Јелена Карлеуша vs. Дејан Цукић

  1. Dzimi štancaj im ti ziku po manjoj cjeni...

    Е, да знаш да би' мог'о те јефтине песмице да штанцујем на кило. Само треба смислити неке дебилне текстове.

    Али опет, ја сам нико и ништа у тим водама, ко би од мене купио? :))

  2. Dorin, ja ne kontam šta si ti htjela da kažeš.

  3. Ih, pa to je bolje Džimi, vidiš da se Karleuša nešto bori za alternativu, te gej populacija, te Čedica, te ateista, malo je nabediš da si neafirmisani hipster neshvaćeni umetnik i eto ti keša...

    Ima da se kurči sve u šesnaest kako podržava mlade i kako jedina kupuje tekstove nakilo od srpskih studenata, hoće d'otme Ceci titulu Srpska majka i ti fazoni...

  4. Само треба смислити неке дебилне текстове.

    Angažuj Bleka. Sećaš se njegovih "balzam orgazam", "tuga i bol-etil alkohol" :) Vas dvojica bi čudo napravili :)

  5. Džimi priznam ti da se bolje razumiješ u muziku od mene, ali sumnjam da se baš može na običnom kompu odraditi efekti kao u nekim pjesmama Lejdi Gage ili JK. Mislim da su u to ipak uložene silne pare i da su se tu dobrano potrudili vrhunski producenti, DJ-evi, kurci-palci da to sve umiksuju kako treba. Ovo je samo moje mišljenje, ne mogu da tvrdim 100 posto da je tačno, pošto ne znam, a ako je to što ti kažeš zaista tačno, onda je cijela slika o njih dvije samo još žalosnija.

    Па, пази, што се тиче те електронске музике, то се заиста може 100% квалитетно и направити и измиксовати на обичном компу. Друга је прича кад снимаш живе инструменте и глас. Ту већ мора да буде нека профи опрема. Али то испадне јако повољно, јер имаш јако добре студије за снимање код нас који се изнајмљују на сат, па ти професионалци све одраде шта треба за мале паре.

    А што се тиче ''врхунске продукције'', за то је некада, у време Цепелина и Дип Парпла заиста био потребан таленат. Данас је технологија узнапредовала, па врхунски продуцент можеш да постанеш преко ноћи, треба само неко да те погура.

  6. Kad već bacate u smeće, bacite i Ami G-ja u paketu sa njom.

  7. ЈК је тежак егоцентрик (Лав к'о Лав), зна колико је моћна и ужива у томе. Ерудиција је јој је до пре неку годину била равна нули, али је, изгледа, порадила мало на томе. Самообразовање и слично. Свака част на томе, али није то сад неки интелект.
    А Дејан Цукић је... па Дејан Цукић.

  8. дебилне текстове

    To ostavi meni.Ima da sastavim takve tekstove koji ce na sam pomen izazivati transferčine blama...

  9. Jelena Karleuša je tri slova Z L i O i nema se šta više pričati....
    Dejan Cukić je, pa Dejan Cukić

  10. Ih, pa to je bolje Džimi, vidiš da se Karleuša nešto bori za alternativu, te gej populacija, te Čedica, te ateista, malo je nabediš da si neafirmisani hipster neshvaćeni umetnik i eto ti keša..

    То! Кажем јој да сам алтернтивни геј ЛДП-овац. :)

    Angažuj Bleka. Sećaš se njegovih "balzam orgazam", "tuga i bol-etil alkohol" :) Vas dvojica bi čudo napravili :)

    ТО!

  11. Džimi, nije to baš tako. I dan danas, bez obzira na napredak tehnologije (koji raznim dilejama omogućava da postanu producenti) i dalje je umetnost napraviti vrhunski kvalitetan zvuk. Oprema treba da bude na visokom nivou, ali znanje je presudno. Zato svi sa malo više love rade muziku u inostranstvu jer je to tamo nauka.

  12. e a lepo je rekao ono za džez, da je rok danas ono što je '80-tih bio džez... to mi se nekako svidelo...

  13. Džimi, nije to baš tako. I dan danas, bez obzira na napredak tehnologije (koji raznim dilejama omogućava da postanu producenti) i dalje je umetnost napraviti vrhunski kvalitetan zvuk. Oprema treba da bude na visokom nivou, ali znanje je presudno. Zato svi sa malo više love rade muziku u inostranstvu jer je to tamo nauka.

    Јесте наука, ако се ради о живим инструментима, квалитетним вокалима и слично.
    Али, ајде - ти си музичар, реци колико има реално елемената у музици ЈК који изискују истанчан слух продуцента? Чиста електроника углавном.

    Мада, опет, с друге стране, ЈК је очајан вокал. Заиста је потребно умеће кориговати њен глас да звучи на нешто.

  14. Ja ne smem da zamislim kako njen glas zvuči neobrađen, mislim da bih pala sa stolice kad bih čula, ali usklađivanje njenog glasa i frekvencije koja nije ni malo zahvalna sa, nazovimo to muzikom, ipak zahteva puno rada.

    A što se komponovanja tiče, već vidim kako producent kaže: Daj bubanj na dva. Sad kopiraj milion puta. Dodaj efekat. Kopiraj milion puta... I tako redom. Ljudi to u studijima stvarno tako rade, to je užas blagi. Sve jedno te isto, a onda neko na to peva. Ako bolje poslušaš albume folkera, to je sve jedna ista pesma. Samo se melodija razlikuje.

    Ima nas koji se borimo protiv toga, ali nas je svakim danom sve manje...

  15. Она побеђује, докле год је људи који су спремни да причају о њој. Небитно да ли је пљују или хвале. Нема лошег маркетинга. Једини начин да се врати у мрачну анонимност, у којој јој је и место, је да сви престану да уопште размишљају о њој.

  16. Ma ona je divna. Kad bih ja prlazio kraj neke kaljuge u autu, a ona išla pješice, ja bih dodao gas i zaprskao je od glave do pete.

  17. Ovu emisiju (?) sam gledala svega par puta, i to samo ono što je kačeno ovdje na sajtu, ali čini mi se da se JK u njoj i više nego dobro snašla (a rekoste da tu obično gostuje sasvim drugi profil ljudi; to je već njen uspjeh, neko već i to reče). Zamislite da su Cuku pitali o muzičkim žanrovima (i pojmovima, uopšte) sa kojima on nema nikakvih dodirnih tačaka... I stvarno, da li je ova žena pogriješila rekavši da rokeri ne žive nego životare, i da je to zato što su nesposobni?

    Ateista je, je li? Pa bilo bi poprilično licemjerno da se ona busa u grudi silikonske i boj sveti bije za pravoslavlje, zar ne? Isto i bilo i da je izabrala bilo Bitlse bilo Rolingstonse. Lejdi Gaga - šta drugo?

    Ona je sposobno biće, koliko god mi mrzili njen lik i djelo. U svom poslu, a to je upravo kreiranje tog svog lika i djela, ona je majstor, i svi marketinški stručnjaci mogu samo da joj se sagnu. :)

    E da, i meni je veći blam kad neko želi da kaže neku kul-arhaično-pametnu riječ pa ne uspije da je izgovori (blagoglagoljiv - to čak i Đule može da kaže), nego kad napravi lapsus i kaže "dno" umjesto nekog pridjeva za opis trenutne muzičke scene. A ni tu nije omanula.

  18. Živote! 28690567 falševa na jednom snimku. A tek pesma... Najgore od svega je što se vidi da se trudi i da ide kod nekoga na časove, ali taj neko očigledno nije u stanju da joj pomogne.

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.