Prijava

Ниси добро линковао, неће да отвори.

Хвала Шмокљо.

https://youtu.be/nXyUoeMaUBI

Je l jeo neko ovo? Ukiseljena kora lubenice wtf.

Ja jedem i moja zena i deca i moja baba i deda ukupno trista godina jedemo kiselu koru lubenice vec deseto koleno koje radi tako ja garantujem nema bolji proizvod u svetu

Znaci ima ukus kurca, bolje zaobici

Preteče li Chevu 8 Rihtera?

Ima li neko ovde ko se loži kad riba ima onu alku u nosu ko bik?

https://www.byrdie.com/thmb/UfVI4LMafJ9sB_-M1aZtyHlVhfU=/1695x1491/filters:no_upscale():max_bytes(150000):strip_icc()/GettyImages-510333166-72dacb5629cb443db626cd133af48ad8.jpg

Ili da zna nekog ko je u fazonu uuuuuu tebra, vidi ovu kako joj je hot ovaj prsten u nosu, ubio bi je od kurca?
Mislim je l nekom to lepo? Ne osuđujem samo me zanima, meni vazda bilo odbojno.

Meni je to odvratno, ko krmača je. A zanimljivo da to sebi urade skoro isključivo vrhunske pičke, možda je onda tom koji dobije priliku da jebe lakše da pređe preko toga, jebem li ga.

Pa i preci su joj vrv nosili kojekakve obruče u nosu

Meni je to odvratno, ko krmača je.

Još samo onu markicu na uvo da okači i pravac stočna pijaca lolololo

Jel sam ja blesav ili nasi novinari ne umeju da koriste rec "odnosno"? Kad otvoris recnik i vidis opis, "odnosno" pretstavlja nacin da se kaze da moze nesto, odnosno moze i nesto drugo.

Iskljucivo ili tojest. Nije da imas izbor izmedju dva nego mozes da imas samo jedno ili samo drugo, pri cemu ono drugo, sto ide posle "odnosno" je preferirano.

Druga varijanta gde se koristi je gde moze direktno da se prevede kao "drugim recima", "to jest". Kazes nesto pa onda kao ga objasnis dodatno.

Ali ne. Nasi "novinari" i "voditelji" uporno koriste ovo umesto najobicnijeg veznika i. Cak nije ni ili.

Primer od malope:
"Jokic imao 30 poena, 10 skokova, 7 asistencija, odnosno 3 izgubljene lopte"

Jel sam ja lud, ili je ovo cisto jedenje govana i sakacenje jezika. Mnogo me nervira, odnosno ide na kurac kad ovo vidim i cujem.

ustvari, ova generalna nepismenost i idiotizam sportskih novinara je mozda i nesto najgore sto se dogadja jeziku i zdravom razumu, jer malo ispadnu glupi, a onda svi uzmu pa ih citiraju i ponavljaju posle sta ovi jeli govna, jer to kao zvuci pametno.
milion primera pored ovog.

i ako nesto sto sam reko ovde nije tacno, da znate unapred da je to "izuzetak koji potvrdjuje pravilo".

Celte, u tom Jokićevom smislu se "odnosno" koristi kada nabrajaš više različitih stvari, vezanih za jednu zajedničku, u ovom slučaju Jokića. U našem jeziku, "odnosno" nije potpuno isključiva riječ kao "ili". Ako povezuje rečenice i označava mogućnost izbora, prilog "odnosno" postaje veznik i piše se bez zareza. Ukoliko se riječju "odnosno" uvodi dodatno objašnjenje, tada ima značenje kao "to jest", i obavezno se pokriva zarezom.
Nema na čemu.

pero, izadji do prodavnice i kupi mi hleb, odnosno mleko.

pera je dosao kuci i kupio hleb odnosno mleko.

oba primera i ne znam ko bi mislio da je pera kupio hleb i mleko.

znaci jokic je imao x poena, y skokova, z asistencija. cek malo, nije imao z asistencija, imao je ustvari w izgubljenih lopti.

odnosno != i