Za i protiv legalizacije marihuane

1. Реме, не мислим, ал мислим да је воће и поврће из мог врта здравије од оног које купујеш у максију.

2. Celte, ipak je moguće porediti babe i žabe, samo kad se metrika usvoji ;-):

Kabanis ima dosta značajniji uticaj na percipiranje vremena i prostora nego alkohol:
    http://www.springerlink.com/content/p837k05w24754743/

Estimirani rizik od zavisnosti od kanabisa je veći nego od alkohola:
    http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0376871606002237

Ukoliko si u okolini gde je više duvadžija, imaš veću šansu da postaneš i ti, nego kad oko tebe ljudi cugaju:
    http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0376871606000597

3. Управо тако Тетка :))

4. не знам да ли ви примећујете да је трава забрањена без поузданих доказа о штетном утицају. Да не говоримо да би нешто, да би било забрањено законом требало да има штетан утицај у много већој мери него пољопривредни и сточарски производи, а то нису успели да измисле ни уз све напоре и натезања.

Није лако угушити гомилу мајмуна димом од кајмака.

Шта очекивати од неког ко излази у јавност са саопштењима типа "заплењено 2 киле генецки модификоване марихуане сканк". Просечан основац зна више о овој теми него сви пандури и законодавци заједно. А богами и психолози и слични.

5. E vidiš, to povrće prolazi kontrolu kvaliteta! Zabranite povrće, legalizujte prostituciju!

6. Лукс, какавкурац перципирање времена и простора. Ако је нешто легализовано не значи да аутоматски можеш да возиш кола под дејством тога или шта би већ могла да буде последица лоше перцепције тих димензија

7. Evo rad iz žurnala, citiran 506 puta. Šah mat, vozdra, idem pametnije stvari da radim!
    http://www.ukcia.org/research/AdverseEffectsOfCannabis.pdf

И шта си тачно тиме доказао? Да је не треба легализовати?
    На сваки такав рад дођу 2 која говоре супротно. И при том имају референце које су млађе од 20 година.

едит: А некад и нису тако супротни:

The long-term heavy use of cannabis does not produce the
    severe or grossly debilitating impairment of memory,
    attention, and cognitive function that is found with
    chronic heavy alcohol use.2

из исте студије

8. Тај рад из журнала је комедија. Дај им гумену бомбону и испоставиће се нешто слично.

9. Ако је нешто легализовано не значи да аутоматски можеш да возиш кола под дејством тога или шта би већ могла да буде последица лоше перцепције тих димензија

e to. ko te tera da voziš kaci pijan? naravno da ćeš da najebeš.

10. e to. ko te tera da voziš kaci pijan? naravno da ćeš da najebeš.

Па постоји посебно кривично дело које би то спречило.
    Кривична дела која се тичу дроге спадају у групу која штити здравље људи. А то је овде проблематично, како то угрожава здарвље а не саобраћај.

11. Po meni porediti alkohol sa kanabisom nema smisla nikako, jer alkohol u normalnim količinama uopšte nije štetan, čak je i dobar i za srce, i za holesterol, i za mozak i sve ostalo. A i integralni je dio kulture u cijelom svijetu.

Postoji ogromna razlika između alkohola i trave:

1) u malim količinama alkohol nije uopšte štetan, čak je i koristan, za razliku od trave koja MOŽE (ali ne mora) biti štetna čak i kod upotrebe jednog jedinog džointa
    2) alkohol u malim, pa čak i umjerenim količinama nema pretjeranog dejstva na psihu, samo što se čovjek malo oslobodi u ponašanju i oslabe mu refleksi (zato ne treba piti i voziti), ali i dalje si to ti, to je tvoj normalni mozak, normalno ponašanje, normalni način razmišljanja, sve normalno - dok ti kad se naduvaš, definitivno nisi normalan. Normalniji si čak i kad si pijan (osim ako se nisi olešio) nego kad se naduvaš.

12. za razliku od trave koja MOŽE (ali ne mora) biti štetna čak i kod upotrebe jednog jedinog džointa

Јовичићу, си ти сигуран да ти нису сипали крек у цедевиту?

13. Estimirani rizik od zavisnosti od kanabisa je veći nego od alkohola:

Како кад каже да је период у оквиру којег постоји ризик од развијања зависности од алкохола много дужи, него код канабиса и кокаина? Ако сам добро разумео.

Ukoliko si u okolini gde je više duvadžija, imaš veću šansu da postaneš i ti, nego kad oko tebe ljudi cugaju:
    http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0376871606000597

Који павијани спроводе оваква истраживања? Шта је следеће? Колико капи кише падне на главу оног што се боде џоинтима у односу на стрејтере?
    Шта ћемо са разликама у статусу алкохола и траве? Какав је утицај тога на исход?
    Дај ми један логичан разлог због ког би гледање оних који пушу утицало на то да и и ти сам почнеш то да радиш, а да при том то зависи од саме траве.

14. A i integralni je dio kulture u cijelom svijetu.

а вутра није део културе, религије чак, на нпр. јамајци?

15. Ukoliko si u okolini gde je više duvadžija, imaš veću šansu da postaneš i ti, nego kad oko tebe ljudi cugaju:

Па шта. Ако није доказано штетно дејство какве везе има и да постанеш? То је демагогија. Забрањено је зато што ако није забрањено биће дозвољено да се користи како ко оће. лол

16. и занима ме још једна ствар...шта вас(који сте против) боли курац да л' ће да се легализује?
    како то утиче на вас и зашто сте уопште против?

17. 2) alkohol u malim, pa čak i umjerenim količinama nema pretjeranog dejstva na psihu, samo što se čovjek malo oslobodi u ponašanju i oslabe mu refleksi (zato ne treba piti i voziti), ali i dalje si to ti, to je tvoj normalni mozak, normalno ponašanje, normalni način razmišljanja, sve normalno - dok ti kad se naduvaš, definitivno nisi normalan. Normalniji si čak i kad si pijan (osim ako se nisi olešio) nego kad se naduvaš.

Jovičiću, znaš i sam da je ovo potpuno subjektivan zaključak. :)

18. Ko kaže da smo protiv legalizacije. Ja sam konkretno više puta rekao da sam za legalizaciju.

19. Pa protiv sam zato što želim da se smanji broj ljudi koji će otići u kurac, a konzumiranje trave, pogotovo na duže staze, povećava šansu da odeš u kurac. A ako je nelegalna, kontam da će je ipak manji broj ljudi konzumirati, a i oni koji to čine, činiće rjeđe.

20. Јовичићу, бар ти би требало да знаш да не треба да баљезгаш овакве глупости, учио си на факултету шта подразумева забрана траве и какве су последице кршења. Као да хоћеш да нам кажеш да треба криминализовати нешто зато што утиче на начин размишљања тако да бива неуобичајен.