Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Znači grupnjak! xD
Ti huligani su stvarno stoka, a pri tome se uopšte ne ponašaju kao hrišćani.
Pozivaju se na hrišćanstvo, a ponašaju se antihrišćanski.
Hrišćanstvo propagira toleranciju i slobodu. Isus Hristos je bio liberal.
Apostol Pavle je rekao “Sve mi je dozvoljeno, ali mi nije sve na korist; sve mi je dozvoljeno, ali nista ne treba da ovlada mnome” (1 Kor. 6, 12)
Takođe, hrišćanstvo poručuje: Napadajte grijeh, a ne grešnika
Grešnike ne treba mrziti, već se za njih Bogu moliti, i sl.
Nisam siguran da li su citati u potpunosti tačni, ali to je otprilike suština.
Tako da ako se neko već protivi homoseksualizmu i smatra to za grijeh, nipošto ne treba da se protiv njega bori nasiljem i napadanjem gej populacije.
AHahahhahahaha, kako da se bori, time sto ce da zalepi na bulju NE JEBI JER NISAM GEJ? :)
Verbalno da se bori? Sta kad bi tebi neko rekao-ne jebi Jovicicu zenu, ne jebi jer to je protiv nasih uverenja, ti bi prestao da jebes? Naravno da ne, tako nece ni oni...
А што би неко уопште био толики нолајфер да се БОРИ? :) Не капирам.
Ја сам чуо да је Исус Христ био геј.
Pa mene niko neće jebati u bulju bez mog pro pristanka i nema potrebe da bilo šta lijepim, jer se prosto ne krećem u krugovima homoseksualaca i privlače me žene. To što ti pričaš je silovanje, a ne homoseksualizam.
Što se tiče efektnosti verbalne borbe, tačno je da ona nije velika, ali kumulativno može da bude velika. A ja poštujem njihovo slobodu da ako tako hoće, ogluše se na tu verbalnu borbu i rade po svome. Ko sam ja da ih sprječavam i da im sudim? Mogu samo reći da to ne odobravam i da to nije u redu i ćao.
Dzimi, ja kontam kad ti nesto smeta, da se onako aktiviras da to ugusis, sklonis, da nestane? Ili ne?
Meni smeta homofobija, i nacizam, smeta mi i ljudska glupost i netolerancija, sad treba da ugusim, sklonim i ucinim da nestane polovina populacije, ili ne?
Да сте ви видели какву сам ја ракију пио синоћ с ортацима у кблу, бол'о би и вас курац, к'о што мене боли...
Мени смета што ми комшија нон-стоп буши нешто бушилицом, па још нисам размишљао о гушењу комшије и о његовом нестанку. :) Опет, ту се ради о објективној сметњи.
А на који начин један геј може некоме да смета?
Ma, Jovicicu, nisam rekla ja da bi stvarno neko to uradio, nego sam dala primer, lupila prvo sto mi je palo na pamet...
Ok, kazes ti njima i ne zanima te vise, ne sporim, ali i ne slazem se.
AHahahahha :)...Dzimi bre, ne zajebaji, radi se o krupnoj smetnji...
Meni gej ne smeta, i zabole me i kad vidim geja ali mi smeta majmunisanje i setkanje po Beogradu kako bi se dokazalo sta? Neka sloboda gejeva? Ono kako su oni prosli, okruzeni policajcima i zasticeni ko polarni medvedi, tako bi mogao da prodje bilo ko. Nisu oni slobodni, i nece biti slobodni dok ne budu mogli bez ovolike policijske pratnje da prodju gradom. A ovo sada je cirkus i haos nastao ne za sta.
Ај следећи пут, обећавам.
Нас 5 (додуше, један није пио) сабили 4 литре дедоваче од јабуке.
Rekao bih da je Zezator kralj, i podržao bih ga u njegovom podjebavanju ovih radikalčina ofarbanih u žuto, kao žuto boja sunca, demokratija, rintintin, ovo ono. Malo ogrebeš žuto kad ono rđa.
Pohvalio bih Jovičićev stav. Čovek se protivi ali poštuje tuđe mišljenje. Sa takvim ljudima vredi razgovarati. Ovi ostali ne zaslužuju ni da se posere čovek na njihove prigovore.
Ko god nakon današnjeg dana postavi pitanja tipa "A za koja se oni to prava bore?" ili "Zar da nam pederi nameću svoje vrednosti?" treba ga izolovati iz društva i smestiti ga u psihijatrijsko lečilište.
Džimi po meni je gej identitet i hetero identitet kao i sam pojam seksualne orijentacije i podjele na "homo" i "hetero" izmišljotina savremenog društva.
Kroz cijelu istoriju je bilo ljudi koji su imali određene sklonosti ka istom polu, oni su te sklonosti nekada zadovoljavali, a nekada ne, ali su većinom se ženili i udavali i imali normalne porodice.
U staroj Grčkoj je čak homoseksualni odnos dječaka (malo starijih, recimo adolescenata) i starijih muškaraca bila normalna pojava i sastavni dio kulture, ali su i dalje oni imali žene, djecu, itd.
Mislim da je seksualna orijentacija vrlo vazdušast pojam i mislim da bi se većina gejeva mogla napaliti na dovoljno zavodljivu žensku, možda bi se čak i neki heteroseksualci mogli donekle uzbuditi seksualnim prilazom vrlo atraktivnog pripadnika istog pola.
Tako da, tvrdnja da je većina ljudi barem malo biseksualna nije daleko od istine.
Međutim heteroseksualnost je normalan i prirodan način ispoljavanja seksualnosti kod svih životinja i jedini koji omogućava međusobno psihičko dopunjavanje (anima-animus kurac-palac), kao i produžetak vrste.
Slažem se s ideologijom koja smatra hetero veze normalnim, a homo veze devijantnim, zato što homo veze i jesu devijantne. Mislim da bi svaki "homoseksualac" sa dovoljno jakim karakterom i snagom volje mogao da prevaziđe svoje sklonosti.
Takođe smatram da mnogi pređu u gej tabor zbog razočaranosti ili neuspjeha u hetero-vezama, ili čak i zato što jednostavno ne mogu uopšte da privuku partnera suprotnog pola i otpočnu normalnu vezu.
Mislim da postoji i određeni broj "hardcore" homoseksualaca, koji su do te mjere isfeminizirani i imaju istinski manjak testosterona, tako da im je jedini normalan seksualni poriv, taj da uđu u vezu sa muškarcem. To isto važi i za "hardcore" lezbejke. Mada pretpostavljam da oni već dosta, baš dosta, naginju ka transseksualnosti, a to je već malo teže prevazići. Mislim da ih nema preko 2-3%. Možda bi im hormonska terapija bila od pomoći, ali nisam siguran.
Možda bi i transseksualnost mogla da se "liječi" hormonskom terapijom, ali bi morala izuzetno rano da se prepozna, prije nego što dijete u sebi uspije izgraditi identitet suprotnog pola.
@ZycloN
Јок тебратко, ја то зовем комирање :))
griješiš, sine, bio je metalac! Zar si već zaboravio?
E, brate, evo možete da pročitate šta kaže čovjek, realno, neka se oni jebu u dupe, ali što mi moramo da znamo za to? Ako nas 1000 voli debele žene, treba parada da se organizuje debelih žena? http://zabolje.me/2010/10/08/pozdravite-sampione/
Pivo, naravno, kad budes pri parama, javljaj! :))
Svaka čast, boli te tuki!! :)
A sada da se izjasnim što se tiče gej parade. Ja nemam ništa protiv gejeva (a inače sam teški hetero), ali oni su opet znali da će biti belaja na ulicama zbog njih i opet su organizovali paradu. To nije u redu!!! A ovi ekstremisti, kada krenu da ruše i biju, ne žale, a kada bi neki diktator bio na vlasti, ni nos ne bi smeo da ih zasvrbi.
Ljudi, kolicina hormona nema veze. Čak su vršeni i ogledi gde su i gej i hetero muškarcima deljeni estrogen i testesteron. Gej muškarci su kao i strejt sa estrogenom gubili dlake i želju sa seksom, a sa testesteronom povećanu željom za seksom, ali gej sa muškarcima, strejt sa ženama. Hormoni nemaju veze sa seksualnom opredeljenošću, a da imaju, svi muškarci koji bi izgubili testise (u ratu ili kako god) bi postajali homo. Ali nije tako...
BTW, uspjeli smo da dođemo na sam vrh BBC-eve liste vijesti, iliti headlines!