Podijeli sa Vukajlijašima

1. majmun je ušo u tenak.

nije

2. lakonski zborim

celt

valda zborim

melk

3. Stalno potenciraš to valda kad pišeš

Valjda mi vuče na šiptarski previše, ružna je i rogobatna reč i iritira me generalno. Šta će tu lj koji moj kad može lepo samo l da stoji i milina. Zamisli hvalja ili mljadost, na šta bi to ličilo. Pod hitno treba da se apeluje na to da se valjda sanira.

4. meljkor ispravla srbski jezik.

5. Zašto ne? I kj bi trebalo da imamo, ako ćemo po ps-u, jer šmeker i kaseta, ili kepec i kolač, ne zvuče isto. Kao što su L i Lj dva različita slova trebalo bi da imamo i k i kj, molim lepo.

6. Lj siptarsko slovo, u pravu si Meljk.

7. Meljqor Shabachqi

8. odeljenje je pravilno, odelenje nije
    valjda je pravilno, valda nije
    nastalo od ''valja da'', kolko se sećam valjda

9. Lj je nekako juznjacko, nazadno, pogano i prostacko, dok L je progresivno i kul (a ne kulj), lagano a efektno, stameno nekako

10. galantni ta zar vi niste južnjak

11. Ma jok, ljubazan, bulja, moljac...Lj je neophodno naravno. Ali valjda mi je rogobatno jako i smeta mi, ne volim ga. Valda mi je po zvučnosti kao hvala, tako bar doživljavam. E sad zamisli hvalja, zvuči šiptarski bukvalno. Tako da što bi rekla Ceca, zadržaću pravo itd.

Kj zdruge strane mora da se ubaci u bukvare, jer jedno slovo jedan glas, a patike i kapa imaju dva glasa, iako se piše samo k. Ne može tako, pravda za slovo kj.

12. Parket patke majke
    kiki kipi kita

U suštini prelazi u kj samo kad je pored e ili i.

Ali

Ljimunada, ljopata...I l prelazi u lj samo kod u ili i. Može i kod e, tipa ljeb te jebo, ali to već izlazi van okvira. Ono, kj ima sve predispozicije da postane jubilarno 31. slovo i nema razloga da ne bude tako.

13. Brt meni k zvuči isto bez obzira pored kojeg slova u reči stoji, ti mora da imaš govornu manu za koju niko nije imao srca da ti kaže do sada, valjda. :-DDD

14. Brt pa ne može ker i kuka da zvuči isto jbg. Ne K J kao Kjoto, tu su čista oba slova.

15. Ne razumem te, šta ti je to kj? Pišeš patike, kapa, koje kj tu sad leb te jebo?

16. Kjer, kjuka, patikje, wtf
    Jel pričamo o srpskom jeziku šta

17. I dare you motherfucker.

18. Uzmi recimo kliker, to je najbolji primer jer imaš i jedno i drugo u istoj reči. Pokušaj da prvo k izgovoriš i na drugom mestu na isti način i videćeš kolika je razlika. Ili kika, tu je kj na prvom a k na drugom mestu. U kokoška imaš samo K, u kiki imaš samo kj itd.

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.