![](/assets/vukajlija-8a1b5c1cfaa37915a8b4d51bf02b92cb0e9e1dd235e6e15aa94e201901a8c758.png)
Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.
Status Magazin · April 2009.
Има ли Шумадинаца на сајту?
Ја проведох 20-ак година у Шумадији... ал' се никад нисам осећао Шумадинцем... јеби га, вероватно зато што су нас дошљаке увек сматрали, и дан данас сматрају, за Шиптаре са Косова.
Сад одем понекад код родитеља, једном у месец-два.
најзанимљивије је што ретко ко зна праве границе Шумадије...најјачи је био Велимир Илић кад је у Гучи рекао: ''Окупили смо се овде, у срцу Шумадије''...
Предражињно, где то у Шумадији...мислим, које место :)
Баточина, Костја... 20 и кусур километара од КГ-а, уз сам аутопут...
Ja sam Šumadinac otprilike svakog trećeg vikenda, iz Banje kod Aranđelovca. :)
А ја и нисам рођена Шумадинка, из околине Београда сам...
У Шумадији живим већ десетак година и некако ми прирасла за срце... :)
Костја, па да, не знају се границе мада би можда негде могла да се нађе нека лепа подела Србије на регионе... :)
Realno bi i okolina Beograda mogla da se svrsta tu. :)
Ја сам једне године ишао да играм баскет на неком "Шумадијском окторбу"... био је организован у Гроцкој, у околини Београда, тако да контам да се географски и то води као Шумадија.
није мој реон, Предражињо...:) код нас, само у мом селу имаш избеглице из Хрватске (и Хрвате), Босне, са Косова, имаш Црногорце, Цигане, а имали смо и неке бога-питај-шта-су (говорили су нам да су Албанци)...а добро се трпимо :) знам само да не подносе пандуре Косоваре...
Маријана, у Политици сам читао давно тачне границе Шумадије...колико то тачно може бити :) такође, Шумадија се препознаје и по ''шумадијском типу села'' (тако некако, не знам тачно) :)
јужно од Дунава и Саве, западно од Велике Мораве, северно од Западне Мораве, источно од Дичине, и северозападну границу не знам тачно, али требало би да су то Колубара и Љиг...
Јадно то село...
Moja majka je odrasla u Bogovađi. Jednim, manjim delom osećam nešto šumadijsko u sebi. Daleko najlepši deo Srbije.
јесте, бар сам ја тако учио из географије
Ja sam Šumadinac, mada se nikad nisam tako osećao...
па шта значи то ''осећати се као Шумадинац''?
Rođena Šumadinka. Ima nas. :)
Značii da se "osećaš" na rakiju. :)
Marijana, često sam ti u mestu gde sada živiš...:-) Po meni je Šumadija najlepši deo Srbije. Ako Bog da , planiram tamo negde oko Rudnika, Bukulje, Topole ili Kosmaja da jednog dana kupim kuću i pobegnem iz Beograda ...
Tulumbac, е онда поносно изјављујем: Ја сам Шумадинац у срцу и души :)
Никола, лепо је тамо, ал код нас на ''југу'' Шумадије је ипак лепше :)
Odakle si ti Kostja? Možda obiđem i tvoj kraj pa se predomislim...