Legendarne recenice iz filmova

1. Ma najjače je:

NE VOLIM DA MI SE TETKE MOTAJU PO STANU DOK RADIM!

Bata Životinja, u filmu Jebanje Štefice Cvek.

2. "Boy, girl, it is no matter. You are a sword..."

Sirio forel u GoT

3. "You'll be able to spit nails, kid. Like the guy says, you're gonna eat lightning and you're gonna crap thunder. You're gonna become a very dangerous person." Mickey Goldmill, Rocky's trainer.

4. "dabogda oči jedno drugom iskopali"
    iz filma lepota poroka

5. -"Gde mu dodje ta Kuba"
    -"Kuba? U tri picke materine."

TRI KARTE ZA HOLIVUD

6. ''If i die, you can have my collection of Megadeth records''
    ''We are already dead, but thanks, dude''
    (Билово и Тедово невероватно путовање)

7. Elwood: It's 106 miles to Chicago, we got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark... and we're wearing sunglasses.
    Jake: Hit it.

The Blues Brothers

8. ovo je parodija na Stivena Sigala ali ja uvek plačem kad gledam :

SS ''...when i climb that wall I use my magic power.'' (odprilike)
    Guy on set ''OK guys, can we get those wires please?!''
    SS ''Wow wow wow? Wires? Who said anything about wires? I saw that Chinese movie like four times and I didn't see any wires.''
    Guy on set '' Maybe because they were digitally removed.''
    SS ''Oh yeah? Maybe i should diligulilitaly remove your head from your body?''

9. http://youtu.be/Gr84aZ0G9B8

Michael Clayton...монолог на почетку филма, који ме је купио да одгледам цео филм. Сјајно у сваком погледу.

10. The Dark Knight i legendarna Jokerova-

Introduce a little anarchy, upset the established order, and everything becomes chaos.....I'm an agent of chaos....Oh, you know a thing about chaos...It's fear!

11. da li je moguce da niko nije pomenuo cuvenu repliku iz Munja, cesto koriscenu u voznji!?

gazi, ko ga jebe, sto nije ucio skolu!!!

12. Chris Tucker, Rush Hour.
    Wipe yourself off, man. You dead.
    http://www.youtube.com/watch?v=XpF2EH3_T1w

13. How about a little fire, scarecrow?

Taj mi je najdojajniji od sviju.

14. Ne znam da l' je bilo, ali

English, motherfucker! Do you speak it?

15. Ma nesto je meni govorilo: Obesi se Petre, obesi se!!! - Sabirni centar

To si ti pogresno okrenuo na gore, pa sam ja to okrenuo na dole - Ckalja kamiondzije (popravka kamiona posle eksplozije, mozda los citat)

There is only one speed. My speed. - the chronicle of riddick

16. Браво, натнат, за ону претходну. А из истог филма је легендаран и:

"Човек ти је, моја Сенада, тешки хајван. И ово мало душе што има, шејтан му дао да му буде теже."

А из филма Кудуз:
    "Чика Шабане, посл'о ме бабо да видим како си?"
    "А како! Ево боли ме глава, ребро сломљено, рука ишчашена, зуби отишли..."
    "Е не могу ја то запамтит', ја ћу рећ' да си већ умро."

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.