Разноразно питање

1. Ni celodnevni boravak na Vukajliji, fejsu, youtube-u i ostalim "budalaštinama" nije glupost. Može svašta da se sazna, više nego kad bi čitao sam jednu knjigu tih 5 sati koje provedeš na netu. Sve zavisi od toga da li gledaš reakcije, tuđe slike na fejsu i gledaš smešne klipove ili čitaš neke dobre stvari na forumu, pratiš neke kul linkove i gledaš emisije ili dobre stvari na Youtube-u.

2. I da je net tri puta brži, ne bih ga plaćao na sate, jer jednostavno nije dobro. Da mogu da skinem 10 MB u sekundi, što je 10 puta više nego sad, opet ne bih plaćao na sate.

Pazi ovako. I ja bih ako bi postojala ponuda za neograničeni net i za net po satima, uvijek izabrao neograničeni. Nisam lud da plaćam po satima, možda i više, ako mogu da za iste ili čak manje pare imam neograničeni net. Logično?

Međutim, fora bi bila kad neograničenog neta uopšte ne bi bilo u ponudi! E onda bismo morali plaćati po satima. E to bi ja volio.

A ovako čim ti se da izbor da imaš neograničeni net, svako će (i ja i ti) to izabrati, iako je to možda na vlastitu štetu, jer dovodi do nekontrolisanog internetisanja.

3. Jovo, jebote, koji si ti inkvizitor, ako ti se ne sviđa, ti nemoj, pusti druge da uživaju.

4. Jovo, ti sad ideš nekom logikom, koji će nam frižider, što bih mogao da jedem kad oću i šta oću, bolje je da ulovim nešto i pojedem na licu mesta.

EDIT: Čak je to koncizno sročio.

5. Ni celodnevni boravak na Vukajliji, fejsu, youtube-u i ostalim "budalaštinama" nije glupost. Može svašta da se sazna, više nego kad bi čitao sam jednu knjigu tih 5 sati koje provedeš na netu. Sve zavisi od toga da li gledaš reakcije, tuđe slike na fejsu i gledaš smešne klipove ili čitaš neke dobre stvari na forumu, pratiš neke kul linkove i gledaš emisije ili dobre stvari na Youtube-u.

I ja se ovim često tješim. Često posmislim koliko bi sad manje stvari znao da nikad nisam imao net i da nisam istraživao svakakve "budalaštine".

Ali opet često pomislim da bi mi nekad bilo pametnije:

Da učim? Da trčim? Da čitam? Vežbam? Jebem?

i tom spisku bih dodao: da blejim napolju sa ortacima, da razmišljam produktivno o nečemu, da gledam neki dobar film, itd.

Jovo, jebote, koji si ti inkvizitor, ako ti se ne sviđa, ti nemoj, pusti druge da uživaju.

Ma koji inkvizitor, od ove moje priče ionako nema ništa. Ja samo hoću da pokažem koliko malo cijenimo to što toliko mnogo radimo, a opet radimo to, vrlo često, prije nego što nam padne na pamet nešto drugo. I fora je u tome što nemamo tog praznog hoda kad ne radimo AMA BAŠ NIŠTA i kad nam mogu razne pametne ideje pasti na pamet.

6. Au, Jovičiću, koliko si ti arogantan pa da imaš takve planove. Ču da blejiš VANI sa ORTACIMA, ccc.

7. i tom spisku bih dodao: da blejim napolju sa ortacima, da razmišljam produktivno o nečemu, da gledam neki dobar film, itd.

Čekaj malo, recimo da ustaneš u 9 ujutro, jedeš i sve, sedneš na komp u pola 10, budeš do 1, ručaš, učiš do 4, sediš na kompu do 8, dotle imaš 4 sata, pogledaš film, i u 8 i 15 izađeš napolje, blejiš, šta god, vratiš se kući u ponoć ili jedan i legneš, ustaneš ujutro u 9 sutra i opet. Šta propuštaš?

8. Ma koji inkvizitor, od ove moje priče ionako nema ništa. Ja samo hoću da pokažem koliko malo cijenimo to što toliko mnogo radimo, a opet radimo to, vrlo često, prije nego što nam padne na pamet nešto drugo. I fora je u tome što nemamo tog praznog hoda kad ne radimo AMA BAŠ NIŠTA i kad nam mogu razne pametne ideje pasti na pamet

Pa više ti ideja padne na pamet tako što proizađu iz stvari koje radiš, nego kad gledaš u plafon ili sereš.

9. Čekaj malo, recimo da ustaneš u 9 ujutro, jedeš i sve, sedneš na komp u pola 10, budeš do 1, ručaš, učiš do 4, sediš na kompu do 8, dotle imaš 4 sata, pogledaš film, i u 8 i 15 izađeš napolje, blejiš, šta god, vratiš se kući u ponoć ili jedan i legneš, ustaneš ujutro u 9 sutra i opet. Šta propuštaš?

od pola deset do jedan (3 ipo sata) možeš pogledati FILMČINU tipa Kuma, možeš pročitati neku ekstra pripovijetku Dostojevskog, o kojoj bi mogao razmišljati naredna dva dana,
    možeš raditi neki kurac, volontirati, jesti govna negdje, motati se i pritom upoznati ribu aj' zdravo, a možda i ući u neku priču sa njom...

od 4 do 8 (odbijam 2 sata za film) znači DVA sata, možeš pokušati viditi normalan razgovor s nekim od ukućana (buraz, sestra, ćale, keva...)

Pa više ti ideja padne na pamet tako što proizađu iz stvari koje radiš, nego kad gledaš u plafon ili sereš.

Nekad da, nekad ne. Često ideje nastaju kao odgovor na nove informacije sa neta, ili sa bilo kog drugog izvora. Međutim, na netu se jedna informacija vrlo brzo zamijenjuje drugom, i ni jednoj našoj novoj ideji ne posvetimo (uglavnom) dovoljno vremena.

A u sat vremena gledanja u plafon moguće je da bi imao vremena i neku ideju ako je iole smislena i malo više da razradiš u glavi.

10. u pravu si, Jovo. ali, čikam te da nam ti prvi daš primjer. tj. da odeš i ne brineš za manastir.

11. Ma đe bi ja otišao, ovo moje pisanije ti je kao kad alkos priča kako je loš alkohol :)

Šalu na stranu, ja i sada nastojim da se kontrolišem, i da kad god mogu zamjenim net nečim pametnijim. Nažalost postoje situacije kad sam preumoran i nedovoljno motivisan za nešto drugo, pa mehanički palim komp.

12. Јово, ај леба ти сад замени интернет нечим паметнијим...

13. pa nama ođe soliš pamet da nam je još grđe i da imamo još veću grižu savjesti nego ranije. mi smo magarencad u onoj Pinokijevoj zemlji :)

14. E jesam li vas iznervirao? hehe, pa uvijek ljudi koji popuju su iritantni. Zaista zvučim ko džangrizavi starac. Pošto sam danas imao 2 kolokvijuma na faksu, a spavao sam noćas od 2 do 6 ujutru (u 6 ustao da ponavljam) trenutno sam u fazi umora i blejanja na netu :D. I nerviranja vukajlijaša :D.

A ta reakcija me ne čudi jer je ona uvijek prisutna kad u popovanju postoji malo istine. Inače ne bi bilo garda i odbrambenog stava. Ali svima nam je tako jebiga. Nije kul o tome pričati, ali svi moramo do određene mjere da se kontrolišemo i svi smo podložni pretjerivanju s netom. Ja sam samo htio to sa ekonomske strane da sagledam.

15. Ја сам цео дан провео на нету. Јеби га.

16. znači DVA sata, možeš pokušati viditi normalan razgovor s nekim od ukućana (buraz, sestra, ćale, keva...)

Hahaha Napiši neki nolajferski priručnik za upotrebu života! :) Potrebni bi bili svi detalji, od prepoznavanja tih ukućana, pa sve do, u više lekcija, objašnjenog načina razgovora sa njima. "Sa ovom knjigom garantujemo dva sata normalnog razgovora sa ukućanima ili vraćamo novac!" :) Ili, još bolje, neka se dele besplatni primerci uz ograničen internet! :)

17. Da li kazan moze nekog da tuzi ako vidi da mu zabada postere a da sklanja ime autora?
    Nekoliko stranica na fejsu zabode poster, i gore gde je ime autora ostave crno , tacnije prefarbaju, ili jos gore, ostave adresu svog sajta.

Bole me kurac za autore postera i tako to, nisu moji u pitanju,al mi strasno idu na kurac ljudi koji misle da niko osim njih nema internet. Ako vec ostavljas poster, ostavi ga u celosti, a ne da ga prisvajas..

18. дајте пет предмета на слово Ђ, треба ми ђетету за домаћи, ја и жена можемо да се сјетимо само ЂЕВРЕКА.

19. ђаконија
    ђозлуци
    ђaк
    ђерам
    ђон
    ђубре

ђале?

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.