Prijava

I zbog toga ces automatski da odbacis nesto sto moze biti odlicno???

Čitao sam ga svojevremeno, sviđalo mi se nekoliko se njegovih romana, ali tad sam bio prvi razred srednje. Bez uvrede za one u prvom razredu srednje, ali normalno je da se čoveku godinama popravlja ukus. A Bukovski jednostavno nije od onih koje možeš da pročitaš deset puta u životu i svaki put pročitaš na nov, zanimljiv način. Njega pročitaš jednom, kad si mlad, posle je sve dosadniji i dosadniji.

Izgleda da ga zene bolje kapiraju,a Valdemare o cemu pricas knjigama ili pesmama????
Bukowski jeste faca

Meni se recimo nikad nije sviđao. Znam mnogo ljudi koji se kunu u Bukovskog, ja sam čitala Žene i Bludnog sina i nisam oduševljena. Naprotiv. Nekako nije to moj fazon, otkud znam...

Superzeno uzmi citaj pesme bre,ima da ti se svidi dajem vugla na to!To sam hteo i da objasnim sa ovom temom,citajte pesmeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee od Bukowskog!!!!!!!!!!!!
Ti maloletna,jel ti znaju roditelji sta citas sunce ti tvoje??

Jednom davno sam počela da čitam Bludnog sina (tada još uvek nisam znala šta to znači), a pošto sam izazvala reakciju čuđenja od bliže starije okoline, batalila sam je. Kakav karakter...

nije ni cudo sto deca posle rastu kao delikventi :D,svaka cast tati 5+ za izbor!
@Ciplenok:probaj ponovo nece da boli :D

Ja sam u srednjoj pročitao sina, faktotum i zene i odusevio se... nešto malo sam čitao pesme, bio sam jako blizu pre neki dan da kupim zbirku, ali neka, sledećom prilikom. A ne bih se složio da svakim sledećim čitanjem postaje dosadniji i dosadniji. Barem ne meni. Pre dva meseca sam spremao ispit i toliko se smorio da sam pročitao Faktotum još jednom, iz cuga :) Pozdrav svim fanovima :)

Ko je bese taj ?

Poznat mi.

Post office je roman.

Mislim da je mnogo bolji utisak kada Bukovskog citas kao klinac. Ja sam ga tek citala prosle godine, i nisam bas nesto odusevljena. "Bludni sin" mi se svideo, i pesme. Ostalo i ne toliko.

Ma da, ja sam čitala Bukovskog kao tinejdžerka i bila sam oduševljena i naravno zgranuta svim tim bezobraštinama, a sada mi je :Ma daj, nemoj srati...

Upravo tako! I fascinirana sam kako se neko odrastao toliko odusevljava! U fazonu "on je moj idol, ja sam kao on" i sl.

Meni nije idol niti sam,niti zelim da budem kao on,samo sam hteo da kazem da je jedan od pravih,iskrenih i da svako treba da ga procita jer je rekao nesto vredno paznje.

Zabavnik je nedavno objavio podatak da taj u zivotu nista nije napisao trezan. Dakle, meni logika nalaze da ni ja trezna to ne citam. Ovo nije bila ironija, nameravam prvom prilikom kad se zapijem da procitam nesto i onda cu ovde (pijana) da dodjem i da saopstim svoje kriticarsko misljenje. (trezni stop!!!)

Post Office je autobiografija kasnijih godina pisca, ciničan pogled na svet...
Obavezno pročitati!
Ne, ne, Bukovski nije samo seks, bljuvanje, alkohol...
Bukovski je život bez svilenih rukavica...
Može se čitati i u pijanom stanju, ali otrežnjujući je u svakom slučaju.

Cenim ljude koji ni iz čega stvore nešto (metafizika, jbt!), kao što su Bukovski ili Karleuša.
Lako je biti Bil Gejts ili Mocart, ali biti govno prljavo pijano ružno ili netalentovana pevačica a dići prašinu... e, to cenim.
''Sahrana mog oca bila je kao hladan hamburger'', reče Kinaski i posle sahrane pojeba očevu ljubavnicu.
''Naravno da nisam oduvek jebao žene 20 - 30 godina mladje od sebe... nisam to radio kad sam i sam imao 20 - 30 godina''.

Matora razvratna drtina čije me pisanije zabavljalo u pubertetskim godinama.
Kad preskočiš neke bljuvotine imalo se tu i štagod pametno pročitati.

Koliko god "bljuvotina" on pisao vidim da mnogi uspeju veoma uspesno da ga nadmase i time dokazu da je on bio pravi.

Ima i pametnih stvari, znate. Nije to baš u dizanju prašine, već u originalnosti, jer, mislim da nisam videla nikoga ko piše kao Buki.
Ma dobro, šta ja znam.
A i on mi pravi kontrast, pošto sve ostalo što čitam su klasici. Volim klasike, dobar, opravdani, prepoznatljivi kvalitet. Tu negde umuvam i Henka i sve ispadne kako treba. A to stvarno procenjujem i analiziram jer je književnost otprilike jedina božija stvar na svetu ili predmet u školi koji me interesuje.