Svi gotive, a ja pljujem...

1. RHCP i naravno svakog ko misli da oni vrede. Mislim, vrede im mozda 3-4 pesme, ostalo je go kurac, i to strokavi rumunski minijaturni kurac.

Амин.

2. Ovo isto ali za neprejebivog: Edson Arantes do Nascimento known by his nickname Pelé

Ma da. Osvoji ti Svecko prvenstvo sa 17 godina i postigni gol u finalu i dominiraj onako kako je on dominirao pa onda možeš da kažeš da je precenjen.

3. ПОКЕМОНЕ МРТВЕ ЦЕО ЈЕБЕНИ НАЈН ГЕГ ДРКА НА ПОКЕМОНЕ СМРДЉИВЕ

4. Ma smesan je Pele, narocito kad sam sebe slavi, time dokazuje koliko je jadan. Od njega je bilo bar 10 boljih igraca u istoriji, ako ne i vise.

5. meni je isto toliko smešan i Maradona....Realno fudbal u ono vreme nije bio na istom nivou kao što je sad, da igra u ovo vreme bio bi obična kurčina prosečna, nešto tipa Ajren Roben ili tako nešto. Od smarača Pelea i Maradone ima ne 10 nego bar 20 igrača koji su po svemu bolji od njih.
    A da ne pričam za Pelea koji je igrao u vreme kad prođeš odbrambenog igrača on te ni ne napada više....
    3. Nazario de Lima Ronaldo
    2. Zinedin Zidan
    1. Tieri Anri
    Tačka.

6. narocito kad sam sebe slavi, time dokazuje koliko je jadan.

To i mene nervira, i kod njega i kod Maradone, ali jebiga, oni i jesu bili jedni od najboljih u istoriji pa zato verovatno i imaju pravo na to.

7. oni i jesu bili jedni od najboljih u istoriji pa zato verovatno i imaju pravo na to.

Oni su bili najbolji u svoje vreme, i to je sve.
    Fudbal napreduje stalno, tehnički, taktički i na svim drugim poljima.
    Mesi (kog ne podnosim) je davnih dana prešišao Maradonu po znanju i umeću, al i dalje se spominje Maradona kao broj 1.
    A koliko ih je posle njega bilo koji su tehnički mnogo savršeniji od njega...baš bi voleo da vidim dal bi Pele mogao da šeta vidića i Ferninanda ili Nestu, Pujola, bilo koga kao što je šetao one amaterčine u svoje vreme

8. Ево поново исте раправе по милионити пут али ипак морам да поделим своје, и једино исправно мишљење.
    Не можемо директно поредити Пелеа или Марадону са Месијем, Зиданом итд. То је исто као да посматрамо плате играча тада и сада. Из разноразних разлога који првенствено укључују инфлацију, пораст тржишта и модерне технологије сада су зараде милионске док су тада биле можда пар десетина хиљада. Да ли то значи да је Меси са својих 20 милиона годишње бољи? Наравно да не!
    Да би одредио ко је бољи мораш да гледаш тог играча у његовом времену, што ће рећи јачину тадашњу конкуренције, допринос тиму, титуле а још важније је услове у којима је играо и тренирао. Кад је Пеле играо играло се практично у цокулама, тактичке замисли су биле у настајању, услови у којима се играло сто пута гори, тренинзи мањег интензитета, путовало се данима на госотвоања а о исхрани нико није ни водио рачуна. Али наравно сви су имали исту полазну тачку односно исте услове. Данас опет сви имају међусобно исте услове, те зато треба занемарити време.
    Још један пример. Да ли је неки лекар од пре сто година лошији од данашњих само зато што му је рецимо смртност пацијената била 30% а данас је неком 10%? Неки би рекли да је лошији. Погрешно. А сад ако погледамо мало дубље, и сазнамо да је конкуренција првог имала 60% умрлих а овог другог 12% закључак се сам намеће.
    И за крај, најсмешнији је аргумент да су се противници склањали Пелеу. Зашто се нису онда другима склањали као њему? Једини нормалан закључак је да је био толико бољи од других да ови ни фаулом нису могли да га зауставе. А данас. Ако се сложимо да је Меси тренутно најбољи фудбалер да ли можемо да кажемо и да је он толико бољи од других. Кристијано, Ћави, Инијеста су му за петама. Разлика је минимална.
    Исто као што ти пљујеш сад Пелеа и Марадону тако ће неки ретард за тридесет година да говори да Меси и Ћави немају појма.

9. meni je isto toliko smešan i Maradona....Realno fudbal u ono vreme nije bio na istom nivou kao što je sad, da igra u ovo vreme bio bi obična kurčina prosečna, nešto tipa Ajren Roben ili tako nešto. Od smarača Pelea i Maradone ima ne 10 nego bar 20 igrača koji su po svemu bolji od njih.
    A da ne pričam za Pelea koji je igrao u vreme kad prođeš odbrambenog igrača on te ni ne napada više....
    3. Nazario de Lima Ronaldo
    2. Zinedin Zidan
    1. Tieri Anri
    Tačka.

Koja glupost reći da od njih ima 20 boljih fudbalera? Fudbal je bio krš kad je igrao Maradona? Znaš li ti kad da je on igrao samo par godina pre Ronalda, Zidana i sličnih?
    A što se ovoga tiče da prođeš igrača i da te ne napada više je još veća glupost. Drugi stil igre. Što ne znači da su slabiji timovi bili tada. Samo znači da je drugi stil igre.

10. тротоар у мом насељу. кад су га одрадили пре пешес година, сви га готивили, а ја пљув'о онако као прекаљени џибер.

11. A što se ovoga tiče da prođeš igrača i da te ne napada više je još veća glupost.

Šta pametuješ bre, jel si odgledo makar i jednu utakmicu iz 50ih i 60ih...

Koja glupost reći da od njih ima 20 boljih fudbalera?

Ovo je glupost.
    Od Pelea ima ne 20, nego 120 boljih igrača koji su došli posle njega. On je bio za klasu bolji od svih u svoje vreme, al u poređenju sa nekima koji su došli posle je go kurac.
    Tačka.

12. Šta pametuješ bre, jel si odgledo makar i jednu utakmicu iz 50ih i 60ih...

Uživo ne.

Ovo je glupost.
    Od Pelea ima ne 20, nego 120 boljih igrača koji su došli posle njega. On je bio za klasu bolji od svih u svoje vreme, al u poređenju sa nekima koji su došli posle je go kurac.
    Tačka.

Da ne bude zabune, Pelea hronično ne podnosim, ali je malo debilno reći ovo što si ti rekao.
    Izađi na poljanče, prođi jednog igrača pa onda seri po Peleu i sličnima.

13. Izađi na poljanče, prođi jednog igrača pa onda seri po Peleu i sličnima.

Hah sine, od pionira do omladinaca sam bio povremeni član reprezentacije, tj. nekih skoro 3 godine ukupno.
    I nije nikakvo malograđansko hvaljenje, al eto...čisto da vidiš da ne pričam o fudbalu na osnovu gledanja istog putem tv ekrana i igranja u školskom dvorištu.
    EDIT: a nije nikakav problem da se organizuje neko pičenje fudbala. Ostalo je znanja što se tiče igre, jedino malo pluća zajebavaju...

14. On je bio za klasu bolji od svih u svoje vreme,

У овој реченици си одгоненуо сву мудрост али изгледа да ни сам не разумеш шта си рекао.
    Пеле је био бољи за класу од ривала а сви остали (осим Марадоне) су били или јесу за пола класе бољи. Енде. Паметном довољно.

15. У овој реченици си одгоненуо сву мудрост али изгледа да ни сам не разумеш шта си рекао.
    Пеле је био бољи за класу од ривала а сви остали (осим Марадоне) су били или јесу за пола класе бољи. Енде. Паметном довољно.

Znači može da se kaže da je Abraxus najbolji autor svih vremena, jer on kad je pisao nije bilo mnogo onih koji su mogli da mu pariraju. A kad je sajt počeo da se razvija i da dolazi do gomile drugih autora koji mnogo kvalitetnije pišu od njega, ali zbog konkurencije koja je sve jača i jača ne mogu da odskaču baš toliko koliko je on odskakao od onih na početku koji su bili teški šit...jel to znači da je on generalno bolji i od frenkija, burzuma i da ne nabrajam sve ostale...?

16. Raspala babetina Lisa Ann. Ne bih je jebo, ozbiljan sam. Pljuvao bih joj šlajmare u facu koliko je ogavna kao pojava.

17. Znači može da se kaže da je Abraxus najbolji autor svih vremena, jer on kad je pisao nije bilo mnogo onih koji su mogli da mu pariraju. A kad je sajt počeo da se razvija i da dolazi do gomile drugih autora koji mnogo kvalitetnije pišu od njega, ali zbog konkurencije koja je sve jača i jača ne mogu da odskaču baš toliko koliko je on odskakao od onih na početku koji su bili teški šit...jel to znači da je on generalno bolji i od frenkija, burzuma i da ne nabrajam sve ostale...?

Нисам баш читао Абраксуса (или се несећам) али претпостављам да можемо да га сврстамо међу најбоље ако не и најбољег. Зашто? Ево зашто. Ти гледаш само једну страну медаљу а потребно је да погледаш и другу. На тој страни коју си погледао пише да тада није било много оних који су могли да му парирају. Ок, слажем се. Окренимо сада другу страну. Пошто је квалитет дефиниција субјектван, ондносно једна дефиниција може некоме да се свиди а другоме не, као заједнички именилац морамо да узмемо број плусева, односно број регистрованих чланова које су могли те плусеве да дају. Тада је било хиљаду, две, три, пет или колко већ регисторваних а данас је чини ми се преко двеста хиљада. И ако изузмемо бановане, дупле итд (којих је било и тада) опет је тај број многоструко већи. Има још ствари које ту могу да утичу. Рацимо тада није било праћења, није било постера, Френки којег си споменуо је био модератор...

18. Izjave ljubavi na fejsu i slicni statusi (ostavio me, ostavi me, crko dabogda i sl) i jos gomila slatkastih stvari koje svi lajkuju, jednom napisem status o ljubavi i imam 50 lajkova, a na nesto normalno dobijem 2-3. Na vukajliji na bilo sta dobijem 2-3 plusa...

19. Aj molim te idi pogledaj njegove defke i uporedi ih, ne sa najboljim u današnje vreme, nego možeš i sa nekim solidnim autorom. I iskreno reci kako ti deluju njegove defke...
    Razumem ja šta ti hoćeš da kažeš.....samo...ne slažem se sa tvojim mišljenjem i to je to.
    Pele je bio najbolji jer je fudbal u to vreme bio smešan u odnosu na današnji fudbal i nije imao neku konkurenciju, a može da priča ko šta hoće, tad se fudbal igrao tako da kad igrač prođe igrača ovaj ga ne lupa sa leđa da mu polomi noge nego prestane da trči za njim...fudbal je igrao samo onaj ko ima loptu, ostali su blejali.
    Danas se fudbal mnogo više igra bez lopte nego nekada. I šta bi onakav Pele mogao da uradi u današnjem fudbalu realno?

Rekli o sajtu

Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Kurir · 20. Februar 2011.