Американци: Друштвени паразит, или само стереотип

1. Боли меде дупе да "будем фаца".

И пред медведима се курчиш? :))

2. Izvini ti Peki, ali tek kad argumentuješ ono što si napisao možemo da pričamo.

Читај моје раније на мојој теми и постове на медикусовој дефиницији. Не могу хиљаду пута да објашњавам једно те исто.

3. iskljucujem se iz teme jer je sve otislo po ....

4. Šta je sa američkom politikom? U tako idealnoj (neko će reći, platonovoj) državi, političari su bez sumnje najinteligentniji ljudi i ideal i oličenje nacije?
    Šta mislite o njihovoj politici (pre svega spoljnoj)?

А шта је са нашим политичарима? Ако су они без сумње најинтелигентнији људи и оличење нације, онда смо ми (Срби) кољачи и психопате као што нас представљају у америчким филмовима.

То на страну, у потпуности сам ПРОТИВ њихове спољне политике и мрзим то што се мешају тамо где им није место. Али јебига, може им се.

5. сад ће оно : "у пекијевој си буљи" али и ја имам тај проблем да одговорим на неку мало већу глупост, и то културно. Али да пробам, да, циљ јесте да људи не гладују и да имају леба. Човечанство иначе тежи томе да се такве ствари, као што је глад, искорене. Мада мислим да ипак назирем поенту - ако мислиш да теби неко брани да у Америци радиш нешто сем да једеш и забављаш се, рећи ћу ти само да ниси у праву

6. Ко то каже, ко то лаже, Србија је мала,
    није мала, није мала, Звезду нам је дала... ;)

Данкане, одакле је Евертон? Из Америке, а? ;) Иди бре навијај за Ред Вингсе... ;)

7. А шта је са нашим политичарима? Ако су они без сумње најинтелигентнији људи и оличење нације, онда смо ми (Срби) кољачи и психопате као што нас представљају у америчким филмовима.

Za neupućene, tema je ''Amerikanci: Duštveni parazit...''

8. Супердевојко, замолио сам те у једном претходном посту да ми објасниш оно што ти називаш "врхунац било чијег успеха као људског бића". У случају да ти је промакао тај пост, замолићу те опет.

Потребно ми је како би ти изнео своје аргументе које тражиш.

9. ako bi neko samo mogao što kraće da objasni kako da citiram nekog, puno bi značilo :)

supergirl
    hleba i igara? termin potiče od rimljana, što znači da su i pre 2000 godina znali za tu čarobnu formulu. ima naravno tamo ljudi koji bukvalno samo jedu i gledaju tv, ima ih na hiljade, ali opet su beznačajna manjina...

što se tiče spoljne politike i političara... jebi ga. jesu imperijalisti, ne volim ih samo zato što bih voleo da sam na njihovom mestu...a u tako složenoj zemlji kao što je SAD, političari su samo predstavnici određenih grupa ljudi, nikako ne mogu biti predstavnici cele nacije. tako je džordž w predstavnik zatucanih teksašana koji i dalje pate zbog ishoda građanskog rata i gledaju koliko će barel nafte sutra da košta. naravno, mnogo pametniji su stajali iza njega, a on je bio lepa prilika pošto mu je predsednikovanje porodičan posao.

peki, par meseci sam tu, ali skoro pa samo čitam i oduševljavam se :)

10. Што се тиче цитирања:

Ставиш "цитат", само великим словима, па онда ставиш текст који хоћеш да цитираш, па онда ставиш "татиц", такође велиим словима.

11. Kucam Peki, kucam. :D

Ne mislim da ljudi samo jedu i zabavljaju se. I naravno da svako društvo teži blagostanju. Problem je kad se posle zadovoljenja osnovnih potreba stane, odnosno ostane na tome. Aj daću primer iz nečijeg posta (jbg ne znam ko je) - automehaničar u Americi ima dobru platu, kola, kuću, nije gladan, nije žedan itd itd. Ali tu se sve završava! Ja lično smatram da ta vrsta blagostanja treba da predstavlja odskočnu dasku za dalji razvoj, a ne cilj. A pod daljim razvojem smatram razvoj pre svega duhovne prirode, jer kao što rekoh, čovek je svesno biće i dato mu je da nastavi tamo gde je životinja stala. Ako te prirodom date prednosti ne iskoristi, odnosno zapostavi jer živi sa mišlju da je dovoljno da ima gajbu, kola i pun stomak, smatram da je promašio temu. Tako da pod "vrhuncem bilo čijeg uspeha kao ljudskog bića" smatram ljudsko duhovno, kreativno usavršavanje, ako shvataš šta hoću da kažem. A toga je sve manje. Zato mi se ne sviđa zapadna potrošačka filozofija, jer te tera na drugu stranu. I naravno, čast izuzecima kojih uvek ima.

A što se tiče "hleba i igara" kao srpskog načina života, normalno je da je to tako. "Hleba i igara" je fantastičan instrument za stvaranje poslušne mase u kriznim situacijama. A pošto se ja ne sećam kad mi to nismo bili u kriznoj situaciji, donekle je i normalno što je to tako.

12. mi imamo samo igara...hvala vam sportistiii

13. Sve to razumem, ali ne vidim razliku između Amerikanca i Srbina što se tog "daljeg razvoja" tiče

14. Evo i razlike - Amerikanac ima uslove za dalji razvoj, Srbin ih nema. :) Ne kažem da ćemo biti drugačiji od njih kada ih steknemo, ali makar možemo da se nadamo da ćemo biti.

15. изгледа да постоји нека предрасуда да ако си сит, нећеш хтети ништа у животу сем да останеш сит. и то важи за све, паметне, глупе, оваке онаке..
    зато треба бити гладан јер си онда амбициознији

16. Не знам што сви пореде Амере са Србима? Није то тема.

17. Ок, извини само прво ако сам те увредио или шта већ, није ми била намера.

Е сад, ја ћу за разлику од вашег примера са имагинарним аутомеханичарем да дам прави правцијати пример девојке која је овде живела до своје 24. године, након чега се одлучила на напусти ову земљу као и гомила људи која је напушта сваког дана због незадовољства. Притисак друштва, неквалитетан живот, ради се по цео дан, а опет се нема пара, стрес на све стране, живци танки као конци. ПОла дана надрндана, пола дана псује и нервира се.

После нешто више од две године видео сам је први пут и као неко кога сам гледао сваки дан 15 година, било ми је чудна тотална промена. Прибраност, осмех на лицу 24/7, позитивно (право позитивно, не вештачко) расположење, мудрост (бити мудар са 26 година није лако).

Новац, стално радно место, добри људи који те окружују, духовни мир. Шта више хоћеш у животу? Оно што хоћу да кажем, када би више Срба радило на томе да имају овакав живот, били би много боља нација.

Но, кажи ми сад шта ти мислиш да би у животу требао да имаш да би био комплетан и да се не би разликовао од животиње?

18. Пеки, пример ти је лош. Знам ја гомилу људи који су се вратили или остали тамо па се жале. Не само на посао, некима иде супер, неки су носталгични, а некима је једноставно срање... моје мишљење је да ако неко тако воли Америку, нек' иде тамо, ко га јебе. Зато и јесмо говна од народа. Увек мислимо да је другде боље, а ми се не трудимо да ништа променимо код себе. Не волим само да ми неко кења како му је овде лоше, а лади јаја по цео дан и онда каже - Е, да сам у Америци, сад би ми било до јаја. Нек' пуши курац.

19. Пример ми је из прве руке. Мој пример указује на то да неко покушава да промени својим примером део ове земље, а добија велики курац за то, онда ти не остане ништа друго него, или да плудиш овде, или да одеш.

А ово друго се слажем, ко овде лади јаја по цео дан и сере како не ваља земља, нек се носи.

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.