Moram nekom da se izjadam :((

1. I nisam toliko najebala zbog nerada, nego zato što ne mogu da držim jezik za zube, i svaki put me to usere u apsolutno svakoj situaciji.
    Svi ćute i prolaze lepo u životu ( i ja se u početku izvlačim na to, a onda puknem i profesori me uzmu za zub (i ne samo profesori, ovo se dešava u svakoj sferi mog života)), ali prosto ne mogu da se suzdržim.
    Mislila sam da to prolazi sa godinama, ali izgleda da je to sastavni deo mene.

2. Ајде, бре, шта се цимаш око средње школе... Потпуно безначајно. Ја сам престао да се цимам после прве године и потпуно схватио колико сам био у праву, кад сам завршио средњу.

3. I nisam toliko najebala zbog nerada, nego zato što ne mogu da držim jezik za zube, i svaki put me to usere u apsolutno svakoj situaciji.

А да немаш ти Турета?

4. Seobe su me dotukle, da ne pričam da me sutra čeka na drini ćuprija, a nisam je ni uzela u ruke.

Јеби га, тужно је што је данас код младог човека присутна одбојност према књизи, према размишљању, што не воли да чита у ствари. Почни да читаш књиге ван лектира а да нису Хари Потер или Господар Пртенова, Сумрак, или тако нешто из чега немаш ни шта да научиш. Онда ћеш временом кренути да читаш и лектиру са вољом, да читаш и пре времена. Ја сам још јако давно кад сам био 4. разред основне прочитао Орлови Рано Лете иако ми је требала за 6.

Благо теби ако имаш проблем са српским, математика је проблем ! Читањем ћеш научити да пишеш и ''вајаш'' мисли пуне метафоре и дубине. Ја сам добијао просечне оцене на писменима, од кад сам почео озбиљније да читам само петице имам. Па ти види.

5. Реално, школска лектира је скроз погрешно одабрана. Нарочито она за основну школу.

6. Ајде, бре, шта се цимаш око средње школе... Потпуно безначајно. Ја сам престао да се цимам после прве године и потпуно схватио колико сам био у праву, кад сам завршио средњу.

Tako to ide, tako sad pricam osnovcima, sve u fazonu " ne znate sta su muke, gimnazija je pakao", a ipak se nadam da cu za dve godine da pricam gimnazijalcima kako ne znaju sta su muke i kako je faks pakao, sto dalje idemo to nam se ono prethodno vise cini laksim.

7. Della Salute, ja obožavam da čitam knjige. Ta sranja koja si nabrojao nisam čitala.
    I uvek sam bila najbolja iz srpskog zato što obožavam da se proseravam.
    Ali jednostavno me nerviraju knjige u kojima moram da čitam rečenice tipa:"I ona je mrzela to što je žena zato što su žene osuđene da budu nesrećne"...I ljubavne scene iz Seoba, mislila sam da ću da umrem od patetike.
    Ja sam više tip za Proces ili za Lovac u žitu, ili za poeziju ili psihologiju, ne volim kada neko opisuje u knjizi kako kolju svinju i kako su ljudi nesrećni zato što kad već moram da živim u tom svetu, valjda ne moram i takve knjige da čitam.

8. Ајде, бре, шта се цимаш око средње школе... Потпуно безначајно. Ја сам престао да се цимам после прве године и потпуно схватио колико сам био у праву, кад сам завршио средњу.

Znaš kako, cimam se zapravo od kad sam postala punoletna. Kad sam shvatila da me čeka posao kad završim školu. A posla neće biti zato što ću da zaglavim ili na likovnoj akademiji ili na filozofskom. Tako da sam tek najebala. A mislila sam da ću sa 18 da živim u Pragu.Haha

9. Ja sam mislila da je tvoja škola prilično laka i kul. :D
    Ali lektire su super, to je najlakše što može u školi da se radi. :D

10. Znaš kako, cimam se zapravo od kad sam postala punoletna. Kad sam shvatila da me čeka posao kad završim školu. A posla neće biti zato što ću da zaglavim ili na likovnoj akademiji ili na filozofskom. Tako da sam tek najebala. A mislila sam da ću sa 18 da živim u Pragu.Haha

Заправо, посао ти слабо зависи од факултета, ниједан факултет не гарантује посао. Све зависи од тога колико веза наваташ и да ли си сналажљива.

Иначе, што се тиче лектире, морам да изразим своју озлојеђеност што нема више енглеске књижевности у лектири за основну и средњу, и што је погрешно распоређена. Нпр. Робинзон Крусо се ради у шестом основне, као да шестаци могу да га разумеју. Ја би' то метн'о у трећи разред средње, а за основну школу бих одабрао нпр. англосаксонски еп Беовулф, то би основцима било интересантно. Или нпр. неке одломке из ''Смрти Краља Артура'' Томаса Малорија, рецимо из приче о Тристраму и Изолди, то је кул. Шекспир је један од најкуљих књижевника икада, али није ни чудо што га деца не воле, кад се обрађује његово нај-лејм дело Ромео и Јулија. Јеботе. То бих избацио, а уместо тога убацио Шекспирове сонете који су прелепи, или евентуално неку од три велике трагедије које нису Хамлет. Рецимо Отела. Од Песника, у најужи избор би упали Џон Дон, Џон Милтон (одломци из Изгубљеног раја), Ендру Марвел и други ''каваљери'', Џефри Чосер (рецимо ''Витезова прича''), Вилијам Блејк, Џорџ Гордон Бајрон, Семјуел Тејлор Колриџ (младим металцима би се дојмила ''Песма о старом морнару'') и други. Све би то много било занимљивије од геј Француза који се манијакално форсирају по читанкама.

11. или тако нешто из чега немаш ни шта да научиш.

Опа, шта ти то имаш против ларпурлартизма?

12. Овај чет излуди мене и остатак народа што је присутан на истом... Поруке касне, а неке и прогута...

13. Evo, neka devojka na mom spratu ide hodnikom i peva ''Obraše se vinogradi, mene majka zove...'', ne znam dalje... Ceo hodnik odzvanja u 12 sati noću...

14. Izađi iz sobe i počni da pevaš:

Kad Sremac pođe na raaaaaaaad
    da kopa viiiiiinograaaaaaad
    ponese litru, il' dveeeeeeeeeeee
    Sremice, poljubi meeeeeeeeeeeee

Srem, Srem, Srem
    Divan je kiceni Sreeeeeeeem...

15. Јебем ти државу и путеве блокиране тракторима.

16. Onesvestila sam se drugi put za nedelju dana, što no bi se reklo iz čista mira.
    Zanesvestila se tačnije, na recimo par sekundi.
    I ne mogu da provalim razlog. A i da odem kod doktora totalno nemam šta da kažem...
    I taaako... Imaću kul modricu na kolenu.

17. Не знам шта бих ти рекао за то, чекај неког паметнијег од мене.

Пишем сад овде, зато што имам питање за тебе. 'Си била на оној 24-часовној журци првог маја? Данас сам блејао са другом из Смедерева, рече ми да је испало неко срање, туча, да су долазили пандури...

18. Опа, шта ти то имаш против ларпурлартизма?

Апсолутно ништа, па ја сам први читао такве књиге. Као и свако, Хари Потера сам ''докторирао'', 5., 6. и 7. део по 4 пута ишчитао. Али у тим књигама је све једноставно и нема о чему да се размишља, да се схвати нешто, или научи о историји на пример...

Ali jednostavno me nerviraju knjige u kojima moram da čitam rečenice tipa:"I ona je mrzela to što je žena zato što su žene osuđene da budu nesrećne"...I ljubavne scene iz Seoba, mislila sam da ću da umrem od patetike.

Па добро, шта сад, промени однос према њима, па ћеш можда лакше трпети ту литературу. Видео сам да мој брат такође има то за лектиру, књига из библиотеке преко 50 година стара, масна, листови препуни ситних слова, те ћу и ја морати да читам то. Не обећава много, али ипак, није лоше читати романе за лектиру.

Ја на пример, сам прочитао све од Ремарка и тема тих књига ми је феноменална. Сува фикција, чиста стварност ратних година у Европи и Америци. У сваком случају препорука за свакога !

19. Črč, idi ipak lekaru, neka ti provere krvnu sliku... Možda je nešto trenutno, premor i sl, ali ipak je bolje da provere...

Rekli o sajtu

Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.

Psiholog · 20. Februar 2011.