Бенд,или извођач због којих сте почели да слушате то што слушате

  1. YeahBatch
    Jandrino jato.

    e bilo je tu još nekih grupa, nikh sa manjače i tako nekih, ali su jatovci ostali neprevaziđeni sa svojim serijalom o danijeli i milijani... to je ono što me opredijelilo da slušam ovo što slušam danas...

    inače, nekolike godine sam se nenormalno pržio na domaći rok, i to je počelo sa čorbom i vatrenim poljubcem... doduše, njih i danas volim s vremena na vrijeme poslušati...

  2. Pošto najviše slušam i najviše cenim rok, poč'o sam sa najboljima - AC/DC! Ja i ortak smo ih slušali u 6. osnovne, tj. on mi je puštao Highway to hell i navuk'o me cmrad. :)

  3. majka. zbog nje sam počeo da je slušam.

  4. Прво беше Тина Тарнер, Гарави Сокак, у периоду од четврте до седме-осме године.
    Затим до десете године се слушао реп, Еминем, 187, и неки поп - Тап 011 и остали. Затим сам набавио ЦД са Рамштајном, АЦ/ДЦ-ом, Продиџијем, у главном неки микс. Онда сам у четвртом разреду за дан школе из досаде отишао да видим припреме за неку представу, и неко је на ЦД плејеру пуштао неки рок и нешто, и ушла ми је мелодија у главу. Беше то Фир оф д Дарк. Запамтио сам само тај рефрен. Онда смо друг и ја тражили доста дуго ту песму и нисмо је нашли. Затим је он набавио ЦД са Битлсима, Лордима и домаћим роком, и још неким миксом. Ту је био и Фир оф д Дарк. Онда смо преко Крстарице набавили Мејдене, АЦ/ДЦ и свашта још. Тад је почела та хард рок и метал фаза. После Мејдена дође Мегадет (мрзео сам их прво), па Металика мало, касније остали треш и хеви бендови. У првој средње сам доста слушао пауер метал, домаћи, и доста блуза (Клептон, Џон Мејер...). У другој средње је кренуо панк рок (Рајс Агенст, Офспринг), а раније га исто нисам волео. Негде између прве и друге сам сконтао Дикинсонову соло каријеру, која је јебено страва, они који слушају Мејдене доста пропуштају ако нису чули Дикинсона. То ме је увело и у неке мање познате бендове, као и у неке делове књижевности. Тренутно вртим нови Мегадет, Рајс Агенст, Дикинсона, и Мејера, Реинбов, Вајтснејк (кад сам уморан и кад се не слуша доста тврђи звук).

  5. Verujem da sam krenula sa Ribljom Čorbom, i Mejdenima, onda kao trte-mrte Ramštajn, Motorhed, pa razni prelazi od blek metala do bluza i tako u krug (sramne stanice neću spominjati), uz vraćanje na neke koje sam zapečatila da su mi dojajni. Witch je zaslužan za ovo što trenutno slušam.

  6. Кренуо сам са јапанском традиционалном музиком и инструменталом, па староградску сам слушкарао. Након староградске слушао сам хеви и алтернативни мјетал и хардкор, па електро( хаус, минимал, тренс), па поп, па рок, па џез, бљуз и фузије, инструментал поново са акустиком, и тренутно сам на повер, хеви, спид и идустриал металу, мало треша ( НЕ ТРИША). Поприлично сам слушао све што постоји. Сторма ме је избрисала из пријатеља.

  7. Ša znam.. Ono Riblja Čorba kao i svi, ali posle sam nedje našao kasete Zabranjenog Pušenja i Atomskog Skloništa pa sam ih prostudirao..
    Posle ovaj hip-hop sa Sanšajnom i Montenigersima najviše..
    Od ovije stranaca sam slušao onaj Skuter (hov mač is d fiš taj raduljica), bilo popularno..
    Prljave metalike nisam nešto ni slušao (nisam in imao dje, iskreno) dok nisam jedan dan vido spot st.Anger na tv'u i baš sam ono pojačo do daske i pravio šutku sa nameštajem i otad i njih slušam..
    A krajiške su mi ugradjene u DNK ..

  8. Ију, како ми је ова тема промакла. Све је почело са доласком првог компа, нашло се мало Пеперса, Парног ваљка, Чорбе, Тине Тарнер и тако тих ствари на неком диску. Једноставно сам знао да ћу се препознати у благом(геј) року(све што сам до тада имао прилике да чујем ме је брзо самрало) , али нисам имао појма да ћу се навући и на блуз и на хард рок, и на метал(Црни Сабат,Моторхед,Мејдени,Металика 1ст) и остале ствари. Пеперси су најзаслужнији дефинитивно за љубав ка сваком могућем облику рокенрола, почело се од класиика Одрсајд, Снег, Мај Френдс, Калифорникација а дошло је до свега и још увек траје. А љубав према кафанским песмама је релативно нова и друштво је начисто криво за то. :)

  9. zbog benda sum41 malog punk rock benda sam okreno za 180 stepeni na tu vrstu muzike

  10. Ćale mi tamo sa 5-6 dade neku izlizanu kasetu na kojoj je pisalo Riblja Čorba. Ajd', kupio mi i vokmen, pa da slušam. Skontam ja da to valja, pa mu maznem još par iz radionice. Onda sam još provalio da tu ima i Pušenja, Filma, Kazališta i ostalih zajebancija, sve to domaće preslušah do neke 14-e. Za prelazak na strano je zaslužan Tony Hawk pro skater 4, jer je tu bila intro pesma T.N.T. od AC/DC, i tu počinje pizdarija sa svim tim hard rokom, kasnije upoznavanje Mejdena, Motorhead, Megadjeda i ostalog.

    Posle sam negde zakačio drugara kako sluša neku ludačku muziku za koju sam posle saznao da su Ramonsi, pesma beše Blitzkrieg Bop, tako da odatle počeh da se bavim pankom.

    Onda, kad sam malo još stekao koju godinicu, upoznajem preko ćaleta Dženis, Dire Straits, Stonse, Bitlse i Cepeline, pa još sam počinjem taj muzički deo da istražujem.

    A pre par godina sam iskopao ono čime se i dan danas najviše zanimam - grandž. Drugar mi dao Man in the box od Alice in Chains da čujem, na šta sam ja odlepio kao kreten. Tako da od tada, oni, Pearl Jam, Soundgarden, Stone Temple i ostalo, sve to ide kao ludo..

    Sa ponosom mogu da kažem da sam muzička frikčina i zaludjenik kakvog nema.

  11. Prvo da kazem da je ovo jedna od najboljih tema koje sam zapazio. Cudi me da sam je tek sad izvalio. Cas svaka, Dankanmene.

    E jbg..dosta pravaca muzickih gotivim. Ipak, rokenrol je tu na vrhu.

    Dok sam bio klinja Queen i Fredi Merkjuri su bili svakodnevnica u kuci. Naravno, ne zbog caleta jer ne priznaje nista sto se ne svira u kafani kao muzika. Keva mi isprala mozak sa Queenom do te mere da sam cmizdrao kada su javili da je Fredi umro.
    Posle su defilovale grupe koje su mi oblikovale ukus, pocev od Pepersa, Nirvane, Pink Flojda itd. Ipak, Queen je tu odradio ceo posao.
    Jbt kao klinac sam toliko gotivio Fredija da sam bio UBEDJEN da je najjaci covek na svetu i da moze da se najebe keve i Van Damu i StaloneTu. Malo me smorilo kada sam skapirao da je bio feget, ali oprostio sam kao pravi budista.

    Da ne smaram mnogo. Hvala kevi sto me dojila uz Queen i hvala Frediju na najboljem glasu koji sam ikada cuo.

    http://www.youtube.com/watch?v=0GNJ1SQpxFI

  12. Кренуше све од ових http://www.youtube.com/watch?v=NdBHnd1gpQ4

    Чим сам добио валидан нет који може да скида музику одлучио сам да се побуним против православноваљано система задртих бабица и дедица и јер сам био неуспешна металика која није имала појма шта је метал, а био је затрескан у готичарку која је седела у клупу поред моје. И тако други дан од добијања брзог нета, укуцах Луцифер у Википедију и Јутјубу и избацили ми ове ликове. Додуше тада је био аниме клип о грчким боговима које бије лик у перици нашминкан са љубичастим кармином и има црна крила на леђима док силује неку женску трњем и пипцима испред њене љубави. А пошто сам тада био жељан забрањеног знања као Фауст ја сам понављао клип цео дан и ноћ у покушајима да откријем тајне универзума у томе зашто пали анђео Луцифер изгледа тако андрогено а тако куљ и схватио сам да сам нашао нешто што ме чини јединственим ! Зајеби ти Азру, Металике и те ствари, ја сам певушио на трапавом латинском да се покажем да сам јединствен лик, чак сам кренуо да слушам Самаела ! И то у хипстерском фазону говорах да је само задњи албум "Соларно нешто" добар а све раније што су радили је било срање, био сам сатанистички хипстер еј ! О Ла Веју сам се хвалио ионако сам прочитао чланак од пола стране на Википедији. Онда отворих Мајспејс, открих чари Хелсинга, завукао сам се дубље у сатанистичке раље ионако нисам носио црнило, шминку, ал' сам зато вежбао поглед серијског убице, режао као звер на моје непријатеље фенсере и сплаваре који јебаше док сам ја чамио у тами собице киван на све жељан да раширим своја демонска крила што сам показао чињеницом да сам на Мајспејс страници имао само песме "Е Номинеа" и што славих сатанизам потајно као клицу наде у боље сутра да ћу јебати готичарке и алт цаве као префињену робу женске расе и да ћу због тога бити јединствен, расан, снажан, неуништив ! И онда...

    На крају сам позајмио од другарице Рамштајна, Металику, Офспринга, Болесно Гриње и такве некакве ундерграунд бендове и прошло ме што ме ухватило...
    Открио сам магију пиратерије и торента и кренуо сам да нолајферишем на Вукајлији...

  13. Znao sam da si pripadnik tamne strane, Triso!

  14. Znači, sećam se k'o da je juče bilo. 5 godina sam imao. Ćorn'o bio od sestre CD Riblje Čorbe ''Nema laži, nema prevare'' (1985), uživo neki koncert, i od tad se ložim na rok, Čorbu, i tako to.

  15. đorđe david je kriv što sam počela slušati rok, tu je bilo dosta bendova većinom naših tipa čorba, atomsko itd.. Ali nedje krajem osnovne naletim na death (bend) i tako počnem... Ali već 5-6 godina od kad slušam metal, Metallica je moj najdobar drugar...

  16. Bio sam klinac i sve mi je bilo isto...i hor Kolibri i opera i Lepa Lukić. :-)

    E onda sam na radiju čuo ovu pesmu i nekako posle počeo da slušam ovo, ono...i posle nekog vremena sam bio navučen na Zeppelin, Dorse itd..
    Mada, počelo je sa ovim. :-)

    http://www.youtube.com/watch?v=WGU_4-5RaxU

  17. Јесам Бушидо, мрачан сам, имам зао поглед који вежбам испред огледала док на крају су њим не сломим стакло !

  18. Чуо 2000. године Београдски синдикат-Говедина и од тад слушам реп...

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.