Prijava

http://imagecache6.allposters.com/LRG/28/2814/82KOD00Z.jpg

Tek rođeni krok je kamuflažne boje i ima neku aj recimo wannbe zelenu na leđima, dok ima mnogo crnih štrafta i belo na stomaku, što mu je 50 posto tela, uz recimo 20 posto crnog, dakle samo 30 posto je ta zelena, a skidam joj 15 posto zato jer je wannbe zelena, ne trve zelena.

ALI

http://www.abc.net.au/reslib/200705/r147501_520283.jpg

Ovo je bitno. Krok kad poraste bude većinom zelen, dakle recimo 70 posto sebe. Odrasli krok, onaj pravi jebač i koljač bikova na izvorima je oko 3 metra dužine. 3x0.7=2.1, dakle, on je zelen 2,1m a dugačak 3m. Recimo da koža mora biti debela 5mm da bi se videla boja kako treba,da se ne vidi meso i bla. E, OVDE JE PRELOM. Krokova koža je debela oko 7cm! Dakle, barem 2cm je zeleno ispod njega. 2cm=200mm ; dakle, 200:5 je 40 milimetara, po 5mm od svakog sloja. A kada svaki sloj kroka pomnožimo sa dužinom od 3 metra, to je ovako: 40x2.1=84m. Dakle, dužina kroka je 3 metra, a zelena je 84m.

NAPOMENA: I da uračunamo samo 2 ili 3 sloja umesto 40, opet je zeleniji nego duži.

Poen za zelenost?

Haha, to sam ja sad isto napisala, sekund pre tebe, ali u kontra argument.

Pa ne može biti poen za zelenost, jer boju ne možeš svesti na kvantitet a da se taj kvantiet nije ujedno i kvantitet dužine. Jer kvantitet boje je podskup skupa dužine. Kapiš? Opet je tu dužina superiornija.

Чавез, колико год били "тачни" ти твоји прорачуни, осим ако ниси далтониста мораш да приметиш да та боја није зелена, већ сива. Да је питање било између дужине или сиве боје, можда би се и могло о нечему расправљати, али на твоју жалост та теорема да је зеленији пада у воду.

A i kad gledamo komplet krokodila, skoro svaki organ pojedinačno mu je duži nego što je zelen. Pošto niste naglasili da raspravljamo o konkretnom organu, to jest koži, ja kažem da su creva, kosti, zubi, kandže, grdilo unutrašnjih organa duži nego što su zeleni.

Mislim da je pravo pitanje za ovu debatu: ‚‚Da li je krokodil zeleniji nego što pliva?"

Ова тема има већ два супростављена става и увођењем трећег става, дошло би до велике конфузије и лоше прегледности. На твоје питање је могуће одговорити само ако би се отворила нова тема или када би једна страна ових супроствљених ставова признала пораз. Пошто отварање 397 сличних тема и није толико паметна идеја, остаје ти једино да сачекаш да се заврши ова дебата.

Ne možeš to da odrediš, upoređuješ jedinicu za površinu i jedinicu za dužinu.... Druga stvar, boja nije čisto zelena već je sivo-zelena, znači neka mešavina.... Treće ako uzmemo da je krokodil zelen onda dobijamo i da mu je dužina d a širina đ i probamo da uporedimo jedinice za površinu i jedinice za dužinu dobijamo sledeće (zelenost mu označavamo sa z)

z/d=d*đ/d=đ

Znači zelenost je đ puta veća od dužine.... Jednostavna računica....
Mislim da se debata o krokodilu dovoljno razvila, pa aj bači neku drugu temu

Boje su iluzija..poen za dužinu!

Ne govori se, nigde nije naglašeno.

i to što kažeš, ja to izvukoh iz konteksta onda.... A u pm sa krokodilom dajte nešto drugo, dovoljno smo pričali o ovome....

U principu je tako, mada ipak je onako kao što je rečeno...Ali ne grešite oboje, skoro sasvim sigurno da iako niste sasvim u pravu, postoji jedna velika doza istine u svemu što ste rekli...
Kako god da bude, od zelene džanarike nikad nije dobra rakija...

Крокодил је зеленији....

Следећа дебата би била "Да ли је воз бржи дању или по шинама?", али за сада да видимо ово. Мени је баш интересантно и забавно овде. Још нису исрцпљени сви извори за ову тему! Не клоните духом!
А ли се од крокодила не прави ракија, да кроколи ваља рађо би у Србији. Тако да ти поређење са џанариком и није неко :П

Dotteru može li "Šta je brže ili zec"?
Btw, krokodil je ružniji.

Ух... то је оно као хај левел... Не знам да ли смо спремни на тако нешто на другој дебати :Д

Bem mu mora neko bit i sudija ništa nije zaključeno ovako.

Ја знам преко теореме о зелености крокодила да докажем да је крокодил шири него што је дужи..