Разноразно питање

1. Turi one spiralne, najmanje uzimaju prostora.

2. Да објасним ситуацију..
    Викендица је 4*6, овај један зид од 4м је цио у стаклу, наспрем тог зида је улаз.. На приземљу мора да буде: Дневни боравак, кухиња, трпезарија(Ал може шанк да послужи) и купатило. Горе треба да ми буде нека галерија(не цијели други спрат, него само пола заузима), и ја требам да повежем то..

Онда турај дрвене мердевине, широке. Ако ти је тако мали простор, безумно ти је било шта друго да стављаш. остави макс трећину тавана отворену да би се горе лакше грејало (кад сам већ код тога, чиме планираш да грејеш?), и горе спаваоница.

3. Горе треба да буде дио за одмор, спавање..

4. to ti je premalo da bi mogao da staviš klasične stepenice, zato što tu ide i podest i tako dalje, zauzećeš bukvalno celu prostoriju sa stepeništem. Najidealnije rešenje su ti spiralne, one zauzimaju malo prostora

5. Idealne za tebe.
    http://i53.tinypic.com/r20nll.jpg

Za spuštanje kupiš 3 metra cijevi col i po i spuštaš se kao vatrogasac.

6. Pa ovakve stepenice bi morale da budu strme ko merdevine ako nema podesta

7. Вита ПВТ
    Не може ово..морају степенице бит, ово су мердевине..

8. Pa napravi stepenište sa jednim manjim podestom, strmije i kraće, koda mora biti po JUS-u, uglavi sve u mali prostor i amin.
    Ili stavi spiralu.

http://www.toxel.com/wp-content/uploads/2010/03/staircase05.jpg

EDIT:

Čak mislim da su ove spirale ovakve pičkin dim za napraviti. Treba ti dobro željezo i čoek koji zna kršteno zavariti. Zavariti željezo za željezo, ne drogu.

9. Зајеби ти то. Нарокаћеш се неком лозом па ћеш изгинути ко Манчестер.

10. Čak mislim da su ove spirale ovakve pičkin dim za napraviti. Treba ti dobro željezo i čoek koji zna kršteno zavariti. Zavariti željezo za željezo, ne drogu.

Јебеш то, какав год да је вар, ако нема бочно укрућење, а хода се нон стоп, кад тад ће да оде у курац...

11. Na koju foru ovde covek moze da dobije ocene za defke?
    Citam svakodnevno kako se svi kunu u defke,kako je to sustina sajta,kako su neki procitali svaku defku na sajtu, dobar autor,los autor, i resim ja tako da probam .
    Nisam neki defindzija, imao svega 6 defki napisanih do pre neki dan, a i njih sam morao zbog limita za postere i tako neka sranja.
    Napisem ja dve defke (nije reklama, nemojte ici da ih citate,nije to cilj ovog posta), i na jednoj dobijem ukupno 26 glasova, a na drugoj celih 13. Ako tome dodamo cinjenicu da imam 7 pratilaca (btw, ne znam sta to neke zanima kod mene lolo), dobijemo cifre da je osim tih 7, kojima je defka iskocila na pocetku, jos svega 25 ljudi procitalo moje defke.

I onda vidim prica se po sajtu kako treba staviti granicu 1000 poena za neke stvari, kurci palci, pa vidim kako neki napisu internu foru i za nju dobiju 80 glasova za 2 cuke, i skontam da je cela poenta vukajlije naci autore sa kojima ces da komuniciras svaki dan, lizes bulje, i dobijas plusice ko kurve sidu.

Kako neki pocetnik, koje svi toliko prozivate, moze da prestane da bude pocetnik, kad po napisanoj defki dobije 15ak glasova? Ako pretpostavimo da su 2/3 pozitivne ocene, to znaci da pocetnik mora da napise oko 400-500 defki da bi presao cuvenu granicu 3000.

Nemojte misliti da sam ja nesto uvredjen ili tako nesto, realno boli me rac za rankove , glasove, pluseve i minuse, samo mi je ova misao pala na pamet.

I onda kad se redom cita na forumu kako je bitan kvalitet, prisustvujemo odabiranju defki kao modovskom vracanju usluge (licno video, napisano na nekoj od tema onomad), odabiranje malog kera i slicnih zajebancija (za koje neko ko ne prati forum nema pojma da su zajebancije), odabiranju defki "cale - tata", al kad novajlija napise nesto sto nije uber smesno, zavrsava na groblju.
    Zasto lepo gore umesto VUKAJLIJA RECNIK SLENGA ne pise

Vukajlija - Recnik slenga za ljude koji se druze na sajtu

i svima ce biti lakse?

12. Gazimudo, za ovaj drugi deo te ne podržavam, za ovo lizanje i za menjanje naziva sajta. Ali što se tiče prvog dela posta, tu si u pravu. Kunu se u defke, a ja npr. sam srećan kad dobijem 30 ocena na defki, kakva god da je, lupajte i minuse, nema veze, samo da ima ocene. Od poslednjih 20 defki, možda 5 ima više od 20 ocena. Koj kurac će mi skor 19:1? Znači da u proseku samo 20 ljudi čita manje popularne i nepopularne autore.

13. Искрено, да те боли курац, не би оволико писао. Пиши кад ти се пише, и шта ти се пише. Ако ти је стало, гледај како пласирани пишу, и јебига, пришљамчи се. Не знам шта да ти кажем.

14. jbg, prije je bilo mnogo više ljudi koji su čitali i ocjenjivali, sada odabrana defka jedva skupiukupno 1000 glasova, recimo vidite koliko ova od prije ima http://vukajlija.com/razlozi-za-zensku-nervozu/261064, neki posteri su imali i po 5000 glasova.

15. Jedino rešenje - da se nepoznati autori međusobno ocenjuju (NE LAJKUJU, VEĆ REALNO OCENJUJU) što više. Ne bi bio prvi put.

16. Нарокаћеш се неком лозом па ћеш изгинути ко Манчестер.

Нот ћоол.

17. @ drogirana veverica

Pa to hocu da ti kazem, nepopularni autoru dobiju 15-20 ocena po defki, i ako neka od njih ima skor 20:0 opet ce biti nebitna. A onda neki ultra mega giga uber popularni autor napise sasvim prosecnu defku i dobije 80:20, i bole ga patka. Opet je 3x bolje prosao od nekog nebitnog.

@ vita

Stvarno, iskreno me zabole. Pre ove dve defke od pre par dana , mislim da mi je poslednja defka od pre godinu,ako ne i jace. Poster nisam napravio ne pamtim, a reakcije sam brzo izgustirao,sad me mrzi da trazim gifove po netu.

Poenta cela je, bolje ti je da imas dosta "drugara" na sajtu,nego da pises ko nezdrav.

I da, za pisanje onih 400-500 defki, novajliji ce biti potrebno oko godinu ipo dana.

18. slabo citanje je veliki problem definicija
    imam gomilu defki sa ocenama tipa 14:1, 17:2, 22:3... sto je jako dobar skor za defku koju nije procitalo puno ljudi, ali i dalje imam manje ''koristi'' od nje nego od definicije koja ima tipa 52:32
    poenta: ove prve defke su po nekoj logici o odnosu glasova kvalitetnije od ove koja je popularnija, ali autor nema nikakve koristi : em manje pluseva, em ga manje drugih zapazi
    mozda ne bi bilo lose da se uvede neki koeficijent umesto prostog zbira

19. Poenta cela je, bolje ti je da imas dosta "drugara" na sajtu,nego da pises ko nezdrav.

За шта боље? Од кад је скор мерило квалитета? Има на овом сајту море аутора лошег скора са добрим дефиницијама. Не мора да ти импонује кад ти ШонеМунзе95АЦАБ каже "ТО ЦАРЕ ОПЛОДИ МЕ ЛЕГЕНДО БЛАРГХ +++++ патрик", нити то значи да ти је дефка до јаја. Кад тад, ако су ти дефиниције добре, биће примећене. Не брини се. Има опсесивно компулзивних читача који имају укуса. Мислим, да се разумемо, ја први нисам један од њих, ал ајде.

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.