КОКА-КОЛА - Друштвени паразит или можда само стереотип?

  1. Pored ovoliko alkohola i loše hrane u opticaju, loša strana cole je precenjena.

  2. Volem ja kolu al nisam toliko navučen, može da prodje koliko oćeš a da je ne popijem. Nekako mi najbolje leži uz picu ili sarmicu.. A mož da se desi da je ne okusim po par meseci, ne traži mi se uopšte. Valjda zato što mnogo volem pivo ! Oi!

  3. To je sranje piće. Sam direktor firme jednom je rekao: "Mi prodajemo dva posto ukusa i 98 osam posto imidža."

    A šta je Koka-Kola:
    CO + Ca + CO + La = COCaCOLa
    Ugljen-monoksid + kalcijum + ugljen-monoksid + lantan.
    Bljak.

  4. izbegavam je maksimalno, ali s vremena na vreme pokleknem, pa se častim jednom limenkom.

    pre petnaestak godina moja keva bila u bolnici, operisali joj bubrege. jedno nedelju dana posle operacije, leži ona tako, smršala užasno od buđave bolničke hrane, a i inače je tamo izgubila apetit, i u sred noći vidi ona sestru kako donosi kokakolu. kako je videla, tako je se zaželela, i zamolila sestru da joj da samo pola čaše. kaže kad je to popila, kao da se preporodila! toliko je to osvežilo da joj se i apetit otvorio. valjda to od kofeina, tog silnog šećera, pa u kombinaciji sa gaziranim...

    znam psihopate koji su pili to sranje umesto vode, i preko 2 litre dnevno. posle im se sjebala krvna slika načisto, ne znam šta je tačno bilo, ali znam da su im lekari strogo zabranili da je piju...

  5. u stvari, ono što hoću da kažem je da je sve okej, sve dok je u umerenim količinama...

  6. Tokom leta 4l Zero sjebem kao ništa. Lični rekord mi je od pre 3 leta, ako se ne varam, sjebao sam 8 i po litara iste. Čak mislim da i pijem u proseku više od 2l dnevno. A i radio sam krvnu sliku kad sam imao nekih 115kg i pio lajtušu uz nekoliko hiljada kalorija dobre hrane, i kad sam davao krv transfuziolog mi je rekao da imam najbolju krvnu sliku koje je ikada video.

  7. Imam ortaka koji je do dana kada smo išli na regrutaciju cepao 2l Kole dnevno minimum, a alkohol ne pije uopšte. Tamo su nam gledali krvnu sliku, jetru i štatijaznam i bio sam prisutan kada ga je doktor pitao:
    - Je l se trezniš ti uopšte dečko?
    Džigerica najebala, ništa preozbiljno ali dovoljno da mu odlože regrutaciju za sledeću godinu sa tim da ga je ovaj upozorio da batali mrtvu koka kolu ili mu se loše piše.

  8. Valdemare, ako tako gledaš, otprilike kažeš da je hrana u mekdonalsu feces? A ustvari je najukusnija.

  9. Koji rezurekt teme

    Znam lika koji je...
    Pio svaki dan bar po dva litra a često i jače, kaže bolje da derem kokakolu nego pivo i rakiju ko vi budale. Al kurac, zaglavio jednom u bolnici, krvna slika užas božji, masnoća na jetri, šećer, holesterol, sve divlja, na basketu ga čukneš malo njemu odma rebro naprsne. Bio normalan lik u srednjoj, zdrav ko dren al eto kad se petnajs-dvaes godina intenzivno dopingovao time.

    Ja nešto nikad nisam ni voleo, eto zadnjih godina i pivo slabo, pijem čaj i domaću rakiju.

  10. proviron, evo što kaže crnigrujen, znam lika koji je.... tako znam likušu koja je u trudnoći pušila paklu dnevno (a bila je starija prvorotka, 40 godina imala), i kad je otišla u 7. mesecu na ultrazvuk kontrolu, kaže doktorka "sve super, posteljica savršena, vidi se da ste nepušač!" posle rodila živo zdravo dete... ali, znam i mnogo gori slučaj, gde je nezdrav život doveo do fatalnog ishoda po bebu, i skoro fatalnog ishoda po majku.... daklem, sve je individualno...

  11. . A i radio sam krvnu sliku kad sam imao nekih 115kg i pio lajtušu uz nekoliko hiljada kalorija dobre hrane, i kad sam davao krv transfuziolog mi je rekao da imam najbolju krvnu sliku koje je ikada video.

    Pre bih rekao najbolji krvni POSTER koji je ikada video.

  12. Nemam ja razloga da lažem, ako iko sumnja, svejedno, ovo je potpuno everyday tema. Kada sam pio intenzivno sugar-free verziju, redovno sam davao krv i nikada nisam "pao" na testu i gotovo uvek su prisutni lekari rekli da mi je krv gotovo idealna po svim parametrima. Pošto sam O-, svaki tren me zivkaju da dajem krv. Krv sam dao desetak puta, čak sam i dobio zahvalnicu od Crvenog krsta, lolo. Poslednje 2 godine imao sam potpuno "normalan" ritan ishrane, nisam bio fizički aktivan, jeo sam što je bilo u kući ili, ako sam živeo sam, što sam s nogu sjebao i radio sam krvnu sliku: gvožđe i još jedan parametar su bili ispod referentne vrednosti. Radio sam i hormone, mislim da mi je prolaktin bio visok, ne sećam se, to je bilo pre godinu i po.

    Ono što hoću reći je da ljudi precenjuju lošu stranu Cole. Daleko od toga da je zdrava, ali sad kad sam ne nekoj ok kilaži, pušim, slabo jedem, a krvna slika mi nije upola dobra kao što je bila pre 2-3 godine.

  13. Ja kolu na pamtim kad sam zadnji put okusio.U stvarti lažem kad sam bio na nekoj slavi uzo čašu i nije mi prijala.Zato koktu volim da popijem uz picu i meso mnogo mi je lepši ukus kokte nego ukus kole.

  14. кокакола је толко ружно пиће, ужасно, бљак. не памтим кад сам је пила задњи пут, можда има неколико година, не знам тачно...

  15. Moram da se pojasnim, mislim da je klasična crvena Coca Cola apsolutno zlo. Par puta sam popio crvenu i zaista sam imao osećaj da mi jetra gori. Koliko god postojale sumnje u veštačke zaslađivače, ipak mislim da je Zero mnogo manje pogubna po zdravlje i prihvatljivija za organizam u dužem periodu.

  16. Nije ok, koka kola je na vise nacina losa... Jedna od najociglednijih je kolicina secera koja je, ako se ne varam jednama supenoj kasici u jednoj konzervi od 0,33l. Pokusavam da nadjem neki tekst o tome kako KK utice na tvoj organizam dok je pijes... Takodje se koka kola pravi od koke, i jedina je kompanija u SAD koja ima prava da je uvozi, s tim sto se ne koriste delovi od kojih se pravi kokain vec nesto drugo...

    EDIT: jedna limenka koka-kole sadrži 35 grama (7 kašičica) šećera!

  17. Valdemare, ako tako gledaš, otprilike kažeš da je hrana u mekdonalsu feces? A ustvari je najukusnija.

    Pa da, kažem, hrana u Meku je sranje. Kao primer ukusne hrane možeš recimo uzeti putaneska špagete u sosu od paradajza prženog na maslinovom ulju, gnjilim crnim i zelenim maslinama i seckanim belim lukom i tunjevinom, zalivene čašom dobrog kabernea. Na primer. A ne instant-odmrznutu pa prženu mlevenu ubijenu mutant-kravu u omotu od zaslađenog hleba i zalivenu čašom urina robokapa punog gasa koji čini glavni sastojak atmosfere Marsa, i posutog veštačkim zaslađivačima i aditivima.

  18. Pio sam ranije 1-2 litre dnevno, zadnjih godina mnogo manje. Umesto kole pijem pivo. Ponekad uz neko jako i masno jelo popijem limenku, sve u svemu sedmično do max 1 litra gaziranog, ne više.

  19. Valdemar pazi na ishranu: jede samo pečurke koje sam ubere, eventualno neku živujku koju lično zakolje.

  20. Кад попијем литар и јаче постајем хиперактиван од шећера и тих гована. Јуче сам спичио два кила и тресо сам се ко епилептичар. Осетим неку зимоћу а у кући 22-3 степена. Баци курце, у средњој сам пио два литра минимум, сад баш ретко купим. Више волим да узмем Фрувитину дуњу или јабуку, њихови сокови јебу.

Rekli o sajtu

Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.

Psiholog · 20. Februar 2011.