Da neko za nekog ukrade knjigu ili CD da li je to krađa ili romantika

1. nezaboravka, pusti me bre da ih pržim malo...vidiš da me je ozbiljno shvatio...

2. Da li mi tebi, Javio, ikad da verujemo u tom slučaju? :)

3. E čokoladu ne može bre, to je neka kalaštura gladna, ne može! Sponzoruša....pif

4. Filantropofob,

Ja nemam dvostruke aršine po nekim pitanjima, što ću, takav sam... Meni je krađa krađa... Kažem da su mi te krađice klošarska posla, ja tako gledam na njih, a za velike krađe skidam kapu, mislim na organizovanu i uspješnu krađu velike svote para npr, to je već nešto drugo, to je za divljenje.

5. A ovako je fina, voli da čita, na to misliš? :)

6. SMarko, e baš si sad bez iđe veze. Čuj velike krađe odobravaš, to je već Ceca film i to ti dobro?
    nećutezaboraviti fina bre, voli da čita, knjiga joj od leba preča.

7. E čokoladu ne može bre, to je neka kalaštura gladna, ne može! Sponzoruša....pif

I tebi je sin lopov, pa nikome ništa :D
    Počni prvo od sebe :P

8. SMarko, e baš si sad bez iđe veze. Čuj velike krađe odobravaš, to je već Ceca film i to ti dobro?

Naravno da ne odobravam, ali se divim tako dobrom organizovanju jer za te stvari treba jako velika preciznost, i mozak.
    Svaki tip krađe osuđujem, nego sam se gore pogrešno izrazio :)

9. daklem najozbiljnije..ako vidim tipa koji može sebi da priušti knjigu, i devojci, a ukrade je da bi ispao faca, jebo bi mu kevu..ako vidim da je ukrade na nagovor devojke tek bi mu jebo kevu...takvi posle počinju ratove na nagovor žena..ako vidim da nema a ukrade da bi poklonio nešto lepo, još bi je platio...tu knjigu...

dakle od slučaja do slučaja, kao i za masu stvari ne postoji generalni odgovor...

10. SMarko, budi precizan, molim te :)

11. Od sebe i polazim, moj sin nikad ništa nije ukrao. A kakav je sumnjam da bi mu palo na pamet i knjigu. I to od čiste nemaštovitosti i mrskoće...
    Onda je Legija vr' romantizma, je li to? Maštovit, organizovan, ma sve

12. Evo da budem precizan:

Mrzim krađu bilo kog tipa.

Ako neko krade pored mene, boli me uvo, ali baš, nikad nikoga ne bih prijavio, a dešavalo se mnoooogo puta da se krade i ja to da gledam.

Jedne prilike je moje društvo ušlo u školsku salu i ukralo 20 lopti, sve su bile originalne, za košarku, za fudbal, odbojku... Dijelili su ih posle, ja nisam htio loptu, znači nema potrebe da se kunem u to...
    Što implicira da samo ne želim da neko krade za mene ili da ja kradem, jer mi je ogavno, a za ostalo mi je svejedno...

Precizan kao prstom u dupe :)

13. Onda je Legija vr' romantizma, je li to? Maštovit, organizovan, ma sve

Na njega sam i mislio kad sam pisao ORGANIZOVANJE VELIKE KRAĐE ;)

Nema veze sa knjigama, sa romantikom, samo kažem da za to treba velika organizacija i veliki mozak

14. Pa ti si čoveče onda u startu zajeb'o temu;)))))))))

15. U mladjim danima sam krao cd-ove samo tako. Za sebe. To znaci da sam bio narcis?

16. Nisam, brate, samo sam iskazao svoj stav.

Odgovor na tvoje pitanje je bio još davno tamo, samo što je ovo bila malo skretanje sa teme...

Ako nemaš love a hoćeš nekom da pokloniš knjigu ili CD u nekim drugim okolnostima, da li je to čin romantike ili klasika krađa?

Klasična klošarska krađa koja meni ne bi bila ni malo simpatična, a ni romantična. Je li sad ok?

17. Teški faco. Ja mislim da si ti hteo da podeliš svoju ljubav prema sebi poklanjajući sebi. Jesam u pravu?

18. ja sam krao ženska srca...el će me šalju u hag?

19. Slažem se da sve zavisi od slučaja do slučaja... Ima onih koji stvarno nemaju... Ali, na početku se pominje sajam knjiga, sumnjam da bi tamo neko otišao baš bez dinara... Ok, možda da razgleda, ali verovatno će imati nešto novca kod sebe ako mu se svidi neka knjiga...

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.