Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).
Skodin blog · 04. Septembar 2010.
Који је најбољи програм за превођење са једног језика на други?
Мозак, да се не лажемо. :)
Бавим се превођењем подуже и са сигурношћу тврдим да нема тог програма који ће боље да преведе нетшо и од најгорег преводиоца.
Google Translator је корисно користити у два случаја:
- Кад дибидус не знаш неки језик, па ти треба оквиран превод.
- За неке појединачне речи и појмове
У суштини шинем текст у гугл транслејт па упоредо читам и коригујем. Ако је текст краћи користим полни орган, што помену Џими. Ако је дуг обавезно гугл. То је некако најприступачније и у суштини није мнго посла.
Да, за појединачне речи никада гугл већ онлајн речнике или полични речник.
Како се на јутјуб профилу мења профилна слика? Не видим нигде ту функцију.
Na padajući meni kod imena, pa na Account.
Otvori ti Account Settings i ispod male sličice change :)
Tu je samo neće da zovne.
па одеш на Подешавања налога и испод тренутне слике стоји ти промени....
Фала.
Морао сам да правим нови профил,јер ми је стари блокиран,па зато.
Зависи које су појединачне речи. За тручни вокабулар се наравно не користи Гугл. Ако немаш стручне речнике, онда треба тражити превод на Википедији или на стручним сајтовима.
Da li mogu da pusim cigarete i nargilu u svojoj sobi u studentskom domu kada pocne da se primenjuje ovaj novi zakon protiv pusenja?
Mozes, Gremi, ko ce jos da udje u studentski dom da proverava!?
Zna li ko koliko treba da se puni tek kupljena baterija mobilnog telefona pre upotrebe?
пише ти у упутству :Р
мени је требало 12 сати...е сад не знам...:)
e, šta je sa onim www.srbovanje.com? sjeban sajt već, ne znam, par godina... koji je to zon? i šta je sa mrzim.com? je l' zna neko?
mrzim.com funk dobro koliko ja znam i vidim...
E da ne zna neko mozda odakle je onaj citat sto je Nikola iz Survivora rekao onom momku kad je dolazio na ostrvo duhova?
Nesto tipa: "svu srecu koju si ponio sa sobom ostavi ispred vrata" ili na taj fazon, nisam bas siguran...
Мислиш наду? То ти је ваљда из Дантеовог Пакла.
Moguce da je i nada, nije da se sjecam, davno sam citao... Al kad uhvatim vremena podsjeticu se...
Lasciate ogni speranza voi ch'entrate...
Шта мислите, који проценат некрофила чине жене, а који мушкарци?
Капирам да је женама мало тешко да изазову ерекцију код леша?