već trojica naših su optuženi za genocid. Jednom sude, jedan se upokojio, a jedan još uvek nije prihvatio poziv na kafu.

Šta mislite, kada ih osude (a hoće), šta će ostati od Republike Srpske kao genocidne tvorevine? Možete već da počnete da se opraštate, jer, tri generala optuženih za genocid znače to.

Genocid se desio i to je najveća bruka za srpski narod. Međutim, taj genocid je ipak bio ograničenijih razmjera u odnosu na recimo genocid nad Jermenima, genocid u Drugom svjetskom ratu i sl. Takođe, nikada nije postojala genocidna namjera da se istrijebi čitav muslimanski narod u BiH. Postojala je samo namjera za etničkim čišćenjem onog dijela BiH gdje su Srbi bili u većini. Na nekim mjestima, to je nažalost poprimilo genocidne razmjere, npr. Srebrenica i opsada Sarajeva.

E sad, ni jedna država dosad nije ukinuta zbog genocida. Hrvatska koja je učinila 10 puta gori genocid u Drugom svjetskom ratu i dalje postoji, Njemačka takođe, Turska takođe.

Osim toga ne postoji kolektivna odgovornost, već individualna.
I na kraju, ne može se zanemariti volja naroda koji živi u RS, a koji se nikad neće pomiriti sa njenim ukidanjem.

A što se tiče ove trojice, ako misliš na Slobu, Karadžića i Mladića, Slobo je umro neosuđen, Mladića nešto sumnjam da će uhvatiti, a suđenje Karadžiću će potrajati, pa čak i ako ga osude za genocid, mislim da će se u tom procesu ipak pokazati da nije sve tako crno bijelo.

Na kraju krajeva Dejtonski sporazum je garant postojanja RS, a o otcijepljenju će se pričati tek onda kada opstanak RS u Bosni bude doveden u pitanje, ili pak, ako se u tolikoj mjeri izmjeni svjetska politička situacija, da se ukaže šansa za otcijepljenje.

Nemojte misliti da ja zagovaram otcijepljenje. Ne. Ja zagovaram očuvanje RS u Bosni i što veće povezivanje sa Srbijom.
Takođe zagovaram da se ujedinjenje prihvati kao dugoročni cilj nacionalne politike i da se stvori želja i volja da do tog ujedinjenja jednog dana dođe.
A do tada, ja sam za opstanak i jačanje RS u sastavu BiH i za što veću saradnju sa Srbijom.

Јовичићу, пошто сам ето ја са тог крајњег истока (Зајечар) мораћу да те демантујем. Бугара нема, нити их је икада било, додуше Зајечар и већи део те Тимочке Крајине је у турско време припадао не Београдском него Видинском пашалуку. Видин је град у Бугарској, уз саму границу са Србијом. Нешто и не могу сад да тражим неке слике, али знам о чему причам. У Тимочкој Крајини има доста Влаха (Румуни, Срби не знају ни они шта су), који се сасвим фино уклапају у средину, и немају нити ће икада имати неких претензија ка некој независности. Православни су народ. Углавном су већина у доста села у борском округу.
http://cvele030.files.wordpress.com/2008/09/timocka_krajina1.png

Што се тиче Бугара, као што сам рекао на крајњем истоку их нема, можда нека породица, али као нека мањина не. Река Тимок је често била граница између Србије и Бугарске у ратним и послератним временима, али колико ми је познато Зајечар никад није био у Бугарској (док су многа села у кругу од 30-40 км често мењала државу кроз историју :) )
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/42/Serbia_Timok_basin.png

Бугара има ја крајњем југоистоку, општине Пирот и Димитровград, тамо доста људи има и бугарска држављанства, и презивају се на ОВ и ЕВ, што је суфикс у Бугарској као ИЋ код нас. Али колико ми је познато ни они немају неких већих претензија за угрожавање срспке територије. Можда би Влајкосељак могао нешто више да каже, јер је ближи том крају од мене.

Наши политичари у влади, а и у опозицији су обични безкичмењаци, не само да неће ништа предузети по питању РС, него ће са сваком годином све више бити инцидената у јужној Србији.

Јовичићу, када кажем јужна Србија у овом случају мислим да Прешевску долину. Знаш ли ти да наша власт уопште не улази тамо у поједина места, знаш ти да и они опуштено славе дан независности Косова, каче албанске заставе на неке општинске зграде и сл. Сваке године ће бити све горе и у Санџаку, потурице су то.

Ево овим вехабијама још суде, те му дају некакве паузе да се моли Алаху, шта кој мој?
Уместо да их муњевито осуде на доживотну робију, има још 5 година да им се суди, и на крају ништа.

Ја сам убеђен да наша власт неће предузети ништа када се закува у тим крајевима, већ ће да чекају да једноставно прогласе независност, прикључе се Косову или шта већ, док ћемо ми то посматрати по систему као што сам већ рекао: "Ма неће ваљда, нема то шансе да прође", да би после 3 дана руља узимала из продавница Рибок Класик или шта већ тад буде у моди.