Бенд,или извођач због којих сте почели да слушате то што слушате

  1. Čoveče, Dragonfors saks. :)

  2. Шта сам тад знао? Мени су били океј. :)
    А иначе, изгубио сам невиност са рибом која је тад била осми основне и слушала Диму Боргир и Рамштајн, а сада носи горњак и слуша Танкард и Содом.
    И дан данас кад је сретнем,питам је:,,Дошло ти из дупета у главу,па слушаш трешчину?'' :)))

  3. peki, ovo sam verovatno napisao u jednoj od onih noći, kad dođem pijan kući pa pravo ovde da lupam gluposti, tako da ti adekvatan odgovor ne mogu dati (:

  4. Kad sam bila klinka slusala sam sve sto su slusali moji drugari(taj neki siti rekords,narodnjake nikad nisam volela).A onda,hvala Bogu, u VII,VIII osnovne sam skontala da mi se svidja nesto tvrdji zvuk kada sam prvi put cula Linkin Park,Bon Jovi,Green Day,Rammstein...GD vise ne slusam...Posle toga sam cula za GnR,Metallicu,Maidene,Ac/Dc...I GnR su mi i danas ostali omiljeni bend...
    Kada sam "naucila" koji sve podzanrovi rocka i metala postoje(power,glam,trash,death,black,...) slusala sam i dalje slusam od "svega" pomalo...
    Ovo slusam tek nekih 6 godina,tako da imam jos dosta toga da "naucim".A u poslednje vreme sam se jako nalozila na muziku Nevermore...

  5. u VII,VIII osnovne sam skontala da mi se svidja nesto tvrdji

    То је тај период отприлике... пубертет и та срања

  6. Fejse, roditelju. :) Da ja rečem što sam poč'o da slušam sektalike. Kroz celu osnovnu vukla su se neka sranja. Rep, tehno, pop. Dete, jebiga. Narodnjake i grand pizmah odavno. Skontam ja mjetal neđe u 7-8. Onaj gej metal tipa LP, dope, disturbed i to tako. Slipknot mrzeh i tad. Ne znam zašto. Moguće da je zato što ne volim klaunove i kad ih vidim 'oću da ih sasečem motorkom. Nego, slušah ja i gej post-hardkor i metalcore i deathcore dok se jednom ne setih da pitam komšiju Lakića, imače old skul trešera, o nekoj muzici. Zna lik mnogo i o det mjetalu. Kažen:"Lakiću, daj neke DM bendove da poslušam". On tako napiše krša bendova. Ja među prvima pustih Bolt Thrower-When cannons fade. Oduševio se. Slušam dalje, tražim bendove, ono razvaljuje. Vokali, rifovi, bubnjevi. Tako nešto brutalno mi je trebalo, to sam tražio. Onda kasnije upoznam i blek metal. Burzum, Mayhem, Venom. Izulo me iz patika. Ostah na tome. Old skul DM i BM su mama, nenadjebive stvari. Volim i neki dobar treš povremeno. Elekroniku takođe volim. EBM, psy i slično. Hardkor, crast pank volem mlogo. To je to uglavnom. Hvala Lakiću što me izvuče iz gej sranja, da nema njega, ko zna kad bih se ja zainteresovao.

  7. Iako mi je ćale matori roker nikad nisam posebno volio strani rok i metal, uglavnom je ostajalo na Čorbi i maksimalno Smaku i Jagodicama...
    Od 2000. do 2009. godine sam živeo pored komšije bubnjara kod koga je neprestano treštao metal. Sviđale su mi se neke pesme, neke nisu, na leto 2006. godine sam sreo druga iz obdaništa koga nisam video od kad sam se preselio u novi stan i on mi je pustio SOAD, njih sam momentalno zavoleo i sa njima je krenulo moje istraživanje metala.
    Prvo Mejdeni, pa Metallica i Megadeth, pa kasnije i mnogo teži thrash, mrzi me da pišem sad... Kasnije kada sam pročitao svu moguće EF knjige iz biblioteke kreće i zanimanje za power... Pre 3 godine otprilike rani HM bendovi, Sabbath i dalje slušam svakodnevno... Onda pre 2 godine kreće interesovanje za death, doduše ostalo je samo na Deathu, ništa mi se više nije svidelo. I od tad sve isto, samo što povremeno otkrijem neke trećerazredni bend koji mi se svidi, ali mi dosadi posle mesec-dva...

  8. Ja sam odrastao na Azri, Partibrejkersima, Bjelom dugmetu, Djoki Balasevicu, YU grupi, Ribljoj corbi, itd.. To su slusali cale i keva. E onda, pod uticajem starijeg brata od tetke poceo da slusam rap, negde u 4 razredu osnovne skole, i to me je drzalo dobrih 3 godine.. E onda sam se zatreskao, u osmom, u jednu rokerku. I nasnimi ti ona meni cd, i dodjem ja kuci. A ono, jbt, nista ne znam... Vidim Green day, bend koji sam slusao na MTV par puta, i na koje sam tako pizdeo kad sam bio mali. Organski ih nisam podnosio. Vidim Metalica, Nothing else matters, pesma koju sam mrzeo zbog vokala koji mi je isao na kurac, a i zato sto je pesma trajala sto godina(jbg, pesme koje sam do tada slusao nisu trajale preko 4 min), Led Zeppelin - Stairway to heaven, kod koje sam mrzeo ceo onaj prvi deo pre solaze, sto zbog toga sto je bila spora, sto zbog toga sto je trajala ko gladna godina... I sve u svemu, bilo je tu i Evanescence, i Him, i Linkin park i Gansa(njih sam mrzeo iz dna duse.. karakterisao sam ih kao narkomane, nadrkane, itd itd, verovatno zbog uticaja okoline...)..
    I sad jebiga, preskakao sam sta mi se ne svidja, bio dugo iskljucivo na LP i evanescence, dok se polako nisam zakacio i za ganse, pa za cepeline, i tu je bio totalni preokret. Godinu dana sam slusao samo Led Zeppelin. U to vreme je moj mladji brat poceo da svira gitaru, ja za njim, i Zepelini su mi se tu strava uklopili. Sve u svemu, uspeo sam da skinem nekoliko gigabajta Zeppelina, i nisu se skidali sa mojih plejlista.
    Sad ih slusam ponekad sa setom, trenutno gazim po Pink Floyd-u... Inace, obisao sam i Smaka, i Ganse, i Metaliku, i Kleptona, i SRV, Gary Moora i ogroman broj blues pesama(isao sam jedno vreme na casove usne harmonike, takodje povucen cepelinima pa sam se tu upoznao sa bluesom)... Sad sam srecni old-skul roker, sa jakom zeljom da kvalitetna muzika ponovo zazivi umesto komercijale.
    A ovu rokerku jos nisam smuvao, jebiga... Valjda mora da se plati neka cena, jebem li ga..

  9. e vako:
    ja u osnovnoj nisam ni slusao muziku, nekako matorci petkom i subotom gledaju grand ja sta cu meni smor bilo i ja ili odem napolje da se igram ili ostanem kuci. mada necu da serem da sam ih mrzio.
    u srednjoj (ili mozda krajem osmog razreda) ja krenem da slusam nesto drugo. al kurac, nemam interneta, nemam kablovske samo nekih 6-7 kanala na TV-u. mada na jednom od njih se pustala strana muzika cesto, pustali su sve. tako ja pocnem da slusam sve. rep, pop, rok, cak i tehno. ali nekako me rok najvise privukao (mada nije to rok ali shvatate sustinu). ramstajn, linkin park i limp bickit su vrlo cesto pustani i meni se svidjelo jbg. onda je dosla 2006 i evrovizija, i jebeni Lordi koji su pobjedili! tako da ja racunam taj momenat kao pocetak mog jos veceg interesovanja za hard rok/metal. to je bio prelomni trenutak zaista. sledece ljeto (2007) sam otisao kod brata u bg (inace metalac) i ono, malo se edukovao, narezo neke cd-ove i poceo da slusam Mejdene. tad sam dobio i komp otprilike (ali idalje bez neta) i mogao sam da "skupljam" muziku lakse. slusao sam nesto otprilike ovako: Mejdene, Metaliku, Linkin Park, Ramstajn, Lordi-e, Evanesens, Papa Roach, Bon Dzovi, Niklbek, HIM i masu ostalih slicnih bendova. a onda, onda sam dobio net (fala kurcu vise) i od tad mi je bilo mnoooogo lakse da oktivam meni novije i zanimnljivije bendove jer u okolini ni jednog metalca nije bilo. sad slusam metal uglavnom, ali gotivim rok, ponekad se vratim Lp-u i drugim "starim ljubavima" ali uglavnom slusam heavy, thrash i power.

    tako, pjesme koje su me osvojile su bile Hard Rock Hallelujah, Poison, Ic maj lajf i Paranoid. mada su Lordi bili prelomni, ali prva metal pjesma koju sam cuo bila je Fear of the dark ali mi se nije nesto svidjela prvi put.

  10. Ja sam se za rokenrol i dobre stvari oduvek interesovao preko ćaleta, familijarno. Posle sam počeo da slušam pank, preko drugaricinog cd-a, sad slušam i irski pank, psihodelični rok, 300 čuda... Jedino što ne slušam je metal tipa Amon Amarth, Cannibal corpse i to.

    Okolina ima veliki uticaj na muzički ukus, ali on se mahom formira u dečjem dobu, kasnije jebiga ljudi slušaju šta im društvo ili okolina nametne.

  11. Hard rok sam počeo da slušam kad sam imao 16 godina (sve je počelo od pesme 'Poison' :)). Zbog Antraksa sam neko vreme slušao treš metal, mada mi je Megadeth nekako najomiljeniji bend iz tog pravca. Zbog Hendriksa i Džeferson Erplejna sam počeo da slušam psihodeliju. Zbog Elis in Čeinsa i Perl Džema grandž i zbog Pistolsa pank. To je to! :)

  12. Sudeći po ovoj temi svi ovde osim Čiče slušaju rok i metal.

  13. Pa koliko ja shvatam, vecina autora na vukajliji koji nesto vrede, slusaju - rok, metal, i nesto malo jazz, blues i klasika.

  14. Ja sam odrastao uglavnom uz ćaletov džez i neke gej grupe što je moja majka slušala,moj prvi kontakt sa ozbiljnom muzikom je bio negde u 15-oj godini,pre toga sam slušao sve živo,nisam se vezivao za žanr(osim elektronike nekako mi je išla na kurac),onda sam zbog drugara počeo da slušam rep i ta faza je negde trajala godinu dana a malo posle toga mi je brat od jednog dobrog druga narezao "Master of puppets","And justice for all" od Metalike,"the essential judas priest"(njihove najbolje stvari),"The Number of the beast" i "Piece of mind" od mejdena i od Dissectiona "Storm of the light's bane",i začudo prvo sam krenuo da preslušavam dissection,i nekako mi se svideo blek metal,ali nije to bilo ono što sam tražio,ali trebalo je malo vremena da se pređe sa repa na metal i zbog toga je bilo potrebno da svaki album preslušam po više puta :)

  15. Ćale se ložio na Dugme, išao na Hajdučku i sl, pratio ih po celoj Jugi. Imao LP starog hevija- SWEET, SLADE itd, pa ja kao to slušao, ali me nije baš dotaklo. Kasnije, početkom devedesetih ortakov burazer mi dao kasetu Ramba Amedeusa, pa sam slušao i ćirilicu- Čorbu, Blajvagu, Azru...Oko 4. osnovne, se pojavila i Nirvana, kasnije Prodidži itd...u 6,7 sam se baš naložio na HM- Mejdeni, Metalika, WASP, Megadet, Antraks, Sleja!!!,Tul, pa posle blek,det, dum,indastrijal....do skoro sam slušao i EBM, neki teror indastrijal...sada volim sve to od metala, samo u manjoj meri. I naravno, Manu Čao i sl. fazon. A volim i kafansku muziku. Aaaaa! bio sam i u fazonu 357, Sanšajn, Strejt Džekin, Ajsbrn, Vudu Popaj...a gotivio i Tapovce i celu dens školu. U,jbt...

  16. Ćaletu je ortak sa snimio kasetu na kojoj su bili sledeći bendovi Alice in chains, Sonic youth, Nirvana i Soundgarden. Prvi put sam kasetu poslušau u 4. osnovne i tad sam se isprimao na Nirvanu i Sonic youth, kasnije sam zgotivio i druga dva benda, naravno 'de će klinja 4 razred da skapira AIC i Soundgarden.... :D

    I naravno ćaletov teror sa Sabatima od kad znam za sebe, na tome sam mu zahvalan.

  17. Daklem, da sumiram. Rambo Amadeus je zaslužan za razvitak mog muzičkog opredeljenja

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.