Automobilizam

1. Fiesta 1.4 tdci ona oko 2007. godišta vs pežo 307 2.0hdi vs fokus onaj stariji od 2006 1.8 vs polo 1.4 tdi vs senik 1.9 jbg to me zanima uglavnom šta je najbolji izbor, dajte mi bar mane ko zna precizno da to precrtavam, fiesti sam najbliži sada

Bez širenja spiska na volvoe, w124 i sl.

E da ima li išta mercedesa u onoj A170 ili sličnim oznakama, ono se meni dopada jebemuleb

Ovo će biti veća saga od one s markom

2. Fokus taj je nepoderiv, glasam za njega.

3. Uglavnom tu do 2500, nemam preko, zato se i češem ovako dugo, mora baš da se bunari jbg

I tog fokusa sam dosta gledao, kada bih morao da slažem ovo pobrojano bila bi fiesta 1.4tdci, pa fokus 1.8tddi, pa onda ovi ostali, polo senik i pežo

4. Ali je sve ok izbor osim pezola i senika, ne znam ni kako si dosao do senika jebenog haha

Pezo je vrv troje vrata sto je ubistvo s obzirom zasto uopste kupujes auto, limarija mu je kriminalna i ne znam sto se uopste zove limarija kad je plastican. Pozitivno je sto bas malo trosi(za 2.0) i sto su hdi motori stvarno dobri. Jebe ga bord kompjuter ume da baguje pa ti se popale migavci, brisaci itd ili da ne radi erbeg.

Fiesta je kulijana malo zenskast ali ok izbor, takodje malo trosi a delovi u rangu delova za pola. Oni sto voze fijesticu se kunu u nju bulvalno, to je valjda ona kockasta pozadi

Polo je polo, najmanje trosi, najmanja registracija, jeftine gume, oprema mu je kriminalno losa i vrv bi i njega nasao sa troje vrata. Vrv ce nadziveti sve osim fokusa

Senik pozitivne stvari:

Fokus: nepoderiv motor, najvise trosi od svih navedenih(pola litre-litar je u pitanju), onaj od 110 konja vuce bas fino kad ga stisnes, mnogo veci iznutra nego sto deluje spolja, najmuskiji od svih na spisku.

Sto se mene tice od ovih: fokus>polo > fiesta > pezo

5. Vidiš kolko si ružan. Pežo 2.0 hdi jedino valja onaj od 90konja. Taj je jeftin za odrzavanje. Oatali su go kurac.

Al vi koaovari ste uvek najpametniji jer ste ziveli dole i mi ne znamo kolka je to muka pa znate nuklearnu fiziku i to.

6. Da, upravo sam isto čuo o pežou, da ume da poludi tako s elektronikom, da mu je ta ručica migavca nešto mnogo teška i da ume da tera kontru, da mu sijalice na farovima crkavaju prečesto, da je klimav unutra i da je plastika kurac i još nekih mana, ali i da je motor vrh, i to neki slabiji od 90ks bez plivajućeg i fap filtera.

A svelo se onda na fiestu 1.4tdci i fokusa 1.8 tddi jbg, fokusiraću (ha-ha-ha) se na to u narednim danima.

A što je senik toliko očajan, najozbiljnije pitam, ne znam, ovde po kragujevcu ga taksisti ganjaju kao konja, prostran je jbg, udoban onako solidno, e sad ne znam koliko se raskanta unutra i kakav je motor inače

7. Nemoj A klasu mercedesa nikako

8. E da ima li išta mercedesa u onoj A170 ili sličnim oznakama, ono se meni dopada jebemuleb

http://www.team-bhp.com/forum/attachments/international-automotive-scene/897846d1331000416-2013-merc-class-official-pics-leaked-800pxmercedes_a_160_elegance_w168_front_20090926.jpg

Ju naopako.

Što se senika tiče, lelektronika mu ne valja nešto preterano, dizeli su osetljivi (dođu izganjani iz holandije ili italije pa im crkavaju dizne, turbine itd.), ima ključ karticu - aj jeftino se to sredi, ali ih prelako kradu i dosta ih kradu, to mi je zapravo nekako i najveća mana za renoe tih godišta.

Od toga što si naveo ja bih birao fokus vs polo, pa šta nađeš bolje. Mada je polo za klasu manji, iako si rekao bez širenja, pogledaj i golfa 4 koji je klasa kao i fokus, ili škodu fabiju koja je 99% ista kao i polo. Fijestu razmatraj ako nađeš u baš baš dobrom stanju. Mislim generalno, gledaj sve to što si naveo, pa uzmi najmanji krš.

9. Kad se Radmilo zajapuri i Fokusu ju ju ju XD

10. Bio sam baš blizu da uzmem fabiu neku 1.2 benzinca ali sam skontao da je kurac i da ima motor ne jači od ovog u jugu jbg, a imala plin 5 godina atestiran i u sasvim ok stanju, pa digao ruke, polo mi je onako pfff a golfa neću jbg

Haha čekaj izakani pa koji nisu izakani za te pare pod jedan, turbina polovna nije više od 120-150e a nije da ću da je menjam triput godišnje ako mi se uopšte i zalomi to, dizne isto mogu valjda da se repariraju i da gura opet, e sad eleltronika jbg pa koji od auta starih po 10+ godina a ispod 3k evra može da ima top elektroniku koja se ne kvari i pouzdana je, a pod dva ma daj da se sekiram da mi ne ukradu auto haha, pa ne bih onda nikad ništa vozio

Doduše nije baš da u gradu ima problema s tim, to možda gore po beogradu evo ne znam

Nego kapiram da pseto zna zašto je senik toliki kurac pa ću sačekati da napiše

11. Skoro sam uzeo Scenic 3 Bose edition (Clio dao burazu), pa ću reći: Senik pa Fokus, tim redom. Senik inače nije svaštara za naše ljude, koji hoće da istim automobilom idu na more, da voze 24 kante jupola kad rade moleraj, po djecu u vrtić, pa onda da ćeraju u njemu metar drva.

Ipak, ti uzimaš vjerovatno Scenic II, pregledaj ga detaljno, i to elektroniku, dizne i klimu i FAP/DPF filter, jer se to po pravilu ne popravlja kod Renoa, kad se izvozi iz EU kod nas.

12. turbina polovna nije više od 120-150e

Remont ti je više od toga. Polovna zavisi. Kažem ti, od toga šta si naveo - Fokus. A opšte ovako, gledaj sve to, pa uzmi šta je u najboljem stanju.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/1b/VW_Bora_front_20071012.jpg

Ja sam recimo boru pazario za 1000 evra ovde, mogu ti reći da je odličan auto nećeš baš golfa. Nego, jesi ti pogledao, seo, provozao neku fijestu? Meščini kao dosta neudoban auto iako sam je vozio tipa 10 km.

Senik inače nije svaštara za naše ljude, koji hoće da istim automobilom idu na more, da voze 24 kante jupola kad rade moleraj, po djecu u vrtić, pa onda da ćeraju u njemu metar drva

Šta će ti onda minivan ako ne možeš sve to da ispuniš xd? Mada sam ja za moleraj, zidanje, pločice itd. vozao vektrom sve, nije bilo frke.

13. Nego, ajde ovako, naveo si 307 2.0 hdi 90 ks, da li si možda razmišljao o 406 sa istim motorom? Ok, teži je auto, lošije će biti performanse, ali je auto 100 puta kvalitetniji od 307.

14. Mislim da lupaš za turbinu polovnu za senika jbg ali možda i ja grešim ali sam poprilično ubeđen da su mi rekli da je polovna ispravna do 150€.

Fiesta mi je baš po meri i trenutno se dvoumim između nje i fokusa i to je to, i jesam bio u njoj kao suvozač i autić je za tu klasu baš na mestu, a 407 ako može da se uzme za 2500 a da ima točkove i motor evo ti pare na ruke i zadrži kusur, hah

Edit: Aha za 406 si ti pisao jebi ga prejebah se, ne dopada mi se jbg

15. Pa gonza zena vozi u seniku xD
    1.5 to god 1000 muka. A jos na sve to auto je pretrsko a snaga smijesna.
    Onda opet zna se ko kupuje mpv pa ne znam sta ce ti to u zivotu haha
    Dok ford 110ks nek je i ne fali mu snage. Doduse megan model prije aktuelnog ista ks ne moze nikud, prenos takav haha. Slazem se i da je ford najmuskiji. Polo je zenski vise, posebno otkad ga vozi Tilmo.

16. Haha da bre zaboravio sam to polo otpada :D

A taj senik što sam nišanio nije 1.5 nego 1.9 i 120ks, ja sam mislio da to vuče iako je minivan, jebemliga

Dakle definitvno onda ford, za sedam dana ću rešiti to

Da još pseto iskomentariše senika pa da ne smaram dalje

17. iako si rekao bez širenja, pogledaj i golfa 4 koji je klasa kao i fokus, ili škodu fabiju koja je 99% ista kao i polo.

Hahahaha idi miki u picku materinu

18. Evo coa kucam ti jedan opsiran post o losim stvarima kod senika ali ozb je opsiran

19. Najbitnije je: trosi 9l ko nista ako je utegnut po gradu, skupo je odrzavanje(veliki servis 4 glave cini mi se), budjavi francuz, kvari se u picku lepu materinu

Bucan je ko milfaca kad se jebe dere se vec na 120, elektronika kurac, ako ga nadjes sa ispravnim svim senzorima zovi reno dace ti lentu, plastike unutra rasklimane ko babina picka, rucna cesto otkazuje tj zakucava, servo, krajevi spona se menjaju na 6 meseci po nasim putevima ceo trap je los

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.