Prijava

OK, svi znamo da homoseksualci (u daljem tekstu pederi i lezbejke, kraće je) su jednostavno rodjeni kao takvi i da nemaju izbora

A šta bi sa onim kada žena kaže "napustio me muž, otišao sa drugim muškarcem"?

Стрејт лик коме одједном почну да се свиђају мушкарци и онда спава са њима испада геј, је ли тако? Јесте. Е, а лик који је геј па почне да спава са женама је само геј који покушава да сакрије своје гејство? И један и други педери? Нешто ми ту богами није логично. Мислим да је сама визија хомосексуаности мало накриво постављена.

Ne mogu odjednom da počnu da ti se sviđaju muškarci ako si muškarac ili žene ako si žena.
To je jednostavno u tebi i ne postoji nikakav događaj koji bi to kod nekoga mogao da preokrene.

Значи, ако се једном креснеш са мушкарцем (и уживаш), то је зато што си одувек у души био геј, јелте? И у случају да си спавао са милион риба пре тога? То је као тврдити да ћеш одједном постати стрејт ако си га примао дваес година, па се једном ваљао пијан са неком рибом. Како не примећујеш нелогичност. Постоји у том гледишту парадокс који доводи до неистоврсности та два стања, хетеросексуалности и хомосексуалности. Хомосексуалност је по том гледишту искључива категорија, строго омеђена, и довољна је једна манифестација (а можда и маштарија) да би потпао под ту категорију. Са друге стране, хетеросексуалност је крајње произвољна категорија, под коју се можеш сврстати тек у тренутку смрти, уколико никада ниси чак ни погледао припадника истог пола са жељом. А здрава логика говори: педер си ако те пале мушкарци, стрејт си ако те не пале, и то изгледа сасвим једноставно, али видиш до каквог парадокса доводи! Треба редефинисати појам хетеро- и хомосексуалности.

Postoji, takođe, biseksualizam.

Koji je zapravo mnogo zastupljeniji nego što se misli, ali se većina koncentriše samo na jednu stranu.

Zbog toga dolazi do tih "tranfera" sa jedne na drugu stranu.

Знаш шта, постоји склоност у свакоме од нас за све и свашта, али оно што јеси није плод само твојих склоности, већ и твог делања или неделања, твоје воље да нешто урадиш или не урадиш. Лако је рећи: бисексуалци. Али ко су бисексуалци: људи који несвесно у себи носе клицу љубави према истом полу? Они који потајно маштају о томе? Или они који отворено ступају у секс са истим полом? На крају, онда ћеш рећи: па добро, сви смо ми у некој мери бисексуалци (као што је модерно рећи у данашнњој науци), али ту проблем ниси решио, већ си га само замутио.
Едит: Кад би се дефинисао према ономе са чиме си дошао на свет, био би прилично бедна животиња.

Ako si biseksualac, udvostrucene su ti sanse za dobar sudar subotom uvece (Woody Allen) :)