Podijeli sa Vukajlijašima

1. Nabasao sam na ovo na fejsu, ne znam da li je autenticno. Ali uglavnom fino zvuci:

Ево шта је писало у пасошу Краљевине Југославије као порука исељеницима:

"На путу се владај пристојно и обзирно према свакоме, а нарочито према жељезничком и бродском особљу, затим према женама и деци.

– Буди посве спреман за искрцање, чим брод стигне у луку. Рубље на Теби нека је чисто, а одело уредно и лице ведро.

– У новој земљи буди озбиљан и исправан; покоравај се законима и властима; не говори зло о тој земљи, а на своју земљу не заборављај.

– Не примај посао који те сувише понижава и не ради за мању плату од осталих радника, не конкурирај другим радницима већ буди солидаран с њима па ће Те поштовати и тражити радници и послодавци.

– Не опијај се и не коцкај.

– Новац штеди и шаљи својима у стари крај и то преко Поштанске Штедионице, јер Ти је новац у Поштанској Штедионици посве сигуран, пошто држава јамчи за то. Не поверавај новац разним непознатим банкарима, посредницима и агентима.

– Ако Ти је потребан какав савет, заштита, или што друго, обрати се на нашег Конзула или Исељеничког Изасланика.

– Учи језик земље у којој си, јер ћеш лакше тако проћи, али не заборављај свој матерњи језик и са својом децом разговарај само на матерњем језику без обзира да ли су деца рођена у старом крају или у новој земљи.

А сада било Ти сретно и до виђења! Знај, да ће се Твоја отаџбина веселити Твоме повратку.

2. Saveti dobri jedan kroz jedan.

Mesni, zavisi šta želiš postići iseljavanjem. Ušteda para, kvaliteta života, dodatno školovanje? Zavisi i od jezika koje znaš i koje si voljan naučiti.

3. Meni burazer konkurisao iz Čikaga za grinkard i - dobio ladno. E sad jbg, u vreme kad je tražio, već je bio debelo prekoračio dozvolu za ostanak i, iz straha da ga ne provale i deportuju, napiše da konkuriše iz Srbije, delovalo mu logično. Fora je medjutim u tome da GK moraš da podigneš lično, tamo odakle si konkurisao; probali bili preko advokata, ćale takodje...C, mora lično. E sad opet jbg da se vratio kući ovi bi izvalili da je živeo brdo vremena ilegalno, trpeo bi neke sankcije i možda bi na kraju izvisio za GK, nije hteo da rizikuje, ostane u Čikagu i ovo mu propadne, pošto postoji neki rok u kom moraš da ga uzmeš. Eto. Al hepiend negde na kraju, oženio Južnokoreanku i živi sa njom (ljubav), prethodno ženio crnkinju za papire i to krenulo kako ne valja, svašta moglo da bude.

4. Drugi burazer, od ujaka, ženio crnkinju za papire takodje, 20.000 dolara joj dao i sve prošlo glatko. Eno ga juče baš dobio drugo dete, ide mu dobro hvala Bogu. U početku i kasnije se mučio i rintao naravno, posle sve došlo na svoje.

5. znam engleski, ruski, nešto nemačkog, poljskog i jebiga, malo španskog. ali pola tih jezika u životu neću opet upotrebiti, pa nema smisla. ali nekako ne bih da provedem ostatak života u ovoj prelepoj državi obzirom da sam nekakav "inženjer" i mogu se odseliti i uspevati u državama sa boljim životnim uslovima, što amerika možda i nije.

6. Генијала је потез у 2023 рађати децу у УСА осим ако их рађау у Амишкој заједници

7. brt Švica, norveška, Pacifik prepička, Kanada. Čak i buđava Irska je bolja od ostanka.

8. Švica

Jes, pa da izgubi dusu i prestane citati knjige

9. u pravu si, ništa Švica, uloženo-dobiveno se ne poklapa. A i morao bi voziti usisivač.

10. ne planiram rađati decu, još manje rađat ih u esadeu.

11. znam engleski, ruski, nešto nemačkog, poljskog i jebiga, malo španskog.

Odlično, imaš sve predispozicije da glumiš sporedne negativce po filmovima.

12. ne planiram rađati decu, još manje rađat ih u esadeu.

(ispija čaj od idjirota)

C. Moj komšija od brata, fin čovek, ali nije hteo rađati decu. Evo sad ga ta ista deca tuku i baš mu je teško, pati. Oteo sam mu neki dan Kurir i dao mu Braću Karamazove da čita, da mu bude lakše.

13. Pa ono kad smo već kod toga, u Australiji živi 49 miliona kengura, a u Urugvaju svega 3.5 miliona ljudi, što faktički znači da kada bi kenguri rešili da napadnu Urugvaj svaki stanovnik bi morao da se bori sa njih 14, pa ti sad vidi.

14. u Australiji živi 49 miliona kengura, a u Urugvaju svega 3.5 miliona ljudi, što faktički znači da kada bi kenguri rešili da napadnu Urugvaj svaki stanovnik bi morao da se bori sa njih 14, pa ti sad vidi.

pis of kejk jbt. udjes tenkovima... ustvari sta koj kurac tenkovi dovoljno u automobil da udjes sa puskom i sta ce ti rade kenguri, da ti iskrvare po sofersajbli da ne vidis?

razmisli malo covece?

15. zatvoris prizemlje i target practice sa 1. sprata. skacu, al ne tolko.

16. koje pocenjivanje coveka kao alfa predatora na zemlji... da je 49 mil lavova, nilskih konja i slonova napalo pa bi se izborili ko iz picke protiv zivotinja.

i to osnovnim oruzjem, da se ne pali tesko naoruzanje.

jbt, ides zubima na dronove.

17. Ma zgazili bi ih kenguri ko pačja govna, ne loži se.

18. borba sa protivnikom koga zaustavlja malo povisa ona kokosinjac ograda ili zid.

plus ne ujedaju, sutiraju samo. jedino kako mogu da ubiju ljude je ako su u ogromnim grupama, a to se lako kontrolise modernom vojskom.

ovako random kengur koji pobego po gradu i to... australija danas bukvalno. sutnes ga par puta.

mozda bi kenguri ustvari i hteli da napadnu australijance, ali su dovoljno pametni da su svesni svojih sansi u toj razmeni.

melkor kengurostrateg :)

19. ajde razvi malo strategiju bolje. 14:1 u otvorenoj borbi sa ljudima je pickin dim, neam sta da traze kenguro. morali bi da budu malo pametniji, gerila, resursi, propaganda, nesto ko komunjare po kubi.

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.