Podijeli sa Vukajlijašima

1. pa zašto onda misliš da je prirodno stanje veganstvo kad ti treba 10+ suplemenata dnevno? znači da nije prirodno i da ljudima treba meso. nolo jeste super ali nolou treba kondicija, a ne snaga. da dođe jedan dan sa mnom u teretanu zgnječio bi ga teg

2. mada realno šta je nolo super i on izgleda kao glista. zar se nije on okanuo veganstva beše? nešto mi je promaklo izgleda

3. Odakle sad ta priča da ti treba 10 suplemenata dnevno? Ko vam to prodaje ljudi? Šta ti treba, gvoždje? Imaš ga u koprivi kolko hoćeš. Onih nekih superhranljivih stvari zbog kojih se preporučuje riba imaš u peršunu. Gomilu proteina imaš recimo u grizu. Ja sam čovek od skoro 90 kila koji jede meso, bukvalno - leti šunku sa paradajzom + pohovano i faširano ponekad, zbog ukusa, jer baš volim hranu jbg. Slaninu jako retko, kobasicu još redje, krmenadle, prženo i kuvano meso nikad, pečenje takodje nikad (kreće mi pegla na prvi zalogaj pečenja, krvavica, švargli i ostalog). Jedem sir doduše ponekad i mleko sam počeo ponovo (kuvam griz s njim) ali sam zato izbacio jaja baš dosta, valda mi organizam ne traži zbog mleka.

4. Šmoklja
    al ukusna hrana volim je

Kad sam kuburio sa želucem bio dve godine, dobio naravno dijetu koje moram da se pridržavam i listu namirnica koje bi trebalo da izbacim. Kad sam je video, samo što nisam zaplakao, bukvalno, jer volim hranu baš. E sad jbg, po nekoj računici, što pre ozdravim pre ću moći da se vratim starom dobrom klopanju, i skontam da je bolje ispoštovati taj strogi režim 3-4 meseca nego praviti kojekakve kompromise sa samim sobom, i jebavati se sa tim dve godine. Na kraju sam se svejedno jebavao i sredili me ne doktori (mada sam sve ispoštovao i grunuo brdo love na lekove i ostalo) već čajevi, ali nebitno to.

Izbacim dakle sve sa liste, čak i začine - čak i so na neka 4 meseca. A volim jako i slano i ljuto i kiselo a slatko pogotovo. I očisti se organizam od otrova, jer puni smo otrova jbt. Hrani se vratio ukus. Jabuke slatke, hleb mi čak bio preukusan. Ali prodjem pored ggirosa i onih kobasičana i krene mi pegla bukvalno, neće telo više da se hrani tim stvarima. Sad kad udjem u pekaru nekad retko, mogu da pazarim mekike i to je to. Ono ostalo gledam i - ne mogu da me jebeš, jednostavno, zgadilo mi se. Ne zato što sam zauzeo neki stav prema svemu tome već naprosto fizički ne mogu, neće stomak to više da jede.

5. valda mnoge zene ljubile su mene
    pa ne ljubih ni ja samo jednu, valda

6. melkov omiljeni fudbaler
    Horhe Valdano
    drugi omiljeni
    Karlos ValdArama

7. pa fudbal nije u njegovoj

S
    V
    E
    R
    I

interesovanja

8. Valdano da

Valjda mi je odvratno krajnje, ko hvalja ili svaljiti. Ko Šiptari jbt, užas jedan. Ko je to izmislio da se kaže valjda.

9. nije isti protein iz junetine i iz soje :)

10. kucaj soy boy na guglu pa uporedi sa kirijakosom kapakoulakom na primer

11. vi ste stvarno opičili pod stare dane, ja ne znam nikog ko je vegeterijanac/vegan a da je iole zdrav. svi izgledaju Bože sačuvaj kao da primaju radijaciju.

To druye nisu pravi veguni nego debili što žive na humusu

12. Ja i dan danas koristim suplemente, a nisam vegun. Ne vidim šta je loše u tome što znaš koji minerali su ti potrebni pa ih pojačaš

13. Moraš jako da paziš. Dobijaš vitamine ili minerale direktno, organizam se razmazi i neće posle više da ih izvlači iz hrane, mrzi ga. Tako nešto.

14. Haha Melk kad nekad nešto kaže ovako, to izgleda glupo ali nije nego ga on tako narodski sroči da gledaš i kontaš šta ovaj lupa brt..

Tačno, najbolji su vitamini koji se dobijaju iz hrane, kad ih organizam sam "izvlači" ali proces apsorpcije je više manje isti. Zapravo, uvijek imaš samo dvije vrste vitamina:

1. Topivi u vodi
    2. Topivi u mastima

I tu je jedina razlika u apsorpciji kakvu naš organizam prepoznaje.

Dobijaš vitamine ili minerale direktno

To direktno dobijanje vitamina je zapravo apsorpcija vitamina topivih u vodi, (C i B kompleks) gdje se vitamini te skupine apsorbuju direktno u krvotok kroz digestivni trakt

S druge strane Vitamini topivi u mastima se skladište u jetri i ne moraju svi odmah završiti u krvotoku, zato ih ne moramo uzimati na dnevnoj bazi jer ih tijelo skladišti ali isto tako trebamo paziti jer pretjerana količina može imati toksične učinke.

Osim vitamina D, mislim da nijedan nije sklon nekoj zloupotrebi a sreća je ta što se u apotekama najčešće sreću neke male količine pa je često ionako beskoristan kao dodatak prehrani.

U suštini, uz uravnoteženu ishranu i bez oboljenja, neće ti trebati suplementacija vitaminima. Još jedan faktor je kvalitet suplementa. mnogo je govana na tržištu.

Već sam jednom govorio da sam od suplemenata jedinu korist vidio kod B kompleksa.

15. хезно
    pa zašto onda misliš da je prirodno stanje veganstvo kad ti treba 10+ suplemenata dnevno? znači da nije prirodno i da ljudima treba meso. nolo jeste super ali nolou treba kondicija, a ne snaga. da dođe jedan dan sa mnom u teretanu zgnječio bi ga teg

Ne mislim da trebaju suplementi. Ne mislim ni da se novax roka suplementima u klasicnom smislu fazon apoteka suplementi

Na kraju krajeva sto se vise veganski hranis fazon 70 posto i jedes meso dva tri puta sedmicno sigurno da je zdravije nego tri puta dnevno da jedes mesinu.

Zato se onaj nadal i raspada i lepi kosu svako malo na celu da bi izgledao dostojanstveno ahaha

16. Sve u svemu post je zabluda veganstvo je true

17. E da magnezijum npr ne možeš da uzmeš iz tableta, svega nekih 4%. Tako da jedi bademe, ili još bolje utrljavanje u kožu.

18. post je zabluda veganstvo je true

Jevreji po konc. logorima koji su imali dovoljno sreće i umešnosti da iz njih izadju živi, imali su po 35-40 kila na kraju. Takvi su radili njteže moguće poslove po 16-17 sati dnevno, svaki dan, goli i bosi po snegu itd. Matematički je nemoguće da budu živi no eto, preživeše. Post je čudo.

Isus, i ne samo on, na početku odlazi u pustinju i posti 6 nedelja (ne znam da li jede bilo šta, nauka kaže da nekih 6 nedelja možeš da preživiš bez hrane mada izgleda može i duže), nakon toga tek kreće da izvodi čuda i ostalo. Ovo nije pomenuto u NZ tek tako. Takodje, Lazara kad podigne iz mrtvih, to je jedini slučaj gde se odlučio da prvi deluje - u svakom drugom (izlečenje slepila i ostalog) ljudi dolaze Njemu i traže pomoć, i nikoga od njih ne odbija. To je takodje važno.

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.