Braća Hrvati

1. Бла бла, супер је то све. Докле год се не потежу крупна питања. Причамо о свакодневним стварима, слични смо, имамо исте проблеме, говна нас завадила, блабла трућтрућ. Али мене занима како обичан Хрват гледа на позицију ове персоне

у хрватском друштву? Никад нисам хтео то уживо да питам Хрвате са којима сам причао, пошто сам се плашио шта би одговор могао да буде, а нисам хтео да кварим односе, јер су драге особе у питању. Ал пошто је ово интернет, нек иде живот.

Uglavnom ga se smatra ocem domovine

2. aurora kul si ti osoba, al me nisi shvatio/la(nisam gledao šta si). pričao sam iza svašta al poenta nije bila dal sam ja musliman, nego da se može živit sa ljudima, i nisam vidio ko je reko' može se dok ne počne se pričat o krupnim stvarima. djelimično si u pravu djelimično nisi. znam iz iskustva. nebitno. i šta sam ja aurora najviše htjeo da kažem je:
    sama poenta srbstva hrvatsva bošnjaštva je u nama samima. ne možeš ti sudit čitavoj naciji zbog par osoba. ovde ima mnogo pametnjakovića koji sve što znaju o tim ljudima (srbima hrvatima il bosancima , zavisno gdje se nalaze) je što pročitaju, što im stariji kažu il ako nekad prođu kroz tu državu. možda vi imate doktorate i koji vrag već al jednostavno ne živite ovde. ja sa ovim ljudima živim u miru. mir je mir. i nemojte mi srat, hoću da idem naprijed. neću da budem zakovan u mjestu i trabunjam o miloševiću , tuđmanu i aliji. govna su bili sva tri, na svoj način. boli me kurac ako vas doktora nauka ima koji ćete me demantovat u svakoj ovoj rečenici i to me boli kurac, znam kako mi je.

3. И даље смо подложни мржњи ... и даље све гледамо кроз призму учињеног у прошлости и још дуго нећемо моћи да разговарамо једни са другима чисто и без предрасуда као са неким холанђанином (мада ни они нису цвећке од кад оформише онај проклети суд) или французом (републикански империјалиста који лажно воли арапе, прима их да диринче а онда истерује из Француске) ... кад боље погледам ми ( а Бога ми и они) за сваког имамо фалинку .. а фалинка је у нама самима ... признали или не балканска племена су тешко фрустрирана и колективно психички оболела без изгледа да се опусте једни према другима или према свету ...
    А ја волео једну Хрвојку у јеку рата .. и она мене ... иако јој је мама водила "хрватско прољеће" .. јебало ми се за политику ... јебе ми се и сад ...

4. i nisam vidio ko je reko' može se dok ne počne se pričat o krupnim stvarima.

Па нисам рекао да се не може живети. Мада си донекле у праву. Али, шта би ти мислио о некоме коме је онај што напише овако нешто, "отац домовине"?

5. e o tome ću ti reć' da sam napisao da si djelimično u pravu.

6. i daj btw kako se citira, biće mi lakše komunicirat

7. citat
    Tekst koji citiraš
    tatic

citat i tatic velikim slovima i ako Bog da ti ćeš citirati.

8. Опа, како до сад нисам приметио ову тему?!

Ево, не знам шта сте писали до сад, али био сам сад преко и баш било до јаја. Размишљали чак да сврнемо и до Чавоглава на ову њихову будалаштину и Марков концерт, али рекли биће гужве, а мени био смор да се гурам. Иначе све до јаја, нико није успео да намирише да сам Србин тако да нисам добио батине ко онај гетфе из КГ-а и тако...

Можда будем ишао још једном до краја распуста, баш је било куул...

9. citat i tatic velikim slovima i ako Bog da ti ćeš citirati.

da l' je uspjelo :D

10. Nikoga ne mrzim zbog nacionalnosti, pogotovo Hrvate za koje znam da su genetski gledano isti kurac kao i ja. Skoro svi Hrvati su nekada bili Srbi. Moji roditelji su Srbi iz Krajine i poznaju mnogo ljudi koji ZNAJU da su im nekada preci presli u katolike. Oni su klasicni kompleksasi. Jedna babina sestra se udala za Hrvata, a sin joj je rekao da kad pocne rat da ce prvo nju ubiti zato sto je Srpkinja. Inace bio je najgori ustasa u mestu. Najgori su oni koji znaju da imaju srpske krvi.

11. Skoro svi Hrvati su nekada bili Srbi.

То није истина зато што Хрвати нису настали од Срба. И Хрвати и Срби су настали од групе која се зове Јужни Словени. Та прича, сви Хрвати су Срби је реално затуцана, немо се љутиш ;)

12. Ja sam čuo da su nastali od grupe Iron Maiden

13. И Хрвати и Срби су настали од групе која се зове Јужни Словени.

Група Јужни Словени је настала много после и једних и других.
    Тако да ти остаје да тражиш неку другу групу од које су и једни и други настали, или да пређеш на преостале две опције које објашњавају исти језик код 2 "различита" народа.

14. L0L
    Skoro svi Hrvati su nekada bili Srbi.
    То није истина зато што Хрвати нису настали од Срба. И Хрвати и Срби су настали од групе која се зове Јужни Словени. Та прича, сви Хрвати су Срби је реално затуцана, немо се љутиш ;)

Nije istina da su svi nastali od nas, ali lepo ti rece decko -skoro svi- , tj. veliki broj danasnjh Hrvata vodi poreklo od nekadasnjih Srba koji su usled delovanja Vatikana i zapadnih sila pokrsteni i prevedeni u drugu nacionalnost

15. Kolega, nisam rekao da su SVI Srbi, nego SKORO SVI. Gledao sam neke kurceve austrougarske popise stanovnistva iz 1910 koji govore da u Hrvatskoj ima 25% Srba i to bez Dalmacije u kojoj se nalazi najvise Srba!!! A u knjizi sam procitao da se krajem 19. veka 200.000 ljudi izjasnjavalo kao katolicki Srbi. (nije Seseljeva ni Dereticeva knjiga vec udzbenik..). A razlika u prezimenima 'Hrvata' na severu i jugu je dosta uocljiva. Sto znaci da su neki pokrsteni a neki ne. http://www.feelingeurope.eu/Images/Treaty%20of%20Trianon.png

16. ljudi tema bila zatvorena kad sam se ja kurčio da sam naučio citirat jebiga

17. Госн' Чоече, где нађе ову мапу?
    ЕДИТ: Нема Шокаца и Буњеваца. Мех, заборавио сам да су их овде натерали да се изјашњавају к'о Хрвати.

18. Ja samo ne kontam zašto se uvek ovakve rasprave završe time,ko je nastao od koga.Šta i da su nastali od Srba,ne menja ništa.Sigurno se neće od jednom kad to spoznaju vratiti pod okrilje Srpstva,niti će Srbi zaboraviti Jasenovac i Oluju.

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.