Спортски квиз

1. U jebo ga ti...daj nešto drugo da pokušam...

Toti, igrao samo za jedan klub.

2. Tačno! Ne zezaj nije bilo teško.:) A moglo je i Bađo, jer je jedini od ovih dao preko 200 golova u Seriji A, mada će i Toti uskoro ući u klub 200.

3. Pa dobro može preko više kriterijuma, naravno :)

Klauzura i Apertura. Kad se koja igra? (u malom broju zemalja je iapk obrnuto od pravila)

4. Klauzura (otvaranje) se obično igra u prvom delu sezone, a Apertura (zatvaranje) u drugom delu. E sad, nije ovo isto u svim južnoameričkim ligama.

5. Mlato brate, pomešao si pojmove, aj pokušaj ponovo :)

6. Ovako: u startu si pomešao prevode, pa ti i ovo nadalje nije tačno...

Da preformulišem pitanje, jer sam sad bolje informisan.

Šta je češće: Apertura u drugoj polovini kalendarske godine, ili Klauzura, s tim što oću adekvatne prevode za oba termina...

7. Apertura je na španskom otvaranje, i u većem broju država se igra u drugom delu kalendarske godine. Klauzura je na španskom zatvaranje i u većini južnoameričkih država igra se u prvom delu kalendarske godine. Konsultovao sam se sa Vikipedijom, pa bi trebalo da je sad tačno. :)

8. Апертура је отварање. Почиње у августу и траје до краја календарске године.

Клаузура је затварање. Стартује у фебруару, а завршава се негде у мају.

9. Normalno, sad je tačno...ja sam samo mislio da je Apertura na početku k.godien baš izuzetak, kad ono nije :)

Nastavi.

EDIT: jbg NMF, preteče te čovek :)

10. Kom igraču sa ovog SP je muzika druga ljubav? Snimio je nekoliko pesama.
    P.S. Nisu ovi naši slavuji.

11. Runi kao neki reper šatro :)

12. Nije Runi. Ali jeste reper, obožava rep i snimio je valjda jednu pesmu posvećenu ćaletu. Igrao je protiv Runija na ovom SP.

13. Nije, ali jeste iz SAD-a.

14. Можда Алтидор?

15. Da nije Donovan?

16. Nije Donovan. Ajde ljudi, onaj komentator sa RTS-a u svakoj utakmici to spomene. Eto vam pomoć.

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.