Za i protiv legalizacije marihuane

1. OK, postoje legalni skretači tokova, ali zašto stvarati dodatnu pometnju uvođenjem još jednog?

Јовичићу, постоји коначна количина токова које је могуће скретати. Да ли ће они бити скренути зависи од воље власника њиховијех, не од количине различитих средстава којима могу то да постигну. Ако неко хоће да се скреће, радиће то оним што му је доступно, тј. алкохолом. Ако му се понуди и опција траве, неће дупло више токова скренути, него ће то само учинити другим средством. Ако се повећа употреба вутре, смањиће се употреба алкохола. У питању је проста математика.

Jednostavno ne ide, ne može da ide, što se pokazalo za vrijeme prohibicije.

Да се ово о чему причамо не користи масовно, па да твоја реченица и има неког смисла. Овако, само наводи на супротан закључак.

2. Ja sam protiv tog slanja u zatvor, ali to je nažalost sad trenutni način da se trava održi u ilegali, i po meni daleko od optimalnog načina. Ali poenta je u tome da trava treba ostati ilegalna da se ne bi dodatno omasovila i da bi se smanjila njena dostupnost.

A sad, naravno da sadašnji zakoni nisu savršeni i da bi tu trebalo svašta mijenjati.

Po meni uzgajanje ograničenih količina za vlastite potrebe, konzumacija i posjedovanje vrlo malih količina treba da budu nekažnjivi, ali trava treba da ostane ilegalna supstanca.

I naravno treba da ostane kažnjiva prodaja, nuđenje, podsticanje na konzumaciju, i sve tome slično.

3. увек је добро знати лика #шрумз #ћулуца

4. мислим јеботе, у америци је САЛВИЈА легална, а ганџа није, о чему ми причамо?
    да ли сте икада гледали човека на салвији? ја јесам, и на јутјубу и уживо и нисам имала муда да пробам, искрено

5. мислим јеботе, у америци је САЛВИЈА легална, а ганџа није, о чему ми причамо?

da bre, to sranje je 50x gore, a recimo ovde u irskoj imas da ga kupis u onim kao hipi sopovima ko od zajebancije.
    da ne pominjem, ne pada mi na pamet da probam to.

6. Ако се повећа употреба вутре, смањиће се употреба алкохола. У питању је проста математика.

To pod uslovom da su trava i alkohol substituti.

A šta ako su komplementarni? Ako jedno ide dobro uz drugo? Jedno drugo podstiče? Šta ćemo onda?

Za travu ne znam, ali već je dokazano da su cigare i alkohol komplementarni.

Tj. više se pije kad se i puši, više se puši kad se i pije, a ko puno puši obično i puno pije, i obratno.

7. САЛВИЈА je legalna baš zato što niko nema muda to da koristi, pa onda njena legalnost i nije neki problem, a i nije poznata i popularna. Da se to omasovi i to bi kriminalizovali.

8. A šta ako su komplementarni? Ako jedno ide dobro uz drugo? Jedno drugo podstiče? Šta ćemo onda?

Za travu ne znam, ali već je dokazano da su cigare i alkohol komplementarni.

Дуван и алкохол не изазивају исти ефекат.
    Рећи да ће неко да настави са истом количином алкохола и још да уведе трошење вутре, је као да кажеш да ће неко ко се спрема да поједе 20 ћевапа од понуђених 30, појести и то и још 10 карађорђевих, ако му их неко изненада понуди. Једноставно нема места.

9. ЈА БРЕ НЕМАМ МУДА НИ ОВАЈ КЛИП ДА ГЛЕДАМ, КАМОЛИ ДА ПРОБАМ
    http://www.youtube.com/watch?v=9BgbFMgF5nk&feature=related

10. Ja bih zabranio igranje WOW-a. Gledao sam neke što igraju, osušili se, bledi, raspadaju se.
    Elem, ko ga jebe, legalizacija je ok, ko duva nastaviće, ko ne, neće duvati i to je to.

11. САЛВИЈА je legalna baš zato što niko nema muda to da koristi, pa onda njena legalnost i nije neki problem...

Znači prvo da se legalizuje heroin pa tek onda možemo da pričamo o vutri. :)

12. da bre, to sranje je 50x gore

И кад забране њу, почеће да се користи неко, 50х пута горе срање и од тога. Надлежне њушке нису у стању, или не желе да схвате како механизам функционише.

13. Јовичић

САЛВИЈА je legalna baš zato što niko nema muda to da koristi, pa onda njena legalnost i nije neki problem, a i nije poznata i popularna. Da se to omasovi i to bi kriminalizovali.

што само потврђује да илегалност вутре нема везе са њеним штетним ефектима, јер да има, онда би и салвија била илегална.
    тако да све ово што сте причали о томе како вутра не треба да буде легална јер је штетна је тупљење курца, као и та научна истраживања о томе

14. САЛВИЈА КОБЈАШЊАВА

15. Mi se džaba zamlaćujemo pričama, ionako to neće skoro legalizovati, a ako bi se promijenila vremena i ako bi se jednom ipak legalizovalo, u tom slučaju se mora stvarno napraviti pametan zakon, i dobra regulacija, pa da oni koji koriste koriste robu provjerenog kvaliteta, a da opet oni koji ne bi trebali da koriste, ne mogu lako do toga doći. Po meni bi čak trebalo da se starosna granica digne sa 18 na 25 godina, jer je sve do 25, mozak, valjda, u razvoju.

16. Kako se zovu ona sranja što ih je Mali Prst spominjao? Ona što izazivaju morbidne halucinacije. Zaboravih.

17. татуле, то исто нисам имала муда да пробам касам имала прилике
    ја сам једна велика пичкица, признајем

18. a da opet oni koji ne bi trebali da koriste, ne mogu lako do toga doći.

da, ovo je jako bitno... legalizacija ili ne, ne bi trebalo biti lako tinejzerima da dolaze bilo do cigareta, alkohola, marihuane ili slicnih opijata.
    ako im roditelji daju nek daju.
    jebi ga, ovde ti kad kupujes alkohol ili cigare a izgledas mladoliko uvek traze i licnu kartu. mislim moze se doci do toga ovako ili onako, al je bar teze.
    isto i sa travom u holandiji.

*

zovu se bunike smareme i imas ih u svakoj livadi skoro ako znas gde da beres.

19. Ако се уведе систем у ком је добијање лиценце за продају изузетно компликовано, а губљење изузетно лако, па још и ако би била кажњива затвором продаја онима за које није намењена... мислим да би било лако изводљиво. Ако је неком стварно до заштите деце, а не неких других интереса...

20. Mi se džaba zamlaćujemo pričama, ionako to neće skoro legalizovati

Охрабрујућа ствар Јовичићу: тужилаштво ОБАВЕЗНО примењује опортунитет у свим случајевима поседовања ако је нађена трава количине мање од 5 грама (или 4, нисам сад сто посто сигурна). Дакле, одустаје од гоњења и налаже да уплатиш неки кеш фондовима неких усраним. Иако би било боље да ти ништа не налажу последице овога су да ипак ниси осуђиван, што је на неки начин пут ка легализацији.

едит: сви који дувају да ми уплате по сто евра за ову информацију

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.