Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.
Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.
Сви се слажемо. :)
Виђао сам онај дијаграм и раније и чудан ми је због следеће чињенице :
"Ексери изазивају физичку штету скоро колико и канабис". Овај податак делује веома нетачно, барем у нашим условима. Виђао сам људе којима су испадали испадали зуби од пет-шест ексера, људе који су тражили да им пљују у уста због дехидратације, као и оне који су били на ивици срчаног удара. Наравно, узрок томе је била бахата неумереност. Ексери нису дрога за сваки дан и не могу бити поређени са вутром у том контексту. Неко може да дува сваки дан, па да му живот прође потпуно нормално, али НИКО не може да гута екстази на дневној бази и да се похвали једнаким психо-физичким здрављем. Другим речима, умро би кроз десетак дана.
"људе који су тражили да им пљују у уста због дехидратације"
au jbte.....:/
Ali i vutra je zeznuta...zna da unisti coveka socijalno. :D
Ja se isto slažem da je trava zajebana. I to znam iz prve ruke, jer poznajem nekoliko ljudi koji duvaju i koji kažu da ih trava može prilično zatupiti i kažu takođe da ne preporučuju bilo kome da počinje.
Takođe, problem kod trave je što može da dovede do stava "kurcobolje" to jest da čovjeku mnogo toga postane svejedno, pa se onda manje trudi u socijalnom, poslovnom i svakom drugom pogledu.
Ja sam za legalizaciju zato što smatram da ipak šteta od trave nije toliko velika, a da je grehota za takvu sitnicu ljude zatvarati i proglašavati kriminalcima. Sem toga, mora se presjeći svaka veza između trave i heroina što se može postići samo legalizacijom.
Trava treba da bude legalna za starije od 18 godina, treba da bude kontrolisana, oporezovana i trebaju se izvršiti neke studije koje bi pokazale ko može i u kojoj mjeri da konzumira travu bez štetnih poslijedica, to treba da budu smjernice korisnicima.
Dakle, ako je neko zdrav i smota 3 džointa sedmično vjerovatno mu neće biti ništa.
Ako je neko sklon psihozi, i smota 3 džointa sedmično, može da poludi.
A ako je neko zdrav i smota 3 džointa dnevno, može vrlo lako malo da zatupi i da mu sve postane trulo ako nije naduvan.
Sve legalizovat. Štetna je trava, ako je prskana.
"Dalje, legalna trava bi trebala da bude relativno skupa, tako da prosječan mladi čovjek ne može sebi da priušti da baš svaki dan vari po tri džointa."
Nemoguce je dici toliko cenu necemu sto mozes da uzgajas sam u sopstvenom dvoristu uz relativno malo truda.
Veza kanabisa i sizofrenije je predmet nekoliko studija i vrlo je diskutabilna. Otkrili su da je veci broj sizofrenicara medju onima koji su probali travu, ali to i dalje nije dokaz da ona izaziva sizofreniju. Korelacija nije kauzacija. To moze da se objasni i time da sizofrenicari cesce potezu sa drogama od zdravih. Posto je procenat ljudi koji su probali travu rastao drasticno poslednjih par decenija, to bi trebalo da znaci da je i udeo sizofrenicara rastao, sto se nije desilo.
Treba napomenuti i da je povezanost alkohola sa sizofrenijom jos veca od veze marihuane i sizofrenije. U svakom slucaju, oni koji imaju genetske predispozicije za nastanak psihoza bi trebali biti na oprezu dok se cela stvar ne rascisti.
Мали прилог о "упућености" наших надлежних органа.
На основу оперативног рада БИА у Војводини ухапшено 11 припадника организоване криминалне групе осумњичене за производњу ОПОЈНЕ ДРОГЕ СКАНК.
Тужилаштво за организовани криминал саопштило је да је у четири војвођанска места јутрос ухапшено 11 припадника организоване криминалне групе осумњичене за производњу ОПОЈНЕ ДРОГЕ СКАНК. Хапшење у Војводини још један доказ добре координације рада надлежних државних органа, изјавио министар полиције Ивица Дачић.
На основу података које је прикупила Безбедносно-информативна агенција сагледавајући активности ове криминалне групе у последњих 12 месеци, као и на основу спроведених посебних доказних радњи, откривена су четири објекта у Инђији, Србобрану, Јаску и Врднику, у којима је, коришћењем опреме увезене из Холандије, узгајан ГЕНЕТСКИ МОДИФИКОВАН КАНАБИС.
ДАЉОМ ПРЕРАДОМ КАНАБИСА ПРОИЗВОЂЕН ЈЕ СКАНК намењен домаћем тржишту и иностранству, пише у саопштењу Тужилаштва које је потписао тужилац Миљко Радисављевић.
Приликом претреса објеката коришћених за производњу опојне дроге и станова осумњичених, пронађено преко 1.000 биљака канабиса у фази вегетације, произведена опојна дрога, велики број мобилних телефона, картица, више рачунара, готов новац и моторна возила, а код једног припадника организоване криминалне групе и ватрено оружје.
После саслушања осумњичених, Тужилаштво за организовани криминал донеће одлуку о даљем вођењу кривичног поступка, пише у саопштењу.
Извор: РТС
Марихуана никад неће бити легализована у Србији.
Јавља ти се?
А ти би баш волео а?
Наравно.
А шта те спречава да скокнеш до Холандије? И по могућности пустиш корење тамо?
ГМ, је л' можеш да ми објасниш у чему је грешка у овом извештају? Не разумем. Тј. шта је сканк тачно. Ако ти није тешко...
Проко, спречава ме то што не желим да скокнем до Холандије, што немам пара да скокнем до Холандије, и што ни тамо није легална, а ако се теби то не свиђа можеш да скокнеш где год оћеш и пушташ корење где и како оћеш. Сем ако не сматраш да имаш тапију на ову државу?
Немам тапију и баш ми је лепо овде. Али она свеједно неће бити легализована.
Проко, да ли конзумираш алкохол?
Стивене, са оним извештајем није у реду следеће:
1) не постоји категорија "опојна дрога сканк"; постоји "опојна дрога марихуана", а сканк је сорта марихуане;
2) сканк није генетски модификован канабис, већ, као што сам рекао сорта канабиса, добијена укрштањем других сорти (ова глупост се често јавља код наших генијалних стручњака);
3) "ДАЉОМ ПРЕРАДОМ КАНАБИСА ПРОИЗВОЂЕН ЈЕ СКАНК" - сканк се не добија прерадом канабиса, сканк јесте канабис.
Све ово и моја баба зна. Срамота је да један тужилац, чији је задатак да се "бори" против тога, у тој мери не познаје свог непријатеља.
Хвала на објашњењу. Имам још једно питање: У чему је разлика између сканка и "обичне марихуане, тј. осталих сорти марихуане? Је л' има разлике у изгледу?
Има разлике у изгледу и у проценту психоактивних супстанци. Све сорте се међусобно разликују по ова два критеријума, али су се наши "експерти", из неког разлога залепили за сканк ко мува за говно. Иначе, то није најпотентнија сорта.