Prijava
 1.    

  Hiperhonder

  Onaj koji majicu oblači tek na -20, jer ga i više nego dovoljno greje grudno-leđni tepih koji se nadovezuje na bradu i brkove, pa zatim vertikalno-kružno na obrvu. On ne korača, nego gazi, a od rukovanja sa njim puknu tri koščice i ako odate bol, grimasom uz jedno desetodecibelno: "Šta je, šta si se popišmanio?", odgurnuće vas rukopružajem tako da ćete se zateturati bar dva-tri koraka.
  Sline briše zglobnim dlakama prstiju, a najveći neprijatelj mu je čaj. Namirisaće ga u radijusu od 2,5 kilometra i pritom će otpočeti monodramu "Lečenje kmovicom kroz vekove" i objasniti vam kako je čaj evropska progej propaganda da vas oslabi i poženstveni, kao i lekovi, uostalom.
  Veruje da se zdravlje održava belim lukom, čeličenjem kupanjem u ledenoj vodi, nekonzumiranjem jakne i zimskim pratećih objekata; i konzumiranjem širokog spektra alkoholnih pića i kuvanih jela. Ne kupa se, nego pere na česmi u dvorištu, i leti i zimi, ledenom vodom i sapunom za veš.
  Ubeđen je da se u bolnicu ide samo po smrt , a doktore smatra pomodarskim neznalicama koje izmišljaju svašta, kao da se pre 500 godina nije živelo.
  Ne voli posebno decu, jer slabo podnose udarce i intenzitet njegovog glasa, a na žene retko troši reči, osim u obliku kulinarskih zapovesti.
  I tako živi, smrdi i radi, gadeći se onih koji podriguju tiho i uživajući u objašnjavanju.