Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.
Status Magazin · April 2009.
Од домаћих ми тренитно најбољи Нектар, а најбоље што сам пио је неко Минхенско, питко ко млијеко, само клизи низ грло.
А мени није јасно зашто у сваком већем маркету нема у понуди сва пива која су из региона, или барем из Србије. Мислим на ове веће и познатије пиваре.
Зашто по Нишу нема Ваљевског, Јагодинског, БИП и ко зна још ког пива, хоћу да пробам све то, а вероватно нисам једини.
Obično sarajevsko je u rangu Jelena i svih ovih, ali ovo premium dere guzove.
http://images.picturesdepot.com/photo/s/sarajevsko_pivo_premium-18175.jpg
Бандидос није лоше.
Од домаћих ми највише прија Лашко
erdinger je sjajan. meni najlepše pšenično pivo...
Ишмих(какав ти је то ник јеботе), Ердингер је пшенично пиво, тј. није ово класично које се иначе пије код нас?
što šta mu fali? pšenično je i kod nas ali ne može da se poredi iz flaše sa točenim.
Ердингер.. Једно од, по мени бољих пива. Чиними се да садржи више од 50% пшеничног слада, тако некако... А колико знам доступно је код нас неђе од 2010, ил' 2011. године...
Оно што ја питам, је ли Ердингер по саставу другачији од пива које овде пијемо, Лав, Јелен, Зајечарско и то..мислим, што наглашавате да је пшенично, има ли неке разлике. Не разумем се баш у састав пива, знам само да га лочем.
Па кажем ти да јесте, поседује више од 50% пшеничног слада.
Едит: Не разумем се ни ја баш најбоље, али колико поватам са поједниних презентација толико и коментаришем.
Искрено, ја се одушевио кад сам га пробао, некако савршен спој укуса, питко до бола.
Само не знам која му је цена по дисконтима пића, не верујем да је баш јефтино.
a to, ima razlike. mnogo jači i prijatniji ukus ima pšenično pivo. dosta slađe od naših piva.
Nektar, Jelen i Lav, ne mogu da se odlučim, ali kad bolje razmislim najbolje je Beck's!
Procitaj Thilmo, zanimljiv clanak o psenicnom pivu.
http://www.pivnica.net/psenicno-pivo-weissbier-rjesenje-za-osvjezenje/200/
Хвала Електро, нисам имао појма о овоме.
Jelen, flaširani 0,5. To mi najviše prija i tu sam se pronašao. Počeo sam sa Nektarom i ujedno se od njega prvi put napio u životu, pa preko Lava, Staropramena, Tuborga, Nikšićkog, Zaječarskog, Apatinskog (kad se nema), Pilsa plusa, Meraka i Bipa. U inostranstvu sam isključivo pio Hajniken ili Beks, samo usled nedostatka domaćih piva. Danas Tuborg i Lav prezirem, Zaječarsko pijem kad Jelena nema, točeno pijem (isključivo Amstel) kad nemaju ambalaže 0,5. Eto, mislim da sam rekao sve što sam hteo.
Ma nisam ni ja, ali citam vase postove pa me zainteresovalo, i nadjem ovo.
Zanimljivo.
Sad sam zaintrigiran da probam to erdinger pivo, šredinger, kako već. Samo nisam ga nigde video do sada.
Нећеш се покајати Трулекс. Дистрибуира га Лав пивара тј. Калсберг...ако ти нешто помаже. Тражи Лав сунцобране по кафићима, добра је шанса да га тамо има :)
А одакле си Крпо?